Ferien er over og arbeidet er igang

Ikke var det bare lite å finne på denne ferien, men jeg følte den gikk VELDIG fort. Hadde ikke før fått feri, så var den over igjen. Kjenner jeg kunne hatt enda lengre ferie.

Som sakt, og som alle vet, så var det ikke like mye å gjøre denne ferien som før. Jeg og samboeren hadde flere dager i begynnelsen hvor vi bare kjedet oss. Gjorde noe gøy noen dager, men det var det. Ikke før slutten på ferien, når vi var på teltturen først hos svigerfar, også i Kristiansand. Jeg skulle bare ønske vi hadde kommet på det tidligere i ferien, slik vi kunne vært der flere dager, for det var jo såå koselig!<3 

Ikke like gøy å komme tilbake til jobb igjen, og spesielt ikke i dette været. Samme været som var når vi jobbet de siste dagene før ferien.

Men selvom det ble en litt unormal ferie, hvor vi ikke reiser utenlands, så var den allikevel innholdsrik, koselig og gøy! Alltid like gøy og koselig å finne på noe sammen med samboeren<3 Litt serie innimellom, flere turer med Zorro, familiebesøk, shopping osv. Det er bare en ting.. trist at ferien er over:/ Ikke bare det, men ikke like gøy når det var få dager der det var litt fint vær, og ikke mye varme. Det kunne vi fått mer av!

Savnet er ubeskrivelig.. hver dag er en tung dag

Idag er det allerede hele 2 år siden jeg og min søster mistet pappa<3 Det er så ufattelig trist og tenke på, og denne dagen idag er nesten like vanskelig som samme dag det skjedde.

Selvom det har gått 2 år, så føles det som om det var i går. Hver dag går jeg rundt og tenker på han, hvor mye jeg savner han, hva som skjedde, og at jeg ikke får se han igjen.. noen gang<33 og prøver hardt for å ikke slippe tårene ut hver gang, selvom det kommer noen tårer av og til.

Pappa hadde lenge gått rundt og hatt store smerter uten at legene fant noe, ikke før mai 2018. Da fikk han beskjeden at han hadde fått kreft. Og som alle vet, var dette ikke en lett beskjed og få for verken pappa eller oss, familien hans. Legene var usikkre på om de kunne få det bort eller ikke, om han kunne leve lenge eller ikke. 

Han fikk behandling på behandling, ble litt bedre, litt dårlig igjen, og sånn varierte det en liten stund til han bare ble værre og værre. Du så på han at han ikke hadde det bra og var sliten. En dag fikk vi telefon at vi måtte komme fort til sykhuset fordi de trodde han ikke ville klare mer nå. Både jeg og samboeren min, søss og samboeren, farmor og onkel kom fort til sykhuset, der vi satt i all bekymring og ventet på legene. Tårene trillet og jeg var helt ifra meg. Etter en god stund kom legene ut og sa han klarte seg, og vi fikk gå inn og hilse på han.

Etter den episoden begynte jeg å kjenne på meg at jeg ble helt dårlig av bare tanken om sykehus og slikt. Vi var og besøket han en dag på sykehuset når han var gansje fin i form.. det klarte jeg ikke helt med og holdt på og besvime. Jeg ble så svimmel og kvalm og måtte bare legge meg ned. Kan tenke meg det ble for mye for meg alt det som skjedde. Etter det, klarer jeg verken sykehus, blod og slikt.

Forden til pappa som han var så glad i<33

Dagene gikk, og du så pappa ikke var den samme. Den personen som alltid likte å russle rundt ute å finne noe arbeid å gjøre, som nå bare måtte ligge i sengen eller sitte i en rullestol.

Jeg, samboeren min og familien hans skulle også til syden den sommeren, som vi hadde bestilt. Dette fristet jo lite når jeg visste hvordan pappa hadde det. Men som pappa alltid var, ville han alltid meg og min søster det beste, og ville ikke vi skulle være lei oss. Så jeg ble med på reisen. I tillegg kunne det være litt greit og komme seg bort litt, prøve å tenke litt på noe annet og slappe av. For selvfølgelig kunne jeg jo ringe til pappa, både på mobilen og på facetime, noe som jeg gjorde hver dag. Skulle det skje noe, skulle jeg og samboeren ta første fly hjem!

