Slitne bein, blemmer og ferie

Da var 3 uker med ferie over for denne gang, og tilbake til hverdagen og jobb igjen. Disse ukene har gått så fort! Føler vi nettopp fikk ferie, så er den plutselig over igjen.

Har hatt en veldig fin og innholdsrik ferie da! For en uke siden kom vi hjem etter de to ukene i Tyrkia. Må si det var vell litt varmt der nede, men det nok også noe å si med hetebølgen som var i andre land. Når vi først landet på flyplassen på Sola, fikk nesten kuldesjokk da vi gikk ut fra flyplassen. Det var jo vinter her i Norge iforhold til varmen vi hadde hatt i Tyrkia. Eneste jeg så frem når vi reiste hjem, var å få hente hunden vår! Det bler bare rett hjem og sove 3-4 timer før vi kjørte igjen for og hente Zorro.

En ting jeg og samboeren min er heldig med i ferie, er at vi nesten alltid skal få et eller annet problem. Sist gang vi var i syden, fikk jeg en kraftig betennelse i tannen og måtte gå å verke i noen dager til jeg fikk tak i en tannlege. Helt forferdelig var det.. Denne gangen vi reiste, var det samboeren min som fikk problemer. Vi solet oss selvfølgelig, brukte solkrem hele tiden, ihvertfall samboeren min, som smørte seg hele tiden. Og selvfølgelig blir du jo alltid litt solbrent en plass. Jeg ble såvidt litt rød på skuldrene, mens samboeren min ble VELDIG solbrent på skuldrene. Vi gikk på apoteket og fikk krem og en annen solkrem som skulle hjelpe med solfaktor 50. Så gikk det en uke, vi leiet noen spesielle solsenger på hotellet hvor du kunne ha tak og noen slags gardiner rundt. Vi lå for det meste i skyggen, da det var veldig varmt den dagen. Etter vi hadde ligget i solsengene i flere timer og gikk opp på rommet. Så vi plutselig at samboeren min hadde dått noen voldsomme blemmer der han var solbrent. Store, smertefulle blemmer som var fyllte. Så da var det bare å få tak i doktoren, som heldigvis var på hotellet og var veldig hjelpsom. Men blemmene forsvant jo ikke med det første. Så han gikk jo slik og hadde vondt, helt til vi skulle hjem. Heldigvis ble det mindre smertefullt ettersom dagene gikk. Men det bler ikke mere soling på oss den siste uken, vi badet heller i innendørsbassenget, slik at blemmene ikke bler værre.

Men ellers så hadde vi en fantastisk tur hvor vi var ute på noe hver dag. Tror vi bare hadde en dag der vi var kun på hotellet, men var ute på kvelden da også for å ta noen drinker. Vi har Ihvertfall gått veldig mye, da vi gikk 2-3 ganger om dagen i sentrum i butikken, eller om vi gikk ved stranden heller båthavna. Vi var på fiskespa, som faktisk ikke er så vanlig i Tyrkia. De på hotellet visste ikka hva det var, så vi fant tilslutt i hovedsentrum, men så rett før vi skulle hjem, at de hadde selvfølgelig fiskespa nesten rett ved hotellet. 

Så var vi også på en litt lengre båttur som varte i ca. 5 timer hvor det var middag, skumparty, bading og selvfølgelig en papegøye ombord. Vi endte opp med å ta bilder med 3 forskjellige papegøyer på 3 forskjellige turer.. HAHA! Ellers har vi brukt mye tid på å bare gå rundt og enten se i butikken eller se på det som er rundt i byen. Vi så ikke så mange dyr i sjøen da. Vi fikk sett en liten skilpadde og ellers var det bare fisker.

Ble så glad for å se hvor godt de tar vare på dyrene der nede. Så ikke så mange løshunder, men de vi så, fikk vann hele tiden og mat. De hadde flere foringsautomater der du kunne gå og stappe på penger, så kom det mat ut. Alle de automatene vi gikk forbi var fulle med dyrefor og mat fra restaurantene. Utenom det så fikk hundene å katten også rester fra restaurantene når de gikk forbi. Det var veldig mange katter, men disse hadde også sin egen park hvor de hadde en slag innegjerde gård de kunne gå inn for å få fred. Nå vet ikke jeg om de tar så godt vare på dyrene overalt i Tyrkia, men i Alanya så var de ihvertfall flinke til det! Så takknemlig! Blir så glad når jeg ser folk så bryr seg så mye om dyrene, slik som jeg gjør!

