Gårsdagens- for en dag<3

Ble en VELDIG koselig dag i går, med noe å gjøre hele dagen.

Som sakt var vi først på shopping, vi rakk heldigvis alt før butikkene stengte og fikl handlet litt mat i siste liten. På veien hjem, kjøpte vi med oss litt mat fra McDonalds siden vi ikke hadde fått tid til å spise. Fikk også noen flotte roser av farmor, som alltid skal var så snill og gavmild<3

En liten stund senere når vi hadde komt hjem, ble det en tur rundt i området og ned til parken med farmor. Her ble det litt mating av ender og lek på lekeplassen for Oliver (tantungen). Han var veldig fornøyd i begynnelsen, en på vei hjem begynte han å bli litt lei og ble sutrete. Fikk ihvertfall slitt ut Zorro som var med på turen. Så når vi kom hjem, gikk han rett inn og kolapset på gulvet der det var kaldt, haha!

Vi fant ut vi måtte bare finne fram bassenget hans til han. Begynte å fylle det opp og da var det rett oppi og plaske i veie.. rettere sakt mer oter enn hund HAHA! Jeg og samboeren lå og solet oss på terassen på et teppe. Tilslutt kom også Zorro og skulle tørke seg i solen, mindre gøy når han var både kald og bløt. Men igjen, en veldig koselig dag med familien og samboeren, som må gjentas<3

Familietid og sommervær<3

Fikk rett og slett ikke tid til å være her inne i går. Opptatt hele dagen, og når jeg endelig var ferdig med alt, var klokken 23. Da orket jeg ikke skrive, heller ikke mye vits når det var så sent.

Idag skal jeg, samboeren, søss og tantungen, ta med farmor på litt forskjellig. Vi skal først på litt shopping før butikkene stenger 16. Så blir det mest sannsynlig en tur ned til parken hjemme, med hundene mens det er fint vær og varme! Senere blir det nok grilling og litt drikke.

Så idag var det opp litt tidlig og luften hunden en liten tur, siden vi ikle tar han med når vi skal på senteret i denne varmen. Så var det turen inn til farmor for å hente hun. Nå er det bort til kjøpesenteret og treffe søss og tantungen der<3

 

Varm dag på jobb

I går var det spesielt varmt å jobbe, ihvertfall på slutten av dagen. Ingen av oss som orket å gjøre noe nesten, men hadde heldigvis litt greit arbeid med planting og litt forskjellig. Måtte ihvertfall få av litt klær og bytte til shorts. Det er da det er greit og ha caddy, der du kan bare gå baki bilen og skifte! 

Vi skulle heve noen plantefelt som vannet samlet seg i. Dette var i en av parkene, så derfor måtte vi bruke en kranbil til å heise på plass jord og park. Så brukte vi en minigraver for å bygge det opp.

 

Håper alle får en fin langhelg<3

Hundetips: produktet som virkelig funker!!

!!GRIZZLY ALL-NATURAL LAKSOLJE!!

De fleste hundeeiere sliter med at hunden røyter for mye og hjemmet ser ut som en stor hybelkanin hver eneste dag. Ikke gøy når du må stå å støvsuge deg ihjel, eller finne klesrullen når besøket skal gå, fordi de ser ut som en hund selv etterpå.

Vi har selv en hund som røyter en del. Vi prøvde vitaminer, vitamin-sprøyte og lakseoljer uten at noen av delene hadde noe form for virkning. Men dette er jo opptil hver hund hvor mye det fungerer.

!!For en god stund siden fikk jeg tips om å prøve grizzly vill-lakseolje, som fungerte som bare det. Vi så forskjell bare etter 1-2 uker! Hunden røyter mindre, pelsen blir veldig blank myk og fin. Denne virker faktisk iforhold til andre lakseoljer.!!

Anbefaler virkelig denne!

 

Fòret vi bruker til vår hund (lam). VELDIG glad i det.

Hvordan få hunden til å spise det?

Det er ikke alle hunder som liker det. Og sånn som min hund som har tilgang til mat hele dagene pga han spiser når han vil (som ikke er ofte), så kan jeg ikke bare ta oljen oppi det vanlige tørrfòret hans og tro han spiser det.

Det jeg pleier å gjøre er å:

  • Liten porsjon med bløtfor/vom med olje oppi
  • Tørrfòret blandet med litt leverpostei, litt vann oppi og olje. La det stå litt slik fòret blir litt mykt av vannet. Da spiser han det opp med en gang!

På flasken står det hvor mye olje hunden skal ha, etter hvor mange kilo den er.

