Vaniljegrøt

Hvem synts ikke den vanilge havregrøten blir litt kjedelig iblant. Da er det greit å piffe den opp litt.

 

Oppskrift

◇ 3dl melk

3dl havregryn

◇ 1/2ts salt

◇ Ca.5 dråper viljeessens

◇ 1/2 boks vaniljeyoghurt

◇ 1ts vaniljesukker

◇ 1/2ts kardemomme

Om du vil gjøre oppskriften litt lettere, så kan du bruke bare vaniljeyoghurt og sløyfe både vaniljesukker, vaniljeessens og kardemomme. Jeg brukte dette for å få litt ekstra smak! Vil du ha grøten litt tykkere, kan du ha oppi litt mer havregryn, da yoghurten gjør grøten litt bløt.

 

Framgangsmåte

Ta oppi melk og havregryn i en gryte og sett på varmen. Ta oppi salt, kardemomme, vaniljeessens og vaniljesukker. Om du synts grøten er for bløt, ta oppi litt mer havregryn.

Når grøten begynner å koke, tar du oppi yoghurten og lar den varmes opp, så er den ferdig og klar til å spises!

Ta gjerne oppå noen eplebiter, nøtter, bær eller hva du måtte ønske. Du trenger nesten ikke sukker på, da den blir så søt av vaniljen.

Bakt havregrøt med bær

Lei av den vanlige frokosten, eller en kjedelig skål med havregryn? Da bør du prøve denne fantastiske havregryns-formen, bakt i ovn. Så smaksrik, frisk og metter.

Denne grøten er jo bare så god! Og jeg har laget den flere ganger, blir aldri lei.

 

◇ 2egg

◇ 4,5dl melk

◇ 1,5dl lønnesirup (kan sløyfes) ◇ 1banan

◇ 250g havregryn

◇ 60g smør

◇ 2ts bakepulver

◇ 3ts vaniljesukker

◇ 1ts kanel

◇ 3ts kardemomme

◇ 3-4dl valgfrie bær

◇ 1dl valnøtter (kan sløyfes)

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem en bolle, mos banen og ta den oppi. Smelt smør og ha oppi alt i bollen sammen med banan. Du kan bruke både frosne og ferske bær, jeg brukte frosne bringebær og blåbær. 

Finn frem en passelig ildfast form og smør den. Hell oppi røren og jevn det ut, så er det rett inn i ovnen. Stekes i 35 minutter.

Kjøl den av litt, også er det bare å nyte den! Jeg pleier å ha litt vaniljeyoghurt ved siden av, noe som er veldig godt!

Test den ut du også!

Lang dag og lite søvn

Da var vi hjemme igjen og den lille ferien er over. Gøy å få reist til to forskjellige land i år og fått oppleve hvordan det er i Spania på fastlandet!

Søndagen, da vi skulle hjem, startet dagen med å gjøre oss klare og pakke. Vi måtte sjekke ut innen klokken tolv, men vi fikk heldigvis oppbevare koffertene på hotellet til vi skulle ta bussen til flyplassen. Så det ble til at vi gikk litt rundt i byen en siste gang, og litt innom noen av butikkene. De timene gikk så fort, så fikk vi jo lunsjbuffé på hotellet, så vi kunne ikke gå så altfor lenge i byen da vi måtte rekke lunsjen.

 

Etter vi hadde spist, satt vi litt på hotellet, vandret litt rundt og bare ventet på at bussen skulle komme. Den kom klokken 16 og hentet oss, også var jo bare 10-15 minutter til flyplassen. Men selvom det ikke tok lang tid til flyplassen, hadde vi ikke så veldig god tid på oss da det tok veldig lang tid å stå i køen når vi var så mange som skulle reise med samme fly. Så etter vi hadde fått sendt bagasjen, hadde vi bare 30 minutter på oss til flyet skulle gå, da det skulle gå klokken 18, men det skjedde jo selvfølgelig ikke. Reisen som var sent på kvelden fra før av, ble enda senere. Flyet var først utsatt 10 minutter, det var jo ikke gale. Men selvfølgelig oppstod det problemer rett før flyet skulle gå, som gjorde at flyet ikk gikk før nesten klokken 19. Reisen tok jo 3 timer og 45 minutter, så vi landet jo sent og skulle i tillegg reise til farmoren min for å hente Zorro som hun passet. Vi var ikke hjemme før klokken 1 på natten, så det endte i en veldig sen kveld da vi skulle jo på jobb også dagen etterpå. Følte nesten ikke at vi hadde sovet, føltes mer ut som om vi hadde bare kommet rett fra reisen og rett på jobb! Var ikke gøy å komme hjem engang da det måtte selvfølgelig regne når vi landet og skulle gå ute med bagasjen.

