Den lille jakten

Det ble en liten “jakt etter lyset”, spesielt i går kveld. Nå har det jo vært nordlys å se her i rogaland, og det ville jo både jeg å samboeren min få med oss. Jeg ville jo prøve å få et bilde av det selv, så i går kveld måtte vi vente på at lyset skulle komme. 

Det ene bra bilde jeg fikk tatt av nordlyset

Først hadde vi vært ute på den ene stranden for å slite ut Zorro, der var det jo også så fint å ta bilde da det var oransje, gult og rødt på himmelen. Etterpå skulle vi hjem igjen etter vi hadde vært innom butikken, men da fant vi ut vi skulle kjøre bort til en parkeringsplass som ligge med en tursti opp til det ene fjellet der hvor vi bor, for der var det mørkt og god sjangs for å se nordlyset. Men det var tydeligvis ikke bare vi som hadde tenkt den tanken, da det var fullt på den parkeringsplassen da vi kom opp, vi klarte å få presse oss inn på en liten plass da, men de andre som kom, måtte bare snu. 

Bilde tatt på solastranden i går kveld. Bare så nydelig!

Her satr vi en stund uten at vi så noe hint til nordlys. Så etterhvert reiste vi hjem, da vi tenkte at det kanskje var litt tidlig og mer sjangs for å se det senere da klokken bare var 9 på kvelden. Så jeg tok med meg Zorro og skulle gå en tur mens samboeren min skulle se noe på tv, så skulle jeg heller gi beskjed til han hvis jeg så noen. Jeg hadde bare kommet noen meter før jeg skyndet meg hjem igjen for å få han også med ut, for da så jeg en lang stripe på himmelen. Vi gikk litt rundt, både opp og ned og her og der og stod litt rundt for å se. Det var akkurat som det kom og gikk, og for hver gang det kom, så ble det sterkere. Så da fikk jeg tatt et bilde som ble litt fint ihvertfall, men det ble ikke så mye lys som jeg håpet på. For etterpå så gikk vi videre men da begynte det bare å forsvinne så vi ga oss og gikk hjem igjen. Klokken begynte å bli mye også, og tilslutt skulle vi legge oas, men jeg fant ut at jeg måtte ut en siste gang. Jeg hadde egentlig tenkt å gå en tur da også, men siden klokken var nesten halv toll, fant jeg ut at jeg heller tar bilen og kjører en runde. Jeg kjørte en god runde opp mot der vi hadde parkert tidligere for å følge med, men jeg så ingenting..ingen tegn til nordlys engang, så da ga jeg opp. Hadde jeg hatt fri dagen etterpå, så hadde jeg vært oppe hele natten for å få bilde av det, men det gikk ikke denne gangen uheldigvis. Så jeg håper det komme i en helg neste gang, så jeg får ta bedre bilder! Jeg fikk ihvertfall ett bilde da.

Dagen vi aldri får feire igjen

Vår kjære pappa, ingen var så god som du

Den 22 februar er alltid litt ekstra trist.. når jeg tenker på pappa som skulle fyllt året idag og vi skulle hatt feiret bursdagen hans med gaver, kaker og godt humør, og vi skulle sakt “gratulere med dagen pappa” Men slik er det ikke lenger. Tenker alltid ekstra på pappa på denne dagen, selvom jeg alltid tenker på han, savner han og skulle bare ønske han var her!♥

Selvom det nå har gått noen år siden jeg og søsteren min mistet pappa og fikk feiret bursdagen hans, så føles det ut som om vi nettopp mistet han. Han var en så stor del av livet vårt. Alt det morsomme å gøye han tok oss med på, alt det morsomme han fant på, og bare det å ringe å fortelle noe som hadde skjedd og han var alltid så stolt og ville alltid høre alt du hadde å si. 

I år skulle han blitt 52år.. bare 52år. Alt for ungt, og altfor ung alder da han forlot oss når han var bare 47år. Det skulle ikke gått ann i det heletatt. Det er helt ufattlig. I tillegg er det ungt å miste faren sin så tidlig, og måtte leve resten av livet uten han, det er ikke noe gøy å tenke på. Å ikke kunne fortelle alt som har skjedd til han, fortelle store hendelser eller å reise på noe sammen lenger, noe gang.. det skulle jeg ønske kunne skjedd igjen. Han var bare en så sprudlende og glad person som alltid hadde noe morsom å komme med eller noen morsomme påfunn. Det var aldri en dag som var kjedelig med pappa, om det så var å bli med han på jobben, i den siste jobben han hadde hvor han kjørte postlastebil med henger. Det var en del år siden jeg var med da, men jeg synts det var så stas å få være med, sitte i lastebilen og å være med å levere pakkene eller hente noe, i tillegg til vi kjørte langt. Det var gøye dager det! Og den dyktigste sjåføren som fantes! 