 

Litt om oljen

Grizzly Villaksolje er en fin, ren laksolje utvunnet i Alaska utelukkende av villaks.
Et godt tilskudd til hund/kattemat som ikke inneholder nok Omega-3 eller har en feil balanse mellom Omega-3 og Omega-6. Viktig for hunder og katter som har plager eller er i ubalanse pga sykdom eller feilernæring. Sjekk om ditt valg av fôr har riktig balanse.

NB: Anbefales av veterinærer til dyr som skal eller har vært gjennom operasjoner og eller trenger å styrke sitt immunforsvar.

Det faktiske forholdet mellom Omega-3 og Omega-6 fettsyrer i Grizzly Villaks Olje er høyere enn 9:1, til sammenligning med lakse olje fra oppdrettslaks hvor forholdet mellom Omega-3 og Omega-6 er mindre enn 3:1
Omega-3 fettsyrene EPA og DHA er viktige næringsstoffer som ditt kjæledyr behøver for en sunt og lykkelig liv.
Grizzly Villaks Olje bidrar til et godt immunforsvar, sunn hud, blank pels, økt vitalitet, forbedrer appetitt og styrker hjertet.

Lei av den samme matpakken? Nye matpakketips!!

Som jeg skrev om tidligere i et innlegg, prøver jeg alltid å finne nye ting å ha med til matpausen på jobb.. som helst ikke er brødskive. Jeg er veldig glad i knekkebrød, ulempen er jeg nesten aldri inner noe godt pålegg å ha på, og ellers griser det i bilen og tar litt lengre tid å spise. Uansett er det sunt og godt å spise, derfor har jeg funnet noen pålegg som eg gode å ha på, og litt annet.

 

Pålegg til knekkebrød/rundstykker eller andre “brødtyper”

  • Salatblad, eggesalat og kalkunskiver med krydder
  • Mager kylling på tube med alfalfagress
  • Kremost med bær/grønnsaker/syltetøy
  • Salatblad og roastbeef

 

Andre matpakketips

 

Maisbrød

Husker jeg spiste mye av dette før, men så har jeg bare glemt det ut. De er veldig gode og jeg pleier ha smør og ost på, denne gangen nøkkelost. Ellers flere andre pålegg som siklert er godt å ha på. I tillegg er de glutenfri, uten melk, soja og egg, og du finner dem i glutenfei-hyllen i butikkene. Enkel og lett lunsj! 

 

Frukt, bær og grønnsaker 

I tillegg til maten, har jeg alltid med enten frukt, bær eller grønnsaker. Sånn som eple, nektarin, jordbær/blåbær, cherrytomater og mye mer.

Snacks og mellommåltid

  • Nøtteblanding
  • Bixit blåbær barer
  • Yoghurt
  • Forskjellige typer barer fra butikke/nettsider

 

Flere tips og oppskrifter

Legge ved en side jeg fant tidligere med mange gode oppskrifter og tips til matpakker!

http://mat.no/Forside/OEK-arkiv/Matpakketips

 

Håper du finner deg en ny matpakke!

Hvor ble det av helgen? “Vi ble i det minste ferdig”

Litt vin må til av og til<3

Helgen er over allerede! Føles ikke som om vi hadde 4 dager fri, de dagene gikk så fort.. så altfor fort og føler vi ikke fikk gjort aå veldig mye.

Det vi hovedsaklig holdt på med var å få fikset bilene. Først ble det feil med den ene bilen, så var det den andre bilen etterpå. Så vi hadde egentlig ikke noen bil å kjøre lengre med enn rundt i byggefeltet grunnet feilene. Heldigvis er begge iorden nå, forhåpentligvis! Begge er skiftet bremser på, utenom vi mangler bak på den ene som vi skal ta nå. Dyrt er det, men sånn er det å ha bil(er). Men flaks vi fikk fikset de til idag, slik jeg hadde bil til jobben.

Så utenom at vi har fikset på bilene, har det ikke skjedd så mye annet. Brukt litt tid på hunden og slappet av. På lørdag var vi også borte hos søsteren min og var en liten gjeng der som drakk litt og full fest i garasjen! Vi hadde egentlig planer om å gå på puben som er rett ved, men når den var leiet ut til selskap så gikk ikke det. Kjipt men da sparte vi de pengene.. like gøy å feste hjemme!

Fiksing av arbeidsbilen min!

 

Dyrlegen og flere bildeler

Blir en litt traveldag idag også. Når vi kommer hjem fra jobb, er det nesten rett avgårde igjen for å rekke timen hos dyrlegen. Skal endelig på ta vaksinen på Zorro som vi ikke har fått tatt enda grunnet viruset og slikt. Etterpå må vi få oss litt mat si vi ikke rekker det før timem, så må vi til butikken og få tak i resten av delene til bilen vi trenger, og kanskje bli ferdig med den idag.