Alt i alt så var det en fin reise, og gøy å få kommet til litt varme igjen og ikke minst et land som har fint vær! Slik som det ikke er mye av her ihvertfall! Kunne veldig gjerne reist til samme plass igjen en gang, det var en fin og koselig by.

Siste dag i paradiset

Da var snart den lille ferien over, siste dagen idag hvor vi reiser hjem senere på kvelden. Disse dagene har gått så fort! Selvom vi i går bare gikk rundt i byen så og si hele dagen, så gikk dagen så fort. Men vi har Ihvertfall fått opplevd litt av byen og sett oss rundt. Vært inne på flere butikker hvor vi har fått med oss litt souvenier, og selvfølgelig litt drinker innimellom. På kvelden gikk vi ut og spiste på en av restaurantene, gikk litt mer rundt i gatene og satt oss på en bar for noen drinker, også gikk vi tilbake til hotellet senere og slappet av der. Så det har vært en veldig fin tur!

Gjerne følg meg på instagram! Du finner knappene til sosiale medier øver på siden min, da kommer du direkte til kontoen min.

Lever livet!

Det ble en fin kveld i går med veldig god middag. Vi kom med bussene til en veldig stor plass og et svært bygg som da var restauranten, men siden vi var så mange, så hadde di plassert ut flere bord utfor. Så da vi kom, fikk vi litt forskjellig fingermat og drinker før vi gikk opp til bordene og satt oss. Her fikk vi servert forrett, hovedrett og dessert, men ulempen var det at de kun serverte vin. Så noen spurte om de kunne få øl, men det var værre for meg og samboeren da vi ikke er så glad i øl. Jeg liker vin, men kun søte viner, noe disse ikke var. Så det ble til at vi tok øl vi også, og måtte pine oss selv med å drikke det. Heldigvis var jo maten ihvertfall god da, og desserten! Etterpå gikk bussen tilbake til hotellet.

3-retters middagen fra i går

Idag er det ut og gå igjen i gatene her i byen og se litt rundt. Vi har jo bare idag vi får hele dagen da vi skal reise hjem i morgen. Men så går jo ikke flyet før på kvelden i morgen, så vi får ihvertfall litt tid i morgen også til å gjøre noe!

Mere luksus!

I går reiste vi til Malaga med jobben til samboeren min. Det ble en litt travel dag da jeg først våknet for så å gå på en litt lang tur med Zorro (hunden), derretter støvsuget jeg, vasket, skiftet på sengen og alt det der, slik at det va rent til vi kommer hjem igjen. Etterpå var det rett i dusjen, for så å levere Zorro til farmor som passer han mens vi er borte. Da var det bare å pakke med seg tingene til han og kjøre, da jeg også skulle kjøre farmor til butikken for en liten handletur. Etterpå var det hjem igjen og pakke. Pakkingen gikk jo fart da, så var det bare å vente til flyet gikk litt senere.

Veldig greit når vi kom til flyplassen på Sola og fikk mat der, så slapp vi liksom å tenke på å finne mat når det er så mange folk. Så når vi kom på flyet og hadde sittet der en liten stund, så fikk vi jo plutselig mat der også, så vi var ihvertfall mette når vi kom fram. Var grei mat også, men vi var jo ikke så sultne i og med vi hadde spist før vi gikk på flyet.

