En spontan miniferie

God onsdag folkens!

I går skrev jeg om at vi nettopp kom hjem fra Tyrkia på søndag. Idag er vi på vei til Oslo og er snart fremme! Vi hadde tenkte på å ta en liten tur til Oslo en stund, siden vi bare skulle være 1 uke i Tyrkia, så måtte vi jo ha noe mer å gjør. Så i går kveld bestilte vi hotell nede ved aker brygger, da vi lå på dette hotellet sist gang og synts det var veldig bra hotell og at det ligger så sentralt til flere ting! Og et pluss at det er tillatt med hund på rommet da vi har med vår.

Så idag stod vi opp tidlig, pakket og kjørte avgårde. Vi fant ut at det var bare regn hjemme i Stavanger og ikke så mye å gjøre da, og så at de har meldt finere vær i Oslo, og selvfølgelig litt varmere. Så vi satser på det stemmer, slik at vi kan gjøre litt ting og gå mye rundt. Så da skal vi være her til søndag, en liten miniferie!

Skulle hatt lengre tid

God tirsdag til alle sammen!

Så vi kom nettop hjem fra nok en fantastisk reise til Tyrkia, Alanya. Det var trist å måtte reise fra den flotte, varme og fine været på søndag, og komme hjem til kjedelig og kalde Norge med kun regn. Vi kjente fort at det egentlig var for lite med 1 uke i Tyrkia, men siden det var det eneste som var ledig når vi er så sene å bestille, så ble det slik. Neste gang vet vi ihvertfall at vi må være der lengre!

Men vi hadde en fin reise, når vi kom ned på søndagen så var det bare inn på hotellet, sjekke inn, dusje og få alt på plass, før vi gikk ut i gatene og bare så oss rundt. Det var litt gøy også å være samme plassen igjen, for da visste vi hvor ting lå og hvor vi skulle. Vi var mye av de samme plassen som vi var på ifjor, tok gondol opp til et fjell nede i Alanya sentrum, hvor vi denne gangen betalte oss inn i borgen som er der så vi fikk sjekket det også ut. Var ikke så veldig mye spennede der da alt stod på tyrkisk. Men utsikten som var fra toppen der, den var helt nydelig og du kunne se langt avgårde!

Vi var også på marked i gatene 2 ganger. Første gangen vi var på markedet var det ikke så veldig varmt å gå rundt inni teltene/bodene. Men andre gangen vi var der, da var det veldig varmt, så vi passet ihvertfall på å ha med oss vann hele tiden så vi kunne drikke. Samme med båtturen vi tok også. Vi tenkte vi skulle være litt smarte og ta båttur litt senere på dagen, når solen begynte å gå ned, for vi tenkte det ikke var så varmt da. Men akkurat de siste dagene, så ble det jo bare høyere og høyere varme, så det var jo like varmt da, som tidligere på dagen. Men det var selvfølgelig gøy for det da. Morsomt var det også, da jeg og samboeren min var de enste ombord på den store båten, som ikke var tyrkiske, haha! Så alle de andre samlet seg og danset til tyrkisk musikk mens vi bare satt der for oss selv. Flere av folkene enten på restaurantene eller butikkene kjente oss igjen fra sist gang vi var der. Så vi fikk gratis dessert, frukt, drinker og flere goder av flere, det var så hyggelig! Og selvfølgelig noen av dem som ville ta bilde med oss siste kvelden før vi skulle reise. Ene kvelden vi kom til rommet vårt igjen, hadde de som jobber på hotellet satt igjen et fat me frukt og 2 småkaker med et kort hvor det stod at de takket for at vi hadde valgt det hotellet og slikt, såå koselig! Både ifjor fikk vi kjenne litt av hetebølgen, og samme i år. Uten den hadde det vært fin temperatur hele tiden, uten at det bler for varmt.

Det var også en selvfølge at jeg måtte en tur innom frisøren som sist, siden jeg synts de er mye flinkere der enn her hjemme. Og nok en gang ble jeg fornøyd med arbeidet deres. Og senere på kvelden ble det til at de 2 frisørene inviterte oss bort til frisørsalongen hvor vi satt utenfor og pratet og drakk, det var litt morsomt for det er ikke noe som akkurat er vanlig. Men det var gøy, så fikk vi blitt litt kjent med de og hadde noen andre å drikke med enn bare oss selv!

Det ble mange timer i solsengen på hotellet også, hver dag fra morningen og ut på dagen, lå vi og solet oss. Men vi lå ikke lenge om gangen før vi hoppet uti bassenget for å kjøle oss ned, spesielt de siste dagene, da var det nesten for varmt å sole seg. Fikk ihvertfall litt farge av de timene i sola, men hadde vi hatt 1 uke til så hadde det vært litt bedre!

Jeg ser allerede fram til å reise dit igjen, og til å få sommervær igjen!


