Den kjente toppturen

God mandag alle sammen!

Da var det ny uke igjen og snart november, allerede! Det har gått så fort og nå er det jo ikke lenge igjen til jul og nyttår, jeg følte det ikke var så lenge siden det var jul.

Men ihvertfall så var vi på fjelltur i går, denne gangen ble det Preikestolen. Jeg og samboeren har vært på Preikestolen 3 ganger nå, og det er like fint å gå der hver gang! Vi tenkte vi skulle gå en lang tur idag men visste ikke helt hvor vi skulle gå først, før samboeren min foreslo Preikestolen. Første gangen vi gikk dit var i påsken 2018, vi tenkte jo ikke på at det kunne være snø og is der oppe på fjellet, siden det var sol og varmt hjemme. Men da vi gikk oppover fjellet så ble det bare mer og mer is og snø, det var så skummelt fordi vi skled og var ikke lett å gå, i tillegg til å måtte gå så nærme kanten på blankis! Men vi ville jo ikke snu heller, fordi vi ville jo komme oss opp dit, men så var det å komme seg ned igjen også da, det var nesten enda værre siden du skal gå nedover og bare sklir i tillegg til at du har en hund som drar litt. Men det gikk jo fint tilslutt og kom oss helskinnet ned etter en tur med hjertet i halsen! Aldri mer om vi skal gå opp dit på is, det var ikke lite is heller! Mens den andre gangen vi gikk til Preikestolen, som jeg tror var i 2020, da var det både fint vær og ikke minst varmt, så det ble en litt mer “normal” tur så vi slapp å bekymre oss om isen.

Denne gangen, når vi gikk i går, så var det jo helt greit vær. Det var overskyet, men det regnet ihvertfall ikke, men vått var det, så Zorro måtte få et bad når vi kom hjem fordi han var veldig skitten. Men turstien opp til fjellet hadde de forandret på siden vi var der sist. Nå var det mye mer og bedre tresti, med en fin liten bru, også var det lagt ned flere steiner på stien for å slippe å gå i sorpe. 

En hjelpende hånd, mens alt gikk galt

God fredag!

I går var det en hektisk dag, både på jobb å hjemme. Først var det på jobb, der måtte jeg først hente ett tre og en busk som skulle byttes ut, kjøre innom butikken for å kjøpe utstyr til treet, for så å kjøre til adressen å fikse dette. Etterpå var det rett til neste plass hvor jeg hadde vært dagen før. Her skulle jeg bli ferdig med blant annet å plante noen forskjellige blomsterløker og litt diverse andre ting. Men dagen før hadde jeg plantet et lite tre som ikke ville stå oppreist tydeligvis, for når jeg kom tilbake i går, var det helt skjevt. Så da måtte jeg enda en gang til butikken for å kjøpe utstyr til å binde opp treet, for så å kjøre tilbake igjen å gjøre alt ferdig. Men på vei bort til butikken så står det plutselig en svart bil i veien som har en arm ut og peker. Jeg lurte jo veldig på hva dette var og begynte å lure på om det var sivilpoliti så jeg tenkte, hva er det jeg har gjort. Men nei, det var en eldre mann som skulle hjem til Bergen, fra her i Stavanger også kunne han ikke finne veien, fordi han ble bare ført til den samme plassen hver gang, hvor den ene tunellen er stengt. Så det endte med at han følgte etter meg til motorveien hvor jeg hoppet inn på et busstopp for å forklare veien videre, siden jeg selv ikke skulle videre den veien. Da fikk jeg ihvertfall hjulpet en den dagen! Litt morsomt fordi jeg måtte hjelpe en mor og to barn tidligere i uken også mens jeg var på jobb, med å finne veien til en barnehage fordi hun hadde ikke mobilen med seg. Så jeg har faktisk hjulpet to stykk denne uken, det er jo bare gøy å kunne hjelpe.