Når vi da hadde landet med flyet, var det bare ca. 10min med buss til hotellet, noe som var veldig greit. Men vi fikk ikke gjort så mye i går når vi kom, siden det var sent og vi var trøtte og slitne. Så vi var heller ute å gikk litt rundt idag i gatene, tok noen drinker og gikk innom noen butikker. Hotellet vi er på er ihvertfall veldig stort og flere bygg med stort basseng og ligger med sjøen. Så var vi jo heldige å få et enderom med svær balkong mot sjøen! Fornøyd med det, bortsett fra at det var veldig skittent på gulvet på rommet.

Nå sitter vi bare på balkongen på rommet vår og slapper av litt og venter på at vi skal bli hentet med buss klokken 18, da vi skal på en 3-retters middag ikveld, hele gjengen. Så vi ser fram til det og håper det er god mat!

Grove og sunne matmuffins

Om du har lyst på noen grove og sunnere muffins som du kan ha som for eksempel lunsj, da bør du teste denne oppskriften! Har hatt denne oppskriften i flere år, som egentlig var en helt vanlig muffins oppskrift, som jeg endret mye på og lagte dem sunnere og med yoghurt, banan og bær!

 

Oppskrift til 12 muffins:

▪︎ 4 egg

▪︎ 60g romtemperert smør

▪︎ 1 1/2dl melk

▪︎ 200g sammalt hvete grovt

▪︎ 100g havregryn

▪︎ 3dl yoghurt (jeg bruker vanilje)

▪︎ 2ts bakepulver

▪︎ 1/2ts salt

▪︎  1/2ts kardemomme (kan sløyfes)

▪︎  2 bananer

▪︎ Blåbær eller andre bær du selv vil ha oppi (tilsett såmye du vil ha)

 

Visp alt sammen i en kjøkkenmaskin (eller forhånd). Blir det for tørt, kan du ha oppi litt mer yoghurt eller melk. 

Stekes på 185grader midt i ovnen i ca. 20min, til de er gylne brune.

8 Høst-tips til hagen

Greie tips å tenke på 

Det ser ut som høsten har kommet for å blir nå, det vil si at blomster visner og hagen mister en del av fargen sin uten alle disse blomstene og plantene som hører til sommeren. Men selvom høsten er her, så må det fortsatt stelles i hagen. Og jeg tenkte siden jeg er en anleggsgartner, så kunne jeg jo skrive litt om dette og dele noen tips dere kanskje ikke tenkte over før.

 

1. Gode kupp

På denne tiden av året har de fleste plantesalg, tilbud på en rekke planter, blomster og trær. Så her er det stor mulighet for å spare mye penger og gjøre gode kupp. Ikke bare planter, men også hagemøbler og andre ting til hagen er også på tilbud nå!

 

2. Fortsett gressklippingen 

Selvom det er høst nå, så må fortsatt plenen klippes. Klipp gresset så lenge det vokser, men gjerne sett gressklipperen på litt høyere nivå. Gresset bør nemlig ikke være lavere enn 5-6cm for å bevare en mest mulig fin plen.

 

3. Mye løv fra trær?

Har du mange trær og mye løv som du bare kaster? Om du har busker eller plantebed så kan du nemlig bruke det her som dekkbark.

 

4. Rydde

Husk å rydde inn alt av hagemøbler og planter/krukker som ikke tåler vinteren eller disse stormene vi får iblant. Ikke vent for lenge, gjør det før stormene kommer så slipper du å bekymre deg når den tiden kommer!

 

5. Robotgressklipper

Om du har en robotgressklipper som trenger service, så kan det være lurt å gjøre det nå etter den er ferdig for høsten, så slipper du å gjøre det til våren når det er mye kø fordi alle skal gjøre det på samme tid.

 

6. Plante busker

Du kan egentlig plante så lenge det er mulig å grave i jorden. Så hvorfor ikke plante busker nå så dem får et forsprang til våren!

 

7. Plant høstplanter

Jeg gleder meg alltid til lyngen kommer i butikkene, de er å flotte og i så mange fine farger! Men det finnes også andre flotte høstplanter, som disse nedenfor.