Ingen dager er de samme uten deg, pappa♥

Kremet pasta med svinekjøtt og pepperoni

I går testet vi en “ny” rett, med pasta. Den smakte faktisk veldig godt! Jeg fant en oppskrift, men som vanlig så gjør jeg alltid litt om på oppskriften når jeg skal lage det selv, enten om jeg tar bort noe, erstatter noe eller tilsetter noe ekstra, slik som vi vil ha den selv. Så her har du oppskriften.

Tagliatelle 150g (eller mengde etter ønske)

1stk paprika (jeg brukte rød)

2 båter hvitløk/eller hvitløkspulver

1 beger créme fraîche original

2dl kjøttbuljong (utblandet)

100g pepperonipølse i skiver

Smør eller olje til steking

300g svinekjøtt (jeg brukte tynnskåret svinekjøtt fra rema 1000)

Salt

Pepper

Dill

 

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

2. Skjær opp paprika i terninger, purreløk i skiver også skjærte jeg opp pepperoniskivene i biter. Finhakk hvitløk om du bruker det. (Jeg hadde ikke hvitløk, så jeg brukte hvitløkspulver).

3. Stek svinekjøttet med litt smør eller olje til det er gjennomstekt.

4. Ha oppi pepperoni, paprika, purre og hvitløk og la det frese i ca 2 minutter.

5. Tilsett créme fraîche og buljong (jeg løste opp en buljongterning i 2dl vann i en kopp). 

6. Smak til med salt, pepper og litt dill og la det småkoke i 2-3 minutter.

7. Så er det bare å servere!

Fra valentinsdag til vann overalt

Fine rosene han kom hjem til meg med, å selvfølgelig sjokolade!

Torsdag idag.. dagene går så altfor fort! Det var litt rart å plutselig være tilbake på jobb igjen etter over 2 måneder. Heldigvis var det fint vær å ikke regn når jeg skulle begynne igjen, så jeg var heldig der. Så var det litt greit å begynne litt “lett” på jobb igjen, med første dag på tirsdag. Og da vi var i begravelse i går, så hadde både jeg og samboeren min fri da, siden vi ikke hadde rukket jobb verken før eller etter. Også tilbake igjen idag

Så var det jo valentinsdag på tirsdag! Må jo alltid gjøre litt ekstra den dagen, trenger ikke var så mye alltid. Men jeg fikk ihvertfall roser og sjokolade-melkehjerter av samboeren min! Han hadde vært innom butikken på vei hjem fra jobb, og jeg hadde akkurat kommet hjem rett før han. Så koselig! Også måtte vi jo ha jordbær, så det ble jordbær og sjokolade. I tillegg til vi var innom det ene kjøpesenteret også. Så det var vår valentinsdag i år.

I går ble en hektisk dag, eller rettere sakt kveld. For vi hadde kjøpt en ny stor pumpe til det eke akvvariet vårt sist uke, og tenkte vi kunne montere den i går kveld. Tenkte det var fort gjort og enkelt, men det var egentlig det motsatte. Først pumpet vi ut mye av vannet, flyttet fiskene over i en kasse imens med oksygen oppi. Før vi så fjernet den gamle pumpen som var oppi en boks inni akvariet sammen med varmekolben. Denne satt jo da fast med 6 silikonbiter. Vi fikk de løs etter en liten stund, med kniv. Så nå var det jo bare å montere den nye pumpen da. Vi satt den der den skulle stå, koblet til alle slangene og slikt, så satt vi i kontakten og trykket den på. Ingenting skjedde.. den bare laget lyd og vannet gikk bare ned til pumpen igjen og ikke oppi akvariet. Vi prøvde fram og tilbake helt til samboeren min bare skulle flytte litt på den. Da fant vi veldig fort ut at det var ett hull i pumpa. For med en gang han løftet den, så fosset det ut med vann fra pumpa.