Vi var i Gran Canaria i 2 uker, der jeg snakket med pappa dagen før vi skulle ta flyet hjem. Da hadde han blitt flyttet ned til pleiehjemmet som tok seg av han. Vi landet, kom oss hjem me tingene og reiset rett bort til pappa. Da vi kom der var alle andre også kommet, så vi satt sammen med han på rommet. Han lå selv og “sov”, da han ikke svarte når vi snakket med han (virket nesten som han var i koma). Jeg ble litt frustret når jeg ikke kunne snakke med han etter jeg hadde vært borte i 2 uker. 

Vi gikk ut og luftet oss litt iblant, og den ene gangen vi gjorde det og vi kom tilbake til rommet, så var han død.. Da mørknet bare alt for meg, jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre og var helt ifra meg, og tårene fosset ut.

Vi tror det at han hørte hva vi sa til han, men at han ikke hadde krefter nok til å svare. Pappa ville som sakt aldri at verken jeg eller søsteren min skulle være triste. Så vi tror det at han valgte å sovne inn når vi ikke var det, for å gjøre situasjonen litt “lettere”.. selvom det var både tøft og vanskelig. Så altså bare knappe 2 måneder etter han fikk beskjeden om kreft, mistet vi han. 

Jeg har aldri hatt en så vanskelig dag i hele mitt liv, og som er like tungt og vanskelig enda. Jeg er så takknemlig for at jeg hadde samboeren min på den tiden også, som kunne trøste meg litt ekstra når jeg trengte det<33

Jeg skulle så ønske at legene kunne fått bort kreften hans, å han kunne levd i maaange år til. Han døde så ALLTFOR tidlig, bare 47år gammel. Savnet er så stort<3 jeg blir både trist og glad når jeg tenker tilbake på alle minnene vi hadde, for jeg skulle så gjerne fått flere minner med han<33

Savner deg pappa<33 Du vill aldri bli glemt<333

Spontanturen

De siste dagene har jeg vært så opptatt og vært på en liten ferietur, at jeg ikke har fått tid til å blogge.

På onsdag skulle vi nemlig på en tur ned til svigerfar i kvinesdal, der vi hadde tenkt å overnatte en natt. Vi tok med oss teltet vårt og sov i det, sånn vi fikk testet ut det også. Her koste vi oss med grillmat, spill og mye mer. Dagen etter stod vi opp og fant ut vi skulle bare ta turen videre nedover mot Kristiansand. Greit nok det, problemet var bare at vi ikke hadde noe med oss. Da var det bare innom å få kjøpt litt klær, bord med stoler og slikt.

Vi fant en campingplass i Kristiansand (Kristiansand feriesenter) hvor vi kjørte inn og hørte om de hadde ledig. De hadde ledig til en teltplass, men det var da uten strøm. Men det var enten det eller ingenting, så da tok vi den. Vi hadde heldigvis med oss en ganske stor powerbank, så litt strøm hadde vi uansett. Her ble vi i to netter, frem til idag. Vi både grillet, spilte kort, gikk turer, slappet av og koset oss på sørlandssenteret, alle 3 dagene. Idag pakket vi ned teltet, kjørte til senteret og spiste litt, før vi tok turen hjemover igjen. Så nå er på vi på vei hjem, selvom vi hadde lyst å være der flere dager. Men da det er jobb igjen på mandag, så går ikke det.. veldig kjipt!

Det er første gangen vi har teltet med hundem, og i det heletatt hatt han med på overnatting i mer enn en natt. Men alt gikk kjempefint, og så ut som han storkoset seg han også.

Ulykken 17 juli- politi og ambulanse

To av hestene/ponni jeg passet.

Idag 17 juli, er det hele 3 år siden jeg og farmoren min var i en ulykke..ikke mye gøy å tenke tilbake på egentlig, da det kunne gått MYE værre for farmor enn det gjorde.

Jeg hadde da 2 hester og 1 ponni jeg passet og stellet en stund, sommeren 2017. Jeg både red, trikset og kjørte med hestene langs hovedveien på jæren i Rogaland, der det er litt trafikk.

