Noen fine dager

Så da var det allerede helg igjen. En korte uke som gikk veldig fort.

Påsken er over for denne gang og det var egentlig en veldig fin ferie. Vi gjorde noe hver dag, enten det var besøk eller om vi gikk tur. Det var veldig koselig å kunne besøke så mange i familien, litt her og litt der. Det bor noen familiemedlemmer overalt haha! Men tror ikke det hadde blitt like mye å gjøre om ikke været var så fint som det var. For hadde det regnet, så hadde vi ikke fått gått på tur, men det fikk vi heldigvis sjangs til. Både fjellturer og turstier ellers. 

Så den siste dagen, den gikk egentlig bort til å gjørklart litt til jobb igjen. Men så fikk vi også vært en tur på den ene stranden hvor Zorro fikk kost seg litt. Men vi var der på litt feilt tidspunkt, fordi det blåste så mye at vi fikk bare en hel haug med sand i fjeset når vi gikk rundt i sanddynene. Så vi måtte bare komme oss ned på flaten på stranden. For når vi går på stranden, så pleier vi alltid å gå oppi sanddynene for da kan hunden slite seg ut litt mer.. springe frem og tilbake, opp og ned og selvfølgelig grave! Noe han også nesten alltid skal gjøre eg å slenge seg på rygg, også ligger han å vrikker seg fram og tilbake og koser seg!

En topp til

Den flotte utsikten over Jørpeland! Sjekk ut resten av bildene nederst i innlegget!

Nå nærmer det seg slutten av ferien, det har gått så fort men vi har vært ute på noe hver eneste dag. I går var vi på besøk igjen og på torsdag, da ble det først en fjelltur før vi var innom hos farmor og fikk middag litt senere.

Dette var nok en fin fjelltur, med en så fin utsikt. Jeg hadde vært på den toppen før, men det var mange år siden da det var når jeg gikk på barneskolen. Så jeg husket ikke helt hvor stien gikk og hvordan det så ut der oppe. Så vi parkerte og begynte å gå. Vi gikk over en bro over en elv, der det kommer en grusvei hvor du kan gå enten til høyre eller til venstre. Jeg mente å huske vi skulle til høyre, så vi gikk den veien. Kom helt til enden av den og fant ut at vi tydeligvis hadde gått feil vei. Jeg hadde også lastet ned en ny tur-app dom jeg testet ut, så jeg kom da på at jeg kunne jo gå inn der og se hvor vi skulle gå. Så vi måtte jo gå hele veien tilbake og litt til før vi kom til stien oppover til fjellet.

Her gikk stien litt inn i skogen først, før den bare gikk så og si rett opp. Ble litt tungt i starten men vi brukte egentlig ikke så lang tid opp, vi stoppet litt og pustet litt ut før vi var oppe på toppen. Og stien den var jo helt fin også da det ikke var sorpe, kun en liten plass. Men så blåste det litt mye den dagen, så vi ble ikke så lenge på toppen før vi begynte å gå ned igjen. Ned gikk det også egentlig litt fort, før vi gikk tilbake på grusveien og til bilen. Det stod det skulle ta 3 timer tur-retur, men vi brukte rundt 1 time og 50min, det var jo da inkludert feilturen vi hadde først når vi måtte gå fram og tilbake. Så egentlig så tok det ikke så lang tid å gå til fjellet. Ca. 45min hver vei!

Etterpå gikk turen til farmor, siden fjellet vi gikk på, ikke var så langt ifra hun. Så hun ble glad for besøk, som alltid, og for at hun kunne lage middag til oss. Så god middag!

Farmor!

Tid for feiring

Håper alle har hatt en fin uke så langt, det har jeg og hatt mye å gjort. Besøk de 2 siste dagene, og idag var vi også på besøk. Idag var det mitt yngste tantebarn som skulle feires. Tenk han har allerede blitt 1 år.. det har gått 1 år allerede siden han kom til verden. Synts det har gått så veldig fort, samtidig som jeg føler det er så lenge siden han ble født.