 

Sikringen gikk

Når vi kom hjem fra jobb i går, satt jeg på vaskemaskinen med noen klær og tørket de i tørketrommelen etterpå. Men så var vi ute og kjørte så jeg skrudde den av. Når vi kom hjem igjen og satte den på, så røk sikringen, prøvde igjen men det samme skjedde. Og hunden vår Zorro, han er veldig redd den lyden som kommer når sikringen ryker, så det endte med at han tisset på badet der han var akkurat da. Jeg kommer inn på badet i mørket og blir tissen på på foten, selvfølgelig. Så da var det inn i dusjen med han og vaske han og gulvet.. og meg. Ble ferdig med det også gikk det en liten stund før jeg tenkte jeg skulle prøve å sette på tørketrommelen igjen. Jeg tenkte jo ikke noe veldig over Zorro når jeg skulle sette på den igjen fordi han hadde jo nettopp tisset. Så jeg satt i kontakten og startet den, men der røk sikringen igjen, og hvem sto i sofaen og tisset igjen fordi han ble redd.. jo det var Zorro, nok en gang. Etterpå tenkte jeg at jeg skulle tatt han ut før jeg prøvde å sette den på, men jeg trodde jo ikke sikringen skulle ryke denne gangen også, noe den gjorde.

Så det ble litt av en vaskejobb i går. Jeg som skulle gjøre så mye annet, men så fikk jeg ikke gjort det. Også så irriterende med tørketrommelen som ikke vil funke! Det er det værste, fordi jeg hater å henge opp klær, og synts klærne blir så mye bedre når de har vært i tørketrommelen. Men i går endte det med å henge opp klærne som jeg bare hadde fått tørket i 30min. Så idag er det bare å ringe å høre om noen kan komme å sjekke hva som er galt.

Tenk og fått det slik du også ville hatt det

Det nye belegget som ble skiftet ut. Her skal bilene stå eller kjøre over til garasjen, så det er ekstra viktig og ha rette masser under belegget!

Etter å ha holdt på en liten stund på det ene prosjektet vårt, så ble det også endelig ferdig. Det har vært litt fram og tilbake, da vi måtte innom en annen jobb i mellomtiden, som gjorde at vi ble litt senere ferdig med denne jobben. 

Nå blir nok kundene veldig fornøyd når de kommer hjem igjen og ser hvordan gårdsrommet deres har blitt. Nå har de fått nye betongheller hvor vi også la nedi brostein mellom hellene, foe å følge det gamle mønsteret. Det var her det hadde kommet kjøremønster i belegget, som gjorde at det sank på grunn av massene under som bestod mye av jord, noe som ikke er bra. Massene måtte skiftes ut og på med nye lag og mye komprimering før vi la ned belegget. Det gamle belegget som var helt inntil huset skulle også vaskes for å prøve å få det til å se mest mulig likt ut som det nye belegget vi la. Også var det litt andre småting som skulle gjøres. 

Så i går var jeg der siste gangen for å fuge resten av steinene, rydde og vaske og gjør det som gjenstod, så nå er vi ihvertfall ferdig der! Idag er det på ann igjen med beskjæring av hekk og busk og litt luking, slik at jeg blir ferdig her også. Synts alltid det er gøy å beskjære hekker og busker, eller trær, men utenom på morningen idag når det regnet så veldig mye. Det sluttet heldigvis da! Fir jeg som hater regn, og er ikke noe fan av å gå i regnklær, de fyker fort av når regnet gir seg eller om det bare regner litt. Mye lettere og bedre å jobbe uten regnklær, spesielt for meg for de regnklærne er så store for meg at jeg forsvinner jo inni de.

Disse to bildene er fra det gamle belegget som vi skrubbet og vasket. Det var veldig skittent da vi kom!


Øglænd hage og anlegg

Om du bor i Rogaland og vil fikse opp hagen din, beskjære hekke, ha en terrasse eller hva det måtte være, så bør du ta kontakt med oss i Øglænd hage og anlegg! Vi er et lite firma, men vi utfører en veldig god jobb og gjør det alltid sånn kunden vil ha det selv. Vi har flere jobber der kunden har kommet med “idéer” underveis i jobben, som har gjort at vi har forandret på det eller fikset på det slik at kunden får det slik som de vil! Alle kundene blir så fornøyde, det er alltid gøy å høre!


Du kan også følge Øglænd hage og anlegg på Facebook eller på Instagram, søk det opp!

Flere kilometer

I går ble det nok en lang tur på oss, det var jo søndag og det var jo fint vær. Det var faktisk veldig varmt også i går, iforhold til hva det har vært se andre dagene, pluss at det var sol og tillegg, og jeg som jogget så mye.. det ble fort veldig varmt det!