Så jeg reiste til dyrebutikken for å bytte den mens han tørket opp alt vannet og slikt. Med en gang jeg kom til butikken og sa hva som var galt, så sa de med en gang at jeg var ikke den første som hadde komt denne uken fordi det var problemer med akkurat den pumpen. Så jeg fikk ny med en gang og skyntet meg hjem igjen.. klokken begynte jo å bli mye og vi skulle andre ting også. Kom hjem og vi monterte den nok en gang, skrudde den på og ingenting skjedde. Samboeren min skulle bare åpne lokket på pumpen for å se oppi, da kom det igjen en god del vann ut, så det ble nok av vann å tørke. Og idet han satt på lokket igjen, så fungerte den sånn plutselig, uten vi visste årsaken haha! Men vi var glade vi for at den endelig fungerte, og den virker enda, heldigvis!

 

Hvordan er det mulig

Fikk en fin kjøreskole bil da

Da var det mandag og ny uke. Denne uken starter jeg på jobb igjen også, etter en lang periode med permitering. Jeg har vært permittert siden 12 desember, men føler dagene har gått så fort at jeg føler jeg ikke har vært permittert så lenge. Så har jeg jo alltid hatt noe å gjøre eller funnet på et eller annet, så da går jo dagene fort.

Men idag var en litt spennt og morsom dag. Jeg skal få hengerlappen, og da skulle jeg ha første kjøretime med henger idag, så da starter jeg ikke på jobb før i morgen. Så jeg var jo først litt spennt på hvordan denne kjøretimen skulle gå da. Jeg har jo øvd litt med henger på jobb, siden jeg har kjørt en del med liten henger der som jeg ikke trenger hengerlappen på. Men kjøretimen gikk veldig fint, kjørelæreren skrøt så mye av meg og sa jeg hadde gos kontroll på å rygge rundt svinger og slikt. 

Så skulle vi tilbake til kjøreskolen da.. der var det litt trangt om plassen med parkering siden det var midt i sentrum. Kjørelæreren måtte også gå ut for å be en bil flytte seg som hadde tatt plassen der kjøreskole bilen skulle stå. De flyttet seg og jeg skulle rygge og parkere der en stod da jeg begynte, mellom min bil og en annen. Jeg rygget ned og svingte rundt og alt gikk fint. Så sier kjørelæreren at jeg var flink, for nå traff jeg de gamle sporene hvor hengeren stod da vi begynte, så han sa jeg bare skulle fortsette og rygge for alt var iorden.. men det var det altså ikke. For idet jeg begynner å rygge videre slik som han sa, da rygget jeg i min egen bil med hengeren. Jeg kjørte fram og kjørelæreren sprang ut for og se, jeg parkerte og vi så over bilen.. den hadde fått en bulk og skrape på dørå, pluss at skallet på speilet var løst.

Kjørelæreren ble helt ifra seg siden det var hans skyld at jeg rygget i min egen bil, siden det var han som sa jeg skulle rygge tilbake i sporene. Men de sporene han hadde sett, det var ikke sporene til hengeren, det var noen andre og derfor endte det opp med at hengeren traff bilen. Jeg er så glad at det ikke var min skyld, at det ikke var jeg som bare rygget og dunket borti min egen bil, det hadde vært flaut. Men som han sa med en gang, det var hans feil, han burde ha sjekket bedre og ikke sakt at jeg skulle bare rygge videre. Og skaden, den skulle jeg bare få pris på så skulle jo han selvfølgelig fikse det siden det var hans feil og hans bil. Så han var ihvertfall hyggelig. Jeg selv synts jo det var veldig dumt det ble skade på bilen, men det var jo ikke en all verdens skade heller, så jeg sa det gikk fint og bare lo litt.. det var jo litt morsomt også. Her skal jeg komme og ha min første time, så får han meg til å rygge i bilen min! Hahah! Jaja, sånt skjer, og tror ikke han gjør det igjen.

Alle disse timene!

God torsdag til alle sammen!

Resultatet etter frisøren på bildet til høyre

I helgen som var så ble det jo selskap både på lørdagen og søndagen. Ble vell litt trangt om plassen på lørdagen når vi var 16 stykker i en leilighet haha! Men vi fikk det jo til. Vi fikk laget et langt langbord hvor vi fikk plass til alle å sitte rundt heldigvis, så vi slapp at noen måtte sitte der og noen måtte sitter her. Så fikk jeg jo selvfølgelig så mange fine gaver, ble så glad for det!