Dagen før vi skulle hjem, ble det en tatovering på meg. Da hadde jeg allerede forhørt meg rundt angående tatovering design. Var en plass der de laget den veldig stor og sa det ville ta ca. 4,5 timer for å få den ferdig. Men jeg valgte en annen som var litt mindre og tenkte at da bruker de sikkert 3,5 timer eller noe sånt på den jeg ville ha. 

Jeg kom der klokken 7 på kvelden. Timene gikk og jeg ble bare mer og mer lei av å sitte i den stolen. Ikke gikk det ann å ta ner fotstøtten på stolen heller, så beina mine sovnet jo hele tiden. Samboeren min satt i en ikke altfor go sofa og ventet alle timene. Klokken 1 på natten var han ferdig med tatovering min. Da var vi så leie, trøtte og sultne og ville bare tilbake på hotellet. Samboeren min hadde så vondt i ryggen etter å ha sittet i den ikke så altfor komfortable sofaen, og jeg hadde vondt av å ha sittet så lenge i den harden skinnstolen.. de kunne hatt litt mykere stoler.

Vi som hadde planer om å gå litt rundt i sentrum og spise etter jeg hadde tatt tatoveringen, men slik ble det ikke. I tillegg var det opp tidlig dagen etterpå siden vi skulle hjem den dagen, men så skulle vi også være med å en siste utflukt før flyet gikk. Derfor måtte vi opp tildi, pakke, dusje, spise frokost, sjekke ut og vente på bussen skulle hente oss.

Videre med bussen kom vi til en båt vi skulle på i Manavgat i Side, der båten går i en elv med fjellvann som er iskaldt! Båten gikk til endes av elven hvor den møtes med sjøen. Der var vi en stund, badet og spiste. Vi badet ikke siden jeg hadde tatoveringen og samboeren min hadde blemmene, så vi endte opp med å bare vasse i det iskalde vannet.. måtte jo kjenne hvor kaldt det var!

Etterpå gikk båten tilbake igjen og vi tok bussen videre til en strand. Her skulle vi være frem til bussen gikk til flyplassen, så det ble noen timer. Fikk middag, fant noen andre norske som vi ble kjent med og snakket en del med. Gikk på stranden, spilte kort og bare satt og ventet på at vi skulle videre til flyplassen.

Når vi kom til flyplassen, var det full kaos. Så mye folk overalt og ingen sitteplasser. Endte opp med å sitte på gulvet en stund. Flyet vår var jo forsinket i tillegg, så det ble en del venting på flyplassen også. Tilslutt fant vi de andre norske vi hadde snakket med og fikk heldigvis sitte med de til vi skulle ta flyet! Når vi kom på flyet så ble det litt ekstra venting der også, da en familie hadde kommet med et tidligere fly men ikke hadde papirene iorden og måtte sitte på tilbake igjen. Etter det så kom vi oss endelig hjem!

Hotellet vi lå på var bare HELT fantastisk! Stort hotelle hvor det er flere bygninger med romd, leiligheter utenom og villa. Stort basseng og et annet med sklier. Restauranter, barer, innendørsbasseng, spa, minigolf, lekeplass for unger og en drøss med ting. I tillegg til frisør, tatovør og butikker. Betjeningen i resepsjonen var også så hyggelige og hjelpsomme. Det var stort utvalg av mat på all inclusive og fine rom! Og vaskedamene som ble så fornøyde når de fikk litt tips av oss av og til. Det er et hotell jeg veldig gjerne kunne reist til igjen!

Det var ikke alle som ble like fornøyd da, når vi går forbi alle butikkene og de maser og maser at vi må komme inn, eller vi går inn og finner noe vi vil ha og de må gå over halvparten ned i pris. Han ene ble vi så lei av tilslutt når han gang på gang sa “angry man” til samboeren min, når han ikke engang var sur! Tilslutt så snakket jeg til han midt ute på gaten mens de andre han jobbet med, var der. Dagen etterpå når vi kom bort til butikken hans, så sa han bare at vi komme inn og se, han skulle ikke mase og vi kunne se ifred og heller komme å spør han om vi trengte hjelp. Og det gjorde han også! Men vi ende opp å ikke kjøpe noe der uansett. Men igjen så var det flere som var veldig hyggelige og greie å snakke med iforhold til andre! Og veldig god mat på restaurantene vi var på!

 

Uken vi var hjemme etter reisen, brukte vi mest til å være med Zorro. Turer, besøk og litt forskjellig. Var jo ikke like fint vær og varmt her hjemme som det var der nede.

Resten av bildene ser dere under