 For på lørdag fikk vi oss el-sparkesykkel, noe vi egentlig hadde lurt lenge på om vi skulle ha. For når vi var på ferie i Oslo i fjor, så var det jo så gøy å farte rundt på el-sparkesyklene rundt om i Oslo for å se forskjellige ting, eller kjøre bort til restauranten, veldig greit. Så da ble det til at vi også fikk oss en tilslutt. Denne måtte jo testes i går når vi skulle på tur. Men vi hadde jo bare en, og vi skulle jo ha med Zorro på tur for å slite han ut. Så da ble det til at samboeren min kjørte sparkesykkelen og jeg og hunden jogget etter. Jeg liker jo å jogge, så det gjør meg jo ingenting i tillegg til at Zorro fikk bli mer sliten, han var jo helt utslitt etterpå. Det ser jeg idag også når han er med på jobb i bilen, så er han så trøtt, og ligger bare å sover. 

Turen ble jo 1 mil lang og etter å ha jogget mesteparten av turen, så var begge slitne etterpå, og varme! Men selvfølgelig byttet vi litt på det også så jeg også fikk testet sparkesykkelen. Etterpå ble det bare å slappe av å se på tv før vi var innom søsteren min hvor det klikket litt for den eldste ungen på 4år som fant fram leke støvsugeren sin når vi skulle gå og kom etter meg utover til bilen med den, springende og skulle støvsuge meg. Jeg holdt på å dø av latter HAHAH!! Og han hadde det jo så gøy med den, måtte jo springe inn igjen slik jeg fikk han inn før vi skulle kjøre videre til en søndagsbutikk siden vi selvfølgelig hadde glemt å kjøpe noe dagen før.Men men.. alltid gøy å kjøre. En liten kvelds-kjøretur!

Sunne havrecookies med banan og sjokolade

Nå er det helg og du har kanskje lyst og kose deg med noe snacks, som kanskje er litt sunnere! Jeg har laget disse flere ganger og de er så gode. Du skulle ikke tro de var så gode når de kun er laget av havregryn, banan og litt sjokolade, men jo.. det er de virkelig. De er både enkle og raske og lage og ingrediensene er noe flere nok har hjemme fra før. Det er en stund siden jeg har laget disse nå fordi jeg har rett og slett glemt de ut, så jeg må virkelig få laget disse snart.

 

Til ca. 12 cookies trenger du:

◇2 middels store bananer

◇3dl havregryn

◇Sjokolade mørk/lys (så mye du selv vil ha)

 

Skrell bananene, legg dem i en bolle og mos de.

Rør inn både havregrynog sjokolade. Her kan du enten hakke sjokolade selv eller kjøpe pose med små sjokoladebiter i butikken og du vil gjøre det litt enklere.

Legg de ut på et bakepapir på en stekeplate med en spiseskje, slik at det blir som små kuler.

Stek dem på 180°C i ca. 15-20min.

Så er det bare til å nyte dem!

Dagen så langt – Greit og vite

Hei og god fredag!

Det er fredag, det er fint vær og snart helg! Og i tilleg har jeg veldig fint arbeid på jobb idag. Beskjære litt hekk her og der, noen busker også rake alt sammen og få det på henger, deretter blåse med løvblåseren så det blir helt fint. Og på slutten av dagen så blir det å kjøre tilbake til lageret vårt med hengeren og få tømt å satt på plass den før dagen er ferdig. Så det er en ganske grei dag dette og når det bare er noen timer igjen til helg! Så har det endelig meldt fint vær i helgen, det håper jeg stemmer også for da blir det lange turer på oss.

Det var veldig uvant å kjøre med henger i starten når jeg begynte å kjøre med den ene hengeren på jobb, da jeg måtte ha en henger når jeg skulle beskjære hekk og slikt. Jeg har jo ikke hengerlappen, men heldigvis hadde de en henger på jobb som jeg kunne kjøre med. Så dette begynte jeg med for en liten stund tilbake. Nå har jeg kommet litt mer inni det og går veldig når jeg skal rygge rundt svinge og slikt i tillegg, det eneste er at hengeren er så smal iforhold til bilen, at jeg ikke ser den med mindre jeg svinger. Men så har jeg jo også fått øvd på å kjøre med henger før da jeg har kjørt med traktor og henger, men aldri med bil før nå når jeg begynte med det på jobb tidligere. Det er veldig greit også å ha en slik henger, for da slipper jeg å være avhengig av andre, at noen andre på komme med en henger til den plassen jeg skal beskjære på, eller at jeg må ta alt i søppelsekker og inn i bilen, det er bare stress! Mye bedre nå!