 

Håper alle får en fin uke<3

Fakta dere vil vite – også for nye lesere!

Lager en liten liste med spørsmål/svar for å bli bedre kjent med meg og for nye lesere som er innom<3

Hvor mange søsken har du?

Vi er kun 2 stykk, ei storesøster som er 5år eldre enn meg. Vi har alltid funnet på mye rart og gøy sammen!

 

Hva er favorittfargen din?

Helt klart blå og rosa, men hver for seg da.

 

Har du dyr?

Har en hund foreløpig, men vil ha flere hunder når vi får oss en større plass å bo. Jeg har egentlig 2 katter og en fugl, men som farmoren min har overtatt/bor hos henne etter jeg flyttet. Har også alltid ønsket meg hest, men både vanskelig å finne plass, dyrt og tar myyye tid, så klarer meg fint med hund(er). Tar de sjangsene jeg får til å holde på med hest, eller andre dyr.

 

Hvor lenge har dere hatt hunden?

Vi har hatt han i litt over 2 år og er nå 2,5 år gammel<3

 

Når har du bursdag?

1.Februar

 

Hvor gammel er du?

Jeg er 21 år, altså født i 1999<3

 

Hvor lenge har du og samboeren vært sammen?

Vi ble sammen 12 november 2017, så vi har vært sammen i 2,5år og forlovet i snart 1/2 år<3

 

Hvor jobber du?

Jeg jobber som anleggsgartner i et veldig stort firma som heter Stangeland Maskin. 

 

Hvilken utdanning har du?

Som sakt er jeg fortsatt lærling, men utdanner meg som anleggsgartner og skal ta fagbrevet neste år!

 

Er du vegetarianer eller veganer?

Nei jeg spiser egentlig alt. Skulle jeg valgt en av dem, hadde det vært vegetarianer med tanke på dyrene. Så jeg hadde ikke hatt problemer med å sluttet å spise kjøtt, da jeg elsker alt av salater og slikt!

 

Har du lappen og bil?

Ja har både lappen og 2 biler<3

 

Hvilke størrelser bruker du i klær og sko?

Bruker 36/37 i sko og xs i klær.

 

Hvor bor du/dere?

Vi bor i ei bygd som heter Hommersåk, ligger ved sandnes i Rogaland. Her leoer vi leilighet til vi skal kjøpe noe selv.

 

Hva er favorittmat din?

Har egentlig flere favorittretter, blant annet kinamat, jegergryte, reinsdyrbiff, salater og mye mer.. er så mye godt!

 

Har du tatovering?

Har foreløpig en tatovering på armen jeg tok som et lite minne om faren min. Men jeg har planer om å ta flere, men vil helst ta dem i syden der det er MYE billigere.

 

Hva er favorittdrikken din?

Når det kommer til alkohol er det ingenting som slå pina colada!! Men liker mye forskjellige, spesielt strawberry daiquiri. Når det gjelder “vanlig” drikke, så er det Coca Cola dom er tingen, og selvfølgelig energidrikk.

 

Hvor mange piercinger har du?

Jeg har 2 i det ene øret og 3 i det andre, men vil ta flere etterhvert.. nÅr jeg husker på det HAHA! I tillegg har jeg piercing i navlen.

 

Hva er din naturlige hårfarge?

Min naturlige farge er lys brun, der jeg får blonde striper om sommeren som kommer av seg selv. Nå i det siste har jeg farget det litt mørkere brun, men kunne også tenke meg og hatt det litt lysere enn hva jeg egentlig har.

 

Spør om det er noe dere lurer på!

Sosiale medier

  • Snap: San99ma
  • Instagram: Sandra_kleven 
  • Facebook: Sandra Marie Kleven

 

Ha en fin helg videre alle dere<3

Dagens: Daith piercing.. pluss mye mer

Helt siden jeg var liten har jeg alltid vært plaget med hodeverk veldig ofte, noe som både er vondt og irriterende. Så jeg har lenge tenkt på å ta en slik daith piercing som kan hjelpe mot hodeverk/migrene. 

Idag tok jeg meg sammen og tok den, gruet meg litt siden flere har sakt det var veldig vondt og både ta, og i etterkant. Kan si det var litt smerte akkurat når jeg tok den og rett etterpå, men jeg overlevde. Nå en stund etter, kjenner jeg ingenting, som er veldig greit for meg! Men kommer nok til å merke det når jeg skal legge meg eller våkner i morgen. Sier du ikke skal ligge på den siden å sove, men det er ikke så lett for meg som vrir meg frem og tilbake gjennom natten HAHA!