◇Calluna og Erica lyng

◇Pernettia med dekorative bær

◇Skimmia

◇Sølvgrå Calocephalus

◇Eføy og Muehlenbeckia

 

8. Planlegge hagen

Kanskje du har planer om å forandre helt på hagen din neste år, eller kanskje bare vil fiksa på noen ting. Uansett så er dette en fin tid å begynne og planlegge hvordan du vil ha hagen. Da har du også god tid til å tenke på!

En innholdsrik helg!

Håper alle har hatt en fin helg!

Fikk litt å gjøre denne helgen også. Fredagen startet selvfølgelig med jobb, hjem og vaske, støvsuge og alt det der, for så å få besøk. Føler alltid at fredagen går så fort.. hele helgen går altfor fort!

Søte fuglene hos farmor!

I går startet dagen med en lang tur med Zorro (hunden vår) på morningen, hjem og dusje førnvi skulle kjøre. Da var det en tur til kjøpesenteret for å kjøpe et par ting og i tillegg kjøpe gave. For etter vi var ferdig der så var vi i selskap, så derfor måtte vi finne en gave. Etter å har vært i selskapet så var det videre, da skulle vi inn til farmoren min, som da er et lite stykke å kjøre til. Eller, det tar ikke så lang tid, ca.40 minutt, men vi må kjøre gjennom Ryfast (den lengste undersjøiske tunellen) som sikkert flere av dere har hørt om. Så når vi kom til hun, så ble det en tur ned i butikken med henne, slik hun fikk handlet litt før vi kjørte hjem til hun igjen. Der var vi en liten stund før vi kjørte hjem og slappet av litt. Fikk da gjort mye den dagen, og ble mye kjøring hit og dit. Heldigvis så elsker Zorro å kjøre bil og har det luksus i bilburet sitt med en god og myk seng med en liten pute oppå, da han alltid skal ha hodet oppå noe. Har aldri vært borti en hund som blir så glad for å kjøre bil som han gjør. Sier vi til han at vi skal kjøre bil, blir han helt i hundre, hyler og bjeffer.. han tar helt av! Haha!

Denne søndagen ble det også en tur! Ikke fjelltur denne gangen da, men gikk en lang tur rundt et vann, store stokkavannet som det heter. Liker Denne plassen veldig godt da den er lang, det er fin grusvei å gå på hele veien rundt også er det jo selvfølgelig fint der når det er vann og mye svaner og ender der. Hadde nesten trodd det var veldig mye folk der idag siden det var så fint vær, men det var faktisk ikke sååå mange folk Denne gangen. Det ble ihvertfall en stykk sliten hund etter den turen, som var på over 8km. 

 

Hund som røyter? Sjekk dette!

Reklame | Petxl.no

FURminator

Har du hund og har slitt med å finne en børste som faktisk fungere og som du klarer å få av mere pels med? Da må du teste ut FURminator.

Blir virkelig fin i pelsen med hjelp av FURminator, lakseolje, rett fór og en skikkelig shampo!

Jeg er nok ikke alene om å ha en hund som røyter mye til tider. Min hund har veldig tynn pels, men han røyter mye til tider for det om. Så jeg gikk å kjøpte denne børsten da jeg hadde lest at den skulle ta mye mer av pelsen enn en vanlige børste gjør, og det gjorde den også! Og jeg føler ikke sånne vanlige børster hjelper så mye, ikke på min hund men kanskje på de hundene som har litt lengre pels. Men denne børsten jeg kjøpte, den får av mye av pelsen og den er så grei å bruke! De har også egen for både lang pels og kort pels.

Trykk på bildet for å komme til produktet

FURminator

Den på bildet er for kort pels, men det finnes til lang pels også!

Jeg børster han alltid 1 gang i uken med denne, men selvfølgelig så røyter han jo for det om, bare ikke like mye. Men igjen, så kan jo både fór, type pels og f.eks lakseolje påvirke røyting på hver enkelt hund. Men det som er spesielt med FURminator er at den tar underpelsen og skal redusere røyting med 90%! Så jeg kommer ikke til å bruke noen andre børster enn FURminator, er så fornøyd med den!

FURminator

Trykk på bildet for å få sjekket den ut! Kanskje bestiller du også en, eller ta en tur i butikken.