Jeg visste farmor likte hester like mye som meg selv, og spesielt og kjøre med hest og vogn. Derfor bestemte jeg meg for å ta henne med på en kjøretur med en av hestene som hadde vært verdens snilleste og rolig hele tiden mens jeg hadde holdt på med de. Vi fikk på sele, vogn og resten av utstyret og kjørte avgårde. Det var ikke så mange veier å kjøre på der, så da måtte vi kjøre på sykkelstien langs hovedveien. Dette hadde jeg jo gjordt flere ganger tidligere, og som gikk fint hver gang… men ikke denne gangen.

Da vi hadde kjørt rundt 100m på sykkelstien så kom det et bussholdeplass med busskur. Her var det tydeligvis noe i skuret som skremte hesten denne gangen, uten å vite hva det var. Hesten begynte å stresse og klikket helt. Jeg prøvde alt for å roe han ned uten hell. Farmor skulle selvfølgelig prøve å gå ut av vogna for å holde hesten, det gikk ikke. For når farmor prøvde å gå ut, svinget hesten rundt med vogna og tok ut. Farmor fallt ut og jeg følgte med videre i fullt arbeid for å prøve å stoppe hesten.

“Ulykkeshesten”/nordlandshest

Det kom både trailere, biler, buss og motorsykkel imot oss, noe som ikke gjorde situasjonen så mye bedre. Det verken gikk ann å styre eller kontrollere hesten, så tilslutt måtte jeg bare hoppe utav vognen i full fart og rett ut i en åker med purreløk. Jeg ville heller det enn å krasje med en trailer. I tillegg hadde jeg full panikk og tenkte hvordan det gikk med farmor som lå rett i veien. Hesten sprang videre og hjem til gården der pappa ventet på oss. Jeg fikk ringet til pappa slik han fikk kjøre bort til farmor og se hvordan det gikk med hun, mens jeg haltet meg bort til henne.

Da vi kom bort var det allerede både biler og en buss som hadde stoppet for å hjelpe. Etterhvert kom både politiet og sykebilen, der jeg måtte prøve å forklare hva som hadde skjedd til politiet. De noterte ned og ble lagt ut på nettaviser etterpå, der det stod om ulykken. Farmor ble tatt med til sykehuset mens jeg og pappa kjørte bort selv, for med meg gikk det heldigvis bra, utenom litt smerter i kneet.

Farmor derimot var mer uheldig. Hun knakk både armen, mistet hørselen på ene siden, helt forslått i ansiktet og hodet, og husker det var noe med hofta hennes også. Det gikk lang tid før hun kom seg og fikk litt hørsel tilbake på øret, værst var det med armen som var knukket. Men jeg er så glad for at det ikke ble værre enn det ble!<3 Farmor kommer aldri til å sitte i hest og vogn igjen for å si det slik. Jeg har prøvd meg litt i ettertid, men kjenner det er fortsatt litt skummelt når du tenker på hva som skjedde.

Biltur, hage-storinnkjøp og restaurant

De siste dagene har vi faktisk fått gjort noe, istedenfor å bare sitte hjemme å råttne.

Ble SÅÅ fornøyd med hagen og terrassen vår i går. Vi var en tur på forskjellige hagesenter og kjøpte både planter, blomster, krukker, lys og noen figurer, og det ble så mye finere enn hva jeg hadde sett for meg! I tillegg kjøpte vi jo en fontene tidligere, der jeg ikke visste helt hva jeg skulle ha ved siden av den. Men endelig fant vi ut noe, og da ble det en palme og litt forskjellig. Vi har også tenkt en stund på å ha noe i ene hjørnet i hagen, da det ser så kjedelig ut der uten noen ting, og der ble det en tretønne/kasse med hortensia og noe gress, pluss litt annet.

Vi hentet også to melkespann da vi var hos farmoren min, som vi skulle ha planter oppi, som også ble veldig fint. Disse melkespannene er da fra gården jeg kommer fra, som ble brukt før i tiden. Så virkelig gøy og kunne ha de, og bruke de til noe.