Håper alle får en fin helg når den tid kommer😊

Husk!! at det er link til både min Instagram, Facebook og Snapchat øverst på siden min, så gjerne følg meg eller legg meg til! Om du vil vite når jeg legge ut nye innlegg, så legger jeg ut story på snap hver gang jeg har et nytt blogginnlegg😊

Fikse..fikse..fikse

Plantebed med kulestein

Det er travle dager på jobb, mye som skal gjøres, jobber skal gjøres ferdige og nye jobber skal begynnes på. Nå i det siste så har arbeidet gått ut på å fikse opp i gårdsrom hvor det ikke har blitt gjort en skikkelig jobb eller skikkelig grunnarbeid.

Tråkkheller og dansk elvesingel

Sist uke ble vi så og si ferdige på den ene “fikse” jobben hvor vi skulle rette opp i blant annet steinheller også skulle kunden ha noe ekstra i tilleg som vi fikset. Da var det både en liten mur, klippekant av beleggningsstein, tråkkheller og kulestein/elvesingel. Så det eneste som gjenstår er og få fuget hellene når det er tørt, da det er en spesielt fugesand som skal fuges med der, slik at det må være helt tørt for å kunne bruke denne fugesanden.

Klippekant for robotklipper

Denne uken jobber vi med et nytt gårdsrom hvor det har kommet tydelige kjørespor i belegget. Dette skyldes da at underlaget under steinene, var kun litt sand og så og si resten var kun jord. Så da sier det seg selv at det belegget kommer til å synke med tiden. Så da måtte alt av steiner opp for så og bytte ut massene, og nå holder vi på å legge alt på nytt og fikse alt så det ser bra ut og er sånn som det skal.

Jobben vi holder på med nå, fikse gårdsrom

Fra shopping til “gissel”

Håper alle har hatt en fin helg! Det har ihvertfall jeg og samboeren min hatt, selvom søndagen ble bare en dag der vi bare var hjemme og så på tv og slikt, siden det regnet så mye.

Men på lørdagen så fikk vi gjort noe hele dagen. Da skulle vi ta med farmoren min på litt shopping og forskjellig. Så først var det å kjøre inn og hente hun, før vi kjørte videre til både kjøpesenter og andre butikker og avsluttet shoppingturen med litt McDonald’s. Deretter gikk turen først hjem til oss hvor vi var en stund, koste oss litt med kake senere på kvelden og besøkte søsteren min før vi kjørte farmor hjem igjen. Her var vi jo også en liten stund før vi kjørte hjem.

Hos farmor er det også en stor rød ara papegøye og 2 små dverg papegøyer, som da er løse i den ene etasjen når hun er borte. Så når vi da kom, så skulle jeg og samboeren min være med ned til dem for å hilse på de. Vi hadde jo hilst på de før og visste at ara papegøyen kunne være litt sur så vi er alltid litt forsiktig med den. Vi gikk inn døra og stod der en stund og så på de 2 andre fuglene også, helt til ara papegøyen kom ned stigen sin fra stativet han har til å sitte på. Da skulle vi alle 3 prøve å gå ut igjen fordi vi så han var litt sint og I tillegg er litt skeptisk til menn, og tror kanskje det har skjedd noe hos tidligere eier siden han er sånn som det. Men da vi skulle gå ut så begynte jo selvfølgelig han og bite etter oss og flakse med vingene. Farmor fikk kommet seg ut i gangen mens vi stod igjen litt ti, vi også fikk kommet oss ut i gangen. Vi stod der å ventet i håp om at han skulle gå opp stigen igjen så vi kunne komme oss ut derifra, men det tok sin tid, men han gikk opp tilslutt. Da var det bare å synte seg ut den andre døra, men på farmor satt det jo også en av de små papegøyene som hun først måtte få slippe av da vår hund stod utfor og ventet på oss, så hun kunne jo ikke ta med fuglen akkurat da. Så når hun skulle få slippe av den ene fuglen, da kom jo selvfølgelig ara papegøyen ned igjen, så stakkars farmor begynte å stresse når hun så den kom ned igjen, for jeg og samboeren stod bare å ventet på hun så vi kunne gå ut, men det gikk jo heldigvis godt da og vi kom oss ut tilslutt… HAHA! Rene gisselsituasjonen.

Gizmo- gisseltakeren

Så det var det vi gjorde denne helgen. Alltid like koselig hver gang å besøke farmor eller å ta hun med på shopping, hun er bare verdens snilleste!