På søndagen reiste vi og søsteren min og de til farmor hvor hun laget hjemmelaget smørbrød og vi hadde kaker, og smørbrød er jo så godt! Men selvfølgelig var jeg uheldig med å få migrene akkurat den dagen, som også selvfølgelig skulle vare hele dagen. Men fikk da kost meg for det om! Så hadde jeg allerede fått gaver av de, da vi også var innom farmoren min sist uke hvor hun betalte og jeg valgte ut noen ting, pynteting og slikt jeg ville ha. Det var det enkleste siden hun ikke kommer seg så lett rundt med mindre hun blir kjørt.

Fikk så mange fine gaver, pluss de jeg fikk på bursdagen fin. Sååå takknemlig!

Så var det tirsdagen da.. på mandag så jeg på Facebook i en hårmodell gruppe at en hadde ledige timer for farge og klipp. Jeg hadde tenkt en stund på å teste ut slik, hvor det er lærling som gjør jobben. Dette var også en mann og han var fra utlandet (nede i syden), og jeg synts alltid de er mye flinkere til å få til den farge du vil ha i håret. Så jeg valgte han og han hadde ledig tid på tirsdagen. Jeg kom det klokken 13, diskuterte hvordan jeg skulle ha det og slikt. For jeg skulle bare stripe etterveksten fra det jeg hadde gjort i Tyrkia i sommer. Hadde også etterstripet det i november, men synts ikke det ble så veldig fint.

Så han startet med å stripe, klokken gikk og han gikk for å blandet mer. Jeg kikket på klokken og den var rundt 15:30, tenkte okey.. jeg er sikkert ferdig til 17 da kanskje. Men timene gikk og gikk.. også skulle jeg jo sitte litt med stripene i også, så jeg fikk også en slags varmeovn i tillegg, slik det skulle gå raskere, men det gjorde det ikke. Så når klokken var rundt 19 så gikk vi for å vaske det ut. Der var det luksus. Fordi det var et eget rom hvor vaskene var, det skulle være helt stille, med rolig musikk, godstoler og puff til bena mens du lå med hodet i vasken. Når det var vasket ut, fikk jeg også glossing i for å få fargen litt kaldere. Dette skulle jo også være i i ca. 20min. Og jeg bare sukket for meg selv fordi jeg var så lei av å sitte etter å sittet i en stol siden klokken var 13 og nå var klokken 19:30. Men mens glossingen var i, fikk jeg hodet massasje og han masserte det inn i håret i de 20 minuttene, så det gikk egentlig veldig fort. Etter det var vasket ut, gikk vi inn for å føne det også rettet han det litt før jeg endelig var ferdig. Så jeg var ferdig når klokken var 20:30. Da var jeg så sulten og lei av å sitte. Jeg var så glad for at jeg kjørte innom butikken på vei til frisøren og kjøpte en pizzabolle, ellers hadde jeg dødd av sult haha!

Men selv om det tok veeldig lang tid, så var resultatet kjempebra og ingenting å klage på! Jeg må si det er det beste resultatet jeg har hatt når det kommer til farge/striper, utenom da jeg fikset det i Tyrkia. Så det stemte det jeg tenkte, at han forhåpentligvis var flinkere enn de andre her i Norge jeg har gått til. Og selvfølgelig tar det jo lengre tid når det er lærling og de skal lære seg alt. Han sa selv at han synts det hadde tatt veldig lang tid og beklagte seg for det, men jeg hadde egentlig ikke så mye imot det når resultatet ble så bra, det eneste var bare at jeg ble sliten av å sitte i så mange timer, men ellers gikk det jo helt fint. Jeg sitter jo bare å slapper av mens håret blir fikset. Så jeg kommer nok til å gå til han igjen, og kanskje det går litt fortere da, når det er tid for å farge etterveksten igjen! Og alle der var jo så hyggelige og jeg ble spurte flere ganger om jeg ville ha brus, kaffe, kakao, te eller vann. Liker når det er slik!