 

Ellers så kjørte vi tur både på mandag og tirsdag. Mandag tok vi med oss svigermor og kjørte en tur til en plass som heter byrkjedalstunet, som ligger nærme sirdal i Rogaland. Her er det både butikk, restaurant/bakeri, overnatting og lysstøperi. I tillegg har de laget alt gammeldags, fult av troll, dyr og veeldig koselig! Fikk i det minste laget et lys hver. Haha var ikke så fine farger, så kan ikke si de ble så veldig fine, men gøy likevell.

Fikk kjøpt noen ting på byrkjedalstunet, og laget lys!

 

På tirsdag var vi også på kjøretur, kun jeg og samboeren, og selvfølgelig Zorro (hunden). Da gikk turen til Egersund. Vi gikk litt på kjøpesenteret, spiste på den ene restauranten, gikk en liten tur med Zorro i gatene før vi reiset hjem igjen.

 

På onsdag gjorde vi ikke så veeldig mye, men vi fikk ihvertfall testet ut restauranten egon som har kommet til det store kjøpesentere her, kvadrat. Som vanlig er det kjempegod mat der, og var heldigvis et ledig bord igjen til oss!

Vært noen veldig koselige dager<3

10 sunne tips til frokost/lunsj/kvelds!

10 sunne tips til deg som vil ha en “ny” frokost, lunsj eller kveldsmat!

 

1. Sunne og proteinrike havreskiver

Havreskiver (5 stk)
100 g havregryn
2 egg
2-3 ss vann
1 ts salt

Rør alt sammen og la det svelle i 10 minutter. Form 5 skiver på et bakepapir og stek i ovnen på 175 grader i ca 10 min.

Pynt med tomat, mozzarella, cashewnøtter, basilikum, salt og pepper. Passer veldig godt som tilbehør til en gryte, grateng eller lignende middag.

 

2. Vaffeltoast

Vaffeltoast: (1-2 porsjoner)
1 egg
1,5 dl melk
50 g havremel
1 ss havregryn
1 ss gressløk
en klype salt

Fyll:
3 skiver skinke
6 skiver gulost

Pisk sammen ingrediensene og hell litt røre i et smurt vaffeljern, legg på skinke og ost, deretter litt mer røre. Stek ferdig til osten smelter.

 

3. Havrelapper

Oppskrift: (4 stk)
2 egg
3 dl havregryn
1 dl speltmel eller grovt mel
ca 1,2 dl melk
1-2 ts kardemomme
en klype salt

Pisk alt sammen, la røra svelle i 5 minutter før du steker i en smurt panne.

 

4. Sunn og crunchy topping

Oppskrift: (4 porsjoner)
60 g havregryn
40 g valnøtter
40 g hasselnøtter
25 g gresskarfrø
25 g solsikkekjerner
25 g chiafrø
25 g sesamfrø
1 ss smør
2 ss fibersirup gold
1/2 ts kanel
en klype salt

Hakk valnøtter og hasselnøtter i mindre biter og bland sammen med de andre tørrvarene. Ha i en stekepanne sammen med smør og fibersirup, stek på middels varme til alt er vendt inn i smør og sirup og har fått en gyllen farge. Dette tar cirka 3–4 minutter. Avkjøl på et bakepapir, og oppbevar i en krukke.

 

5. Havrevaffel

Ingredienser: (3 stk)
1 egg
70-80 g havremel
ca 2-3 dl melk
1-2 ts kardemomme
en klype salt
1 ss smør til steking

Visp alle ingrediensene sammen og stek i et smurt vaffeljern. Serveres med ønsket pålegg.

 

6. Sunne rundstykker med cottage cheese!

Oppskrift: (3 stk)
1 egg
100 g cottage cheese
50 g grovt mel (jeg har brukt en blanding av hvete og rug)
½ ts bakepulver
en klype salt
1-2 ss solsikkekjerner (som topping)

Rør alt sammen til en klissete deig og legg 3 klatter på et bakepapir. Strø solsikkekjerner over og bak i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

 

7. Lompelunsj på 3 ulike måter!

 

?Lomper med pålegg (1 porsjon)
2 lomper
2 ts philadelphiaost til å smøre på lompene
2 kokte egg
2 skiver kalkunskinke
salt & pepper
Spinatblader og paprika

Smør philadelphiaosten på lompene, så er det bare å legge på alt av pålegg og strø over med litt salt og pepper.

