En fjelltur med en spesiell historie

Idag ble det en aldri så liten fjelltur på oss! Kan si det er en stund siden sist vi gikk en fjelltur, da det helst har blitt turer på stier og slikt i det siste.

Flotte utsikten fra fjelltoppen!

Føler det ikke er så mange fine fjell og gå til her i området vi bor, verken i Sandnes, Stavanger eller utover jæren. Men der jeg kommer fra og bodde før, synts jeg det er så mange fine fjell og mye å variere mellom, så derfor tok vi turen der!

Da ble det et av fjellene jeg har vært på flere ganger, og som også har en historie på seg. Holtaheia som fjellet heter, ble en ulykkesplass for et fly som en gang krasjet der med flere skolebarn ombord på grunn av tåke, og derfor har de plassert et minnesmerke oppe på toppen. Derfor er det litt spesielt å gå der fordi det ligger flere flydeler rundt omkring på og rundt fjellet.. eller det lå ihvertfall flere deler der før, nå var det ikke så mange igjen. Enten har folk tatt de med seg, eller så har di synket og gresset vokset over. 

Uansett var det en fin tur, selvom vi ble nokså våte i beina. Vi visste jo selvfølgelig ikke at det var SÅ sorpete der og bekker eller fosser overalt, fordi når jeg gikk der før, var det nesten ikke sorpete noen sted.

En nokså våt og sorpete hund etter han hoppet uti noen av fossene, HAHA!

To firbente venner til<3

Jaja.. da ble det to nye familiemedlemmer igjen!

På tirsdagskveld fikk vi tilbud om å overta to deguser fra noen som hadde en sønn som hadde blitt veldig allergisk mot dem. Jeg hadde alltid hatt lyst på slike siden jeg var liten, og selvsagt kunne jeg ikke si nei til det tilbudet, så glad som jeg er i dyr<3 #dyreelsker

Greit nok vi helst burde hente dem så fort som mulig, men tingen var det at de var et stykke unna og vi i tillegg jobbet. Så når vi var ferdig på arbeid på onsdag, var det rett hjem, lufte hunden og kjøre med en gang. Fordi vi måtte helt ut til en øy som heter Finnøy, hvor vi må gjennom en del tuneller før vi kommer dit.

Tenkte jeg skulle være smart å ta med en eske vi kunne frakte dem i, da buret som skulle følge med var ganske så stort. Vi kom frem etter en stund og fikk hentet dem og slikt, og kjørte avgårde igjen. De satt fint i esken og bare kikket rundt i begynnelsen, til den ene fant ut den skulle begynne å gnage i luftehullene jeg hadde laget. Hullene begynte å bli bare større og større og tilslutt måtte vi bare stoppe innom en butikk og få kjøpt en kasse med hull i.

Vi satt hele eska oppi også skyndte oss inn på dyrebutikken for å kjøpe noe utstyr og da vi kom ut igjen, var det ikke mye igjen av eska for å si det slik.. HAHA! 

Nå har de kommet seg til rette og hopper rundt omkring. Den eneste som ikke er så fornøyd med de er hunden, når han ikke får all oppmerksomheten hele tiden!

Fornøyd med det nye huset sitt og frø”isen”!

 

Når vi hentet dem fikk vi også vite at de var spesielt glade i peanøtter, og at det var slik han hadde klart å trent dem og fått de tamme. Det stemte også! For når vi ta ut en slik nøtt med skall og rister på den, kommer de i 100 og skal ha den<3

Slike nøtter som disse er favoritten!

Hjemmelaget stekt ris

Det er nok flere enn meg som er spesielt glad i kinamat! Når det er sakt, så er stekt ris den retten som er lettest å lage, og derfor prøvde vi å lage det selv!

Det du trenger til 4 porsjoner er:

  • Ca. 500g kokt ris
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket (etter hvor mye smak du vil ha fra den)
  • 2 stykk vårløk
  • En halv pakke med amerikansk grønnsaksblanding
  • Kylling enten 2 stykk salatkyllingpakker eller en hel kylling fra varmedisken i butikken.
  • Et stort spann med reker
  • 2 egg
  • Olje til steking
  • 3 ss lys soyasaus, smak til (viktig du bruker den lyse varianten for å få den rette smaken!)

Fremgangsmåte:

  • Varm opp pannen, hell i litt olje og begynn med å steke grønnsaksblandingen.
  • Tilsett så vårløk, hvitløk og kylling (om du bruker rå kylling, så start med den).
  • Tøm oppi risen og bland det inn, deretter soyasausen, smak til.
  • Ta de 2 eggene i en skål og visp dem litt sammen slik eggeplommen får blandet seg. Lag et “rede” i midten av pannen og hell oppi eggene og bland alt sammen.
  • Tilslutt heller du oppi rekene og smaker igjen til med litt soyasaus om det trengs mer!