Det ble litt morsomt også idag, når det kom til kaken. Først da vi kom, fikk han gaven av oss og åpnet den forsiktig. Han lurte nok veldig på hva dette var for noe. Han fikk da slike små kuler til å ha i et kule/ballbasseng, og så ut som han likte de godt. Etter en stund skulle han få sin egen lille kake hvor han bare kunne ta sjøl, grapse og kose seg. Søsteren min satt kaken fram til han og han bare kikket, forstod ikke helt hva som skjedde, eller så hadde han bare virkelig ikke lyst til å grapse. Og hun prøvde å vise han hva han skulle gjøre. Så han starten med å ta den minsten smulen av kaken og puttet i munnen. Mens andre unger kanskje tar hele neven nedi og spiser, så tok han bare en liten smule haha! Men etter det hadde gått en liten stund så begynte han og ta mer og mer i kaken. Han var ikke så veldig fan av kremen på kaken, men kaken, den spiate han. Gomlet i seg og bare koset seg♥ Så det ble en vellykket feiring og han fikk grapset med kaken!

En ny topp nådd

Da var det ny uke igjen. Veldig greit å ha fri og ferie nå for vi har litt mye å gjøre. Idag går turen til farmor hvor vi skal besøke hun og kjøre hun til butikkene og slikt. Og neste tur er i morgen igjen, da går turen til Kvinesdal, så her er det mange besøk i vente.

I går ble det som sakt en fjelltur, og det ble en ny topp som jeg skrev om at vi hadde tenkt til. Denne gangen hadde vi kløven på Zorro, altså en slags ryggsekk for hunder for de som ikke vet. Han virkelig elsker å haden på seg faktsik. Du ser bare hvor glad og ivrig han blir, når han i tillegg er såå glad for å gå på fjelltur. 

Det var en litt lang fjelltur da det også var flere plasser det va veld bratt og du måtte klatre litt for å komme opp. Og hunden vår.. den er som en annen fjellgeit, han bare hopper opp og klatrer ivei, selv med kløven på. Han hadde masse energi, helt til vi kom hjem og jeg hadde dusjet han siden han ble veldig skitten da det var veldig sorpete på veien, etter det ble han veldig trøtt og sov så og si resten av kvelden.

Det var veldig flott utsikt også på veien opp og på toppen, men selvfølgelig hadde utsikten vært mye finere om sommeren eller senere på våren. For nå var det mye visnet gress som gjorde at bildene ikke ble så veldig fine. Men utsikten.. du så veldig langt og mye!

Da var påsken her!

God lørdag! Da var det endelig påskeferie igjen! Og gøy at det endelig kan være litt fint vær, fin start på påsken det.

Som vanlig i påsken, så blir det alltid litt her og der for å besøke familie. Så det blir planen vår, besøk og selvfølgelig mange turer! Ihvertfall hvis været er slik som det er nå med sol. Idag blir det en tur i den ene parken kalt sandvedparken, og i morgen satser vi på en fjelltur hvor vi tenker å gå på en ny fjelltopp hvor vi ikke har vært før. Men igjen så er det jo noe med parkeringsplass også når det er så fint vær, for da skal jo “alle” på tur samtidig, så satser på at det er ledig plass til oss også hvor enn vi ender opp med å gå.

Utenom at vi skal ut på tur snart idag, så er det ikke så mye annet som skjer denne helgen. Vi måtte ut for å lete etter en ny fisk til akvariet idag, siden den ene bare bestemte seg for å ta kvelden og vi da måtte finne en ny venn til den da de fiskene bør være i par. Så vi endte opp med å kjøpe først 2 fisker på den første dyrebutikken vi var på. Før vi reiste videre til neste for å prøve å finne den fisken vi skulle ha. Der endte vi opp med å kjøpe 3 stykker av den fisken vi egentlig skulle. Da vi fant ut at siden vi hadde sykdom i akvarie for en stund siden hvor flere av fiskene døde.. så måtte vi kjøpe noen for å “fylle det opp litt igjen. Så nå ble det litt mer liv oppi der igjen!

Håper alle får en fin påske! Og ellers en fin helg