Skroll nedover for å se noen bilder fra turen♥

Flotte fargelysene de har på båtene
Den lille parken i hovedsentrum
Liker at det er så stort basseng på hotellet, da slipper du at det er så trangt om plassen!
Kamelen Alibaba
Liten vill hund/valp på den ene restauranten, Tiger
Fornøyd med frisøren!
Flott solnedgang!
Fikk med meg 2 flotte solnedganger!

Ser virkelig frem til…

Nedtellingen er igang!

Hei igjen alle sammen! Blitt en liten stund siden sist, enten går tiden så fort, eller så er det mye å gjøre eller rett og slett bare ikke får tid.

Men jeg kan ikke tro at vi faktisk er i juli allerede, det er helt sykt! Hvor ble det av de andre månedene liksom. Så det nærmer seg jo sommerferie også nå for de fleste, og noen har kanskje allerede tatt ferie. Jeg og samboeren min har kun denne uken igjen på jobb før det er 3 uker med ferie, det skal bli så digg! Så, vi var litt usikre på hva vi skulle gjøre i ferien, om vi skulle reise til syden eller om vi skulle gjøre noe annet. Men altså, reiser du til syden, så vet du ihvertfall at du får sommervær uansett, og varme. Det er det jo ikke alltid du får her hjemme i Norge. 

Men vi har sett litt på sydenreiser på Ving av og til, spesielt der vi var i fjor i Alanya i Tyrkia. Både jeg og samboeren min var inne og så av og til, det var liksom noen hotell ledige, men det var ikke de beste hotellene. Enten så det ikke så bra ut ellers så var det vare et veldig lite basseng og slikt. Så på lørdag da, når vi var hos farmoren min og ventet på at hun skulle bli klar så vi kunne kjøre. Så skulle vi bare inn å kikke litt imens, og der hadde det plutselig kommet ut et ledig rom på samme hotell som vi hadde i fjor. Det var kun en uke da, men vi fant ut at det var greit det også, så kan vi kanskje finne på noe etter den uken også, slik at vi kan ha med oss hunden også på noe. Så da ble det til at vi bestile det når vi kom hjem. Så da ble det ferie på oss! Håper dere andre også skal gjøre noe gøy i ferien, eller ihvertfall får en fin ferie. Jeg ser ihvertfall fram til å komme ned til Tyrkia. Og det hotellet.. det var bare så bra, liksom ingenting å klage på. Alt var fint, det er et kjempestort basseng i tillegg til noen små basseng, flere restauranter og barer, og nesten som en egen park i området rundt hotellet og leilighetene. Denne gangen fikk vi leilighet, da det var det eneste som var igjen, men med balkong og havutsikt slik som vi hadde sist. Det er viktig for min del, med balkong og gjærne havutsikt, da får du ihvertfall fin utsikt og du kan sitte ute på balkongen, enten på morningen eller på kvelden.

Synts det er litt morsomt også hvor spontane vi er og bare bestille sydenferie en uke før vi reiser, da vi reise på søndag som kommer. Det kommer til å bli stress, da flyet går rudt 6 tiden på morningen, og vi skal være der i god tid før og skal også gjøre oss klare og bli kjørt til flyplassen. I tillegg skal vi først på besøk til moren min på fredag for å ha en tidlig bursdagsfeiring for hun siden hun har bursdag mens vi er der nede. Så da går den dagen bort siden vi også er på jobb først. Og lørdag, ja da skal vi til farmor igjen for å levere Zorro som hun skal passe denne gangen også. Så heldige som vi er at hun kan passe at istedenfor å sette han på en kennel. Er han hos hun så kan jeg i det minste se han på facetime eller få bilder av han, og jeg vet at han blir veldig mye bortskjemt av hun haha! Så han har det ihvertfall bra mens vi er borte, men det er værre å skulle reise ifra han. Det er det som er det værste med å ikke kunne ha med seg han på turen. Men igjen, så er det den store gleden å komme hjem til han igjen, og litt kortere denne gangen med bare 1 uke og ikke 2 som i fjor. Så, senere på lørdagen må det pakkes og gjøres klart til vi skal reise.

Men altså, den siste tiden så har vi egentlig hatt veldig fint vær, og ikke minst, varmt! Så det har blitt noen turer på oss, og selvfølgelig litt soling for å prøve å få litt farge. Men det får vi ihvertfall når vi reiser.

For noen uker siden måtte jeg også ta turen til frisøren for å friske opp etterveksten litt. Det ble så fint, og ble egentlig veldig fornøyd med det. Selvom jeg alltid synts at resultatet jeg fikk i Tyrkia i fjor var best, så jeg tror nok jeg må innom en tur denne gangen også for å få det skikkelig! Uansett så var jeg litt heldig med frisøren, da den ene frisøren her jeg bor hadde ledig, så jeg slapp å kjøre avgårde og kunne bare kjøre rett ned til frisøren! Og ikke minst at de faktisk hadde ledig, for jeg er alltid sent ute med å finne time når jeg førs tenker jeg skal til frisøren. Så skulle vi jo også på sommerfest samme kveld, så det var litt greit å få fikset håret litt.

Håper alle får en fin uke videre!