Shira. Søt og snill som alltid skal sitte på skulderen til farmor elle springe rundt på gulvet
Nico. Ikke like snill som Shira, men snillere enn Gizmo ihvertfall

20 middagstips

Det er ikke alltid like lett å finne ut hva du skal ha til middag, så her er en liste med litt forskjellig retter som passer til både hverdagen og helg. Kanskje finner du noe du har lyst på!

 

Reinsdyrbiff 

Fløtegratinerte poteter, viltsaus, løk og tyttebær. Bruk gjerne brunost og tyttebær i sausen.

 

Taco

 

Koteletter

Ris, løk, gulerot og den sausen du vil ha til. Vi steker kotelettene først på pannen for sprø skorpe, så inn i stekovnen med løk og gulerot, og smør.

 

Pulled pork

Tacolefse, oppskjært rødkål, brokkoli eller hva du måtte ønske, og barbequesaus.

 

Kjøttdeig/kjøttboller og spagetti

Med tilhørende saus.

 

Jegergryte

(toropose)

Reinsdyrkjøtt (eller annet kjøtt), ris og tyttebær til. Jeg bruker brunost og nesten en hel creme fraiche oppi jegergryten.

 

Kylling og ris

Enten kyllingfilet, hel kylling eller kyllingvinger, og bretagnesaus.

 

Bakt potet

Med det kjøttet du måtte ønske til, og kokte erte med smør og salt. Rømme eller hvitløks/kryddersmør. Ertepure passer også til dette.

 

Strimlet svinekjøtt

(eller annet kjøtt)

Paprika, rødløk, brokkoli og pasta. Kok pastaen og stek alt det andre. Jeg lager min egen dressing og har til (se den lengre nedpå siden), men du kan også bruke sauser.

 

Crispy chicken 

Kylling i biter, krydder som fåes kjøpt i hyllen ved tacoting/eller crispy chicken pakken, tacolefse og salat. Egen dressing som følger med om du kjøper pakken.

 

Fiskeboller

I hvit saus med potet og grønnsaker.

 

Fiskegrateng

Med potet, smør og revet gulerot.

 

Kjøttdeig

Oppskjært gulerot og kastanjer stekes i panne, på slutten blander du inn kokt ris og sweet chilisaus.

 

Tomatsuppe

Med makaroni, baguett og eventuelt egg.

 

Toro gryteretter

Med vanlig baguett eller hvitløksbaguett til.

 

Karbonader

Med potetmos, grønnsaker og brun saus. Eller samme vri som med kjøttkaker.

 

Lasagne

 

Wok

Wokblanding med det kjøttet du måtte ønske.

 

Pitapizza

Da bruker du pitabrød som pizzabunn.

 

Kremostsuppe

Denne kremostsuppen er VELDIG god! Jeg bruker kun en løk oppi, og 2 pakker kjøttdeig, med baguett til.

https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/supper/kremostsuppe

 

Hjemmelaget dressing

Du trenger:

  • Creme fraiche
  • Sweet chilisaus

Smak til med sweet chilisaus. Den passer til alt, og er så enkel og lage!

 

Ertepure

  • Frosne erter
  • Meiriesmør
  • Salt
  • Pepper
  • Fløte

Kok erter, mos dem med stavmikser med litt smør og fløte. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer fløte og smør. Kjempegod og passer til mye!

En høsttur

Da var den helgen over. Var ihvertfall fint vær idag, så vi endelig kunne få gått en tur i helgen også. Da vi ofte går mye lengre turer i helgen enn hva vi gjør etter jobb. Men da også går vi lange turer, eller lar Zorro springe i line etter ballen en plass. Men ekstra gøy å kunne bruke litt av helgen på å gå en lang tur.

Fant ut at vi skulle bare gå hjemme her på Hommersåk denne gangen, da jeg hadde funnet en grei rundtur vi kunne gå på nesten 9km. Må jo benytte oss av de turveiene som er her også. Vi hadde aldri gått den rundturen før, så det var greit å få gått en annen plass og en annen vei enn det vi pleier å gjøre. For ofte blir det de samme turene eller de samme plassene vi går, og da blir du fort lei. Så er det jo høst nå, som vil si det er mange flotte farger rundt i naturen nå, og sopp. Og da må det jo tas noen bilder! Liker så godt høstfargene på trærne og buskene når di blir røde, det er så fint! Også traff vi jo på en lama langs veien.. haha! Måtte selvfølgelig ta bilde av den også. Traff på noen dyr på turen, både lampen, kalver, sauer og en hest og ett føll.

Var en fin tur!