 

?Lompetoast (1 porsjon)

2 lomper
1 ts ketchup
1 ts philadelphiaost
2 skiver kalkunskinke
4 osteskiver
paprikapulver og oregano

Smør ketchup på én lompe og philadelphiaost på den andre. Legg skinke og ost på en lompe, krydre godt og legg den andre oppå. Inn i toastjern (eventuelt vaffeljern) et par minutter og vips så er det klart.

 

?Lompecrêpes

Banan
Lomper
Sukkerfritt sjokoladepålegg (eller smeltet mørk sjokolade) 

Smør to lomper med sjokoladepålegg (eller smeltet mørk sjokolade), skjær banan og legg over den ene, legg på den andre som et lokk. Stek i en tørr panne på middels varme til du ser at underste lompe krymper og blir litt stekt, snu forsiktig og stek på andre siden. Strø sukrinmelis over til slutt.

 

8. Proteinrike skiver

Oppskrift: (4 store skiver)
1 egg
100 g havregryn
70 g vann
en klype salt

Rør godt sammen og bre utover et bakepapir. Bak i ovnen på 180 grader i ca 12 min.

 

9. Havrelapper med sjokoladebiter

Oppskrift: (3 stk)
1 egg
3 ss speltmel
3 ss havregryn
ca 2 dl melk
en klype salt, kanel og kardemomme
3 biter sukkerfri sjokolade

 

10. Gulrotrundstykker

Oppskrift: (6 stk)
2 egg
1 dl vann (eller melk)
100 g havremel
60 g havregryn
1 ts bakepulver
1 gulrot
en klype salt
gresskarkjerner som topping

Pisk egg og vann sammen, ha oppi det tørre og la stå i et par minutter. Skrell og riv en gulrot, ha oppi røra og legg klatter på et bakepapir. Strø gresskarkjerner over og stek i ovnen på 200 grader i ca 10 min.

 

Håper det smaker<3

Noe nytt!!

Bildet nede til høyre var slik jeg egentlig ville ha det.

Nå har jeg ikke vært hos frisøren siden oktober ifjor og klippet meg. Ikke at håret var så slitt eller slikt, men greit og få klippet det, selvom det ikke var så mye.

Det er slik som frisøren sa.. du glemmer det litt ut å tenke på å klippe håret når du har så langt hår, på grunn av du ikke legger sånn merke til det iforhold til dem som har kort hår. Det eneste jeg har gjort er å farge det hjemme.. rettere sakt samboeren farget det, noe som ble et veldig bra resultat.

Så fornøyd<3

På fredag fant jeg ut jeg fikk ta en time eller over tre timer som det ble, hos frisøren. Da både klippet jeg det og farget det. Heldigvis hadde de ledig klokken 9, slik at jeg kunne rekke å bli ferdig før vi skulle i selskap etterpå. Fordi jeg satt nemlig der til 12 tiden. Hele 20 minutter gikk bort til at frisøren skulle krølle håret mitt fordi hun ville ha bilder av det (var tydeligvis VELDIG fornøyd med det arbeidet hun hadde gjort).

Jeg hadde tenkt å ha det litt lyst når jeg først skulle farge det hos frisøren, og viste bilde til henne hvordan jeg ville ha det. Slik ble det altså ikke, resultatet ble MYE mørkere enn det jeg ville ha, men jeg ble da veldig fornøyd med det uansett. Ikke alltid det er like lett å få til det man vil ha.

Ble litt fotografering på slutten av dagen, med samboeren<3

Ikke hva vi forventet..

I det minste fått kjøpt oss fontene og lage det til litt fint uti hagen. Kjøpte oss en genial liten gressklipper som svever! Perfekt størrelse til hagen vår. Og ellers koset oss<3 selvfølgelig fikk jeg en blomst/plante av farmor<3

Nå har vi snart hatt ferie i en uke, og jeg må si den har vært kjedelig! Frem til nå har vi nesten ikke funnet på noe spesielt å gjøre, og flere ganger “kjedet livet av oss”. Eneste vi har gjort til nå er å besøke familie, litt shopping, vært på hundetreff, slappe av hjemme også var vi på fest en dag der vi gikk ut på byen etterpå. Må ai det var ikke det samme å gå ut på byen nå, der du bare måtte sitte med et bord og bestille derifra. Fikk streng beskjed om å ikke gå rundt i lokalet og slikt.. skulle tro det var en farlig reise vi skulle på slik som dem snakket, haha! 