Maks uheldig

Det ble en fin liten feiring i går. Middag, så var vi borte hos søsteren min og fikk gaven min som var noen blåe lystestaker jeg hadde ønsket meg, pluss noen redbuller og energibarer.. så fornøyd! Etterpå kjørte vi slik at samboeren min fikk kjøpe gave til meg, siden jeg skulle være med når han gjor det. Det ble ikke den tingen han hadde planlagt, så da ble det neste ting på ønskelista. Så jeg fikk både nye joggesko siden de andre var blitt litt slitt, og en pyntefigur! Så var det hjem etterpå å ha kake, en sjokoladekake som ikke var god i det heletatt! Men jaja.. skal jo ha mer kake til helgen så det går fint.

Og mer gaver blir det i helgen!

Så idag skulle jeg ut å teste joggeskoene. Siden det ikke skulle regne, tenkte jeg at det passet perfekt for å gå en lang tur med Zorro, den ble lang også. Så når jeg hadde komt et godt stykke så hadde jeg selvfølgelig fått skikkelig gnagsår på begge beina akkurat på kanten av joggeskoene. Ikke kunne jeg gå hjem heller for det var jo langt, så jeg gikk hele turen jeg hadde planlagt å gå. Så når jeg kom hjem så var det jo selvfølgelig mye blod på joggeskoene.. de som var helt nye og som jeg fikk i går. Jeg er bare maks uheldig for tiden jeg tydeligvis. Så da er det bare å prøve å få vasket det bort på en måte, så jeg håper går! Men fikk i det minste gått en lang tur da så Zorro ble sliten. Han var ihvertfall trøtt og la seg til å sove når vi kom hjem igjen. 

Hurra for meg!

God onsdag til alle sammen! 

Tenk det et allerede februar, og min bursdag! Hurra for meg! Jeg var ikke så heldig med været på bursdagen min da, regn og mere regn.. Kunne da vært litt sol i det minste. Så dagen startet med en lang tur, både gåtur og joggetur. Det var en våt tur det der. Da jeg og Zorro startet turen var det ikke regn, men jeg tok på han regndressen sin, og selvfølgelig en potesokk på den ene poten siden han har sår der enda. Og jeg, jeg tok ikke på meg noe som var vanntett da jeg hadde på meg treningsklær og joggesko.. Så alt var vått da vi kom hjem. For da vi hadde gått bort til den ene skogen vi pleie å jogge i, så fikk vi jogget noen runder før det bare kom det med regn. Men jeg fant ut jeg ikke skulle hjem for det om, men det håpet Zorro som også hater regn. Han bare så på meg flere ganger med hodet og ørene ned. Han var ihvertfall glad når vi kom hjem og kunne få av seg regndressen, og jeg kunne få av meg de våte klærne!

Fra dagens tur

Så vet jeg egentlig ikke hva planen blir videre idag da jeg ikke skal ha noe spesiell feiring idag, kun med samboeren. Siden vi skal ha selskap både på lørdag og søndag. Siden det blir så mange folk, så må jeg dele det opp for å få plass til alle..haha!. Så på lørdag blir det både min og samboeren min sin familie, mens på søndag reiser vi inn til farmoren min med søsteren min, samboeren hennes og ungene og feirer med dem der, slik som vi gjorde med søsteren min. Så idag blir det ihvertfall noe god mat enten om vi spiser ute eller kjøper med noe hjem, og selvfølgelig noe dessert som sikkert blir kake fra bakeriet her vi bor, som har veldig gode kaker! Veldig greit også for da slipper vi å kjøpe en hel kake bare for oss to da de også selger ett og ett kakestykke. Så skal også samboeren min ta meg med for å kjøpe gave til meg som jeg ikke aner hva er enda, så det gleder jeg meg til!

Men før det, skal jeg også endelig få komme til legen igjen med fingen min for å sjekke den. Jeg ringet dem jo på fredag, til resepsjonen, men der var det ei sur dame som svarte og sa det var ikke vits jeg kom, selv om jeg forklarte at jeg ikke hadde følelser, da svarte hun bare at det kunne gå lang tid før jeg fikk følelser i den. Men over helgen merket jeg at den også har blitt hard i tillegg til at jeg ikke har følelser i den. Så da fant jeg ut at jeg prøver å ringe idag igjen og håper på at det var ei annen dame som svarte, og det var det heldigvis! Så da får jeg ihvertfall lov til å komme der idag. Ikke akkurat det jeg hadde tenkt på bursdagen min, men bedre å få sjekket det og eventuelt få av den biten så såret får gro skikkelig. Hin i resepsjonen gratulerte meg i det minste med dagen da hun spurte om fødselsdatoen min, det var jo hyggelig da!