Ikke har vi bestilt noen plass vi skal reise til, så om vi skal noen plass og overnatte, så må vi nesten bare ta det litt på sparke og enten sove i telt eller finne en plass det er noe ledig. Jeg tittet litt rundt på overnatting, men selvfølgelig er jo så og si ALT utsolgt. Ikke er det varme eller noe særlig fint vær heller.. kunne ikke blitt en værre ferie enn dette. Føler nesten ikke det er en skikkelig sommerferie når du ikke reiser på ferie til et annet land. Prøver ihvertfall å gjøre det beste utav ferien, så får vi se hva vi finner på de neste dagene!

 

En blomst til pappa<3

Den ene dagen var vi inne hos farmor en tur for å besøke hun og hjelpe hun med å få handlet. Da var det på tide å få kommet seg til graven til pappa som jeg ikke har vært på, på en god stund. Ikke fordi jeg ikke bryr meg eller gidder, men fordi jeg vet hvor deprimert og ødelagt jeg blir av å gå der. Alle tankene som kommer og hvor mye jeg savner han.. Farmor er ihvertfall ofte der og steller og planter hos han. Men jeg kjøpte ihvertfall en blomst å fikk plantet hos han nå<3

Savner deg pappa<33

Nå er den endelig her!!

Da var det endelig ferie!!!

Føler det har gått VELDIG fort, og nå er det allerede ferie.. i hele 3 uker! Skal bli deilig å slippe å stå opp så tidlig, finne på mye gøy og bare slappe av fra jobb. 

Kan ikke akkurat skryte så mye av været idag, den siste dagen, kaldt og pøsregn. Hadde vært litt bedre stemning og slikt, om det hadde vært sol og fint vær. Veldig greit at vi ikke jobbet hele dagen da. Flesteparten av oss ble det rydding på. Jeg og noen andre gikk og tok ned noe byggegjerde og slikt, samlet alt sammen, før vi så var ferdig på den plassen.

Øverst på bildet fra gårdsdagens arbeid- så plen

På jobben avsluttet vi på lageret/kontoret i 12-13 tiden, med pizza og brus. Litt prating også reiset vi hjem og tok ferie. Utenom noen som måtte gjøre ferdige arbeidet de hadde igjen. Vi ble heldigvis ferdige i god tid før vi skulle ha pizza!

God sommer, og god ferie<3

Siste innspurt- kritthvit hele veien hjem!

Den siste uken nå før ferie, kan jeg ikke si det er så VELDIG travelt på jobb. Vi er bare rundt på småjobber her og der, og har god tid på oss til å få ferdig det arbeidet vi gjør. 

Kun 2 dager igjen! Fredag blir det avslutning med pizza mest sannsynlig, også får vi nok gå hjem tidligere! Håper bare det er fint vær de 2 siste dagene også. Mesteparten av arbeidet vi har gjort denne uken er hekk-klipping også så plen.

I går var vi der jeg kommer fra.. Tau, en plass utfor Stavanger. Der vi skulle omså en plen utfor den ene skolen. Det var greit arbeid helt til slutten av dagen, da vi skulle kalke.. ikke bare havnet kalket på bakken, men også på hele meg! Så ikle mye av brunfargen lengre for å si det slik, HAHA! I munnen, nasen.. det kom OVERALT. Ellers var det greit arbeid, der vi sådde, gjødslet og kjørte rundt med en trehjuling vi har som vi bruker istedenfor å rake over etter vi har sådd plen. I tilleg var det ganske greit når svigerfar som også jobber der, kom bort med is til oss!

Så var det hjem og få lagt om de nye dekken til en av bilene vår. Hjulstillingen var nemlig feil, som førte til at dekken ble helt slitt på innsiden og måtte derfor kjøpe nye dekk igjen.. Kjipt når vi kjøpte helt nye, gode dekk ifjor som kostet litt.