Nå får jeg bare se fremover om den kommer til å hjelpe mot hodeverken eller ikke. For det er jo ikke alle den hjelper. Uansett skal den hjelpe med at piercingen legge press på det punktet som skal få bort hodeverken.

 

En morgen på verksted, etterfulgt av regn!

Dagen startet med en melding fra søss om at vi kunne komme ut på verkstedet der hun jobber, så da var det bare rett opp av sengen og avgårde. Vi fant nemlig ut at hjulstillingen på den ene bilen vår var feil. Det resulterte i veldig slitte dekk på innsidene framme..Veldig kjipt når vi kjøpte dekken for ikke så lenge siden. En ting er sikkert, det er greit å ha en søster som jobber på verksted som kan fikse dette! Søss var glad til og få litt selskap på jobben i tillegg, spesielt når det var veldig lite å gjøre.

Startet med fint vær, men som enste i pøsregn som sikkert fortsetter resten av dagen. Derfor blir det å finne på noe inne, slappe av og se hva vi finner på. Alltid kos å sitte inne tørt og varmt, og se ut på regnværet<3

Klarte aldri bestemme meg.. ikke enda

Ikke fortalt så mye om utdanning min enda, så tenkte å skrive litt om det i dette innlegget. Kanskje det gir idéer til andre, om hvilken linjer eller vei de kan ta, selvom jeg selv hadde vanskelig med å finne ut hva jeg ville jobbe med. Det gjør jeg fortsatt LITT, men trives i jobben og vet at jeg vil ihvertfall jobbe med noe liknende!

 

Min utdanning så langt

Etter ungdomsskolen gikk jeg først 1år på restaurant- og matfag. Helt grei linje, pluss vi fikk spise mye god mat, og kaker haha! Men fant ut det ikke var helt noe for meg å jobbe med, men heller som “hobby”, så da byttet jeg. Neste året gikk jeg 1år på hestefag, noe som nesten ikke føltes som skole fordi du hadde det så gøy med ridning og stell av hester! Her fant jeg også ut at det ikke var noe jeg kunne jobbe med, grunnet det er vanskelig å få tak i en slik jobb innen dyr og ikke alltid like godt betalt. 

Jeg tok så et friår for å prøve ut litt jobbing og prøve å finne ut hva jeg ville bli/jobbe med. Tilslutt endte jeg opp som ekstrahjelp på Coop obs i friåret. Da fikk jeg litt erfaring innen butikk og salg, som var ganske greit. Etter en stund med mye tenking, fant jeg ut jeg skulle prøve anleggsgartnerlinjen og søkte på dette. Jeg fikk selvfølgelig plass og gikk 1år der. Dette gikk da som andre året på vgs, på grunn av hestefaget gikk som første året, og anleggsgartner ble en “fortsettelse”.

Etter å fullført det året, gikk jeg ut som lærling som anleggsgartner, som jeg fortsatt er. Nå er det heldigvis bare 1år igjen som lærling! Etter læretiden er jeg usikker på hva som skjer, om jeg fortsetter som anleggsgartner eller prøver noe annet. Planen var ikke helt å bli anleggsgartner da jeg synts det er mer gøy med litt flere og større maskiner og annet arbeid, men det var nå her jeg endte opp tilslutt.

Jeg skulle jo selvfølgelig ønske jeg var ferdig med alt nå og læretiden, og bare jobbet vanlig, men slik ble det altså ikke. Noen har hele planen framfor seg og vet hva de skal bli.. andre er slik som meg, som ikke helt finner ut hva en vil bli.

 

Ha en fortsatt fin kveld videre<3

Det er langhelg!!

Ikke mange dagene på jobb denne uken, siste dagen idag før en langhelg frem til mandag. Helt greit for min del! Fine dager på jobb med fint vært, vell litt varmt av og til, og veldig greit arbeid!

Vet ihvertfall den første tingen jeg skal gjøre i denne langhelga, er å få sovet litt. Blitt litt lite søvn de siste dagene. Enten hatt mye å gjøre, klokken bare har gått fort og du har lagt deg sent, elle slik som i helgen, opp veldig tidlig begge dagene. Så da kjenner jeg det skal bli godt å sove ihvertfall litt lenger! Vi har heller ingen spesielle planer foreløpig for fridagene, så vi får ta det som det kommer og se hva vi finner på.

Ihvertfall en veldig varm dag på jobb idag. Sola steker, ingen vind og du skal arbeide i dette. Det positive er at du får litt farge da! Blitt litt solbrent når jeg alltid glemmer solkrem, haha. Greit arbeid også med planting, eller rettere sakt, utbytting av planter. Nå er det endelig helg, og foreløpig skal jeg bare slappe av med samboeren og hunden!

 

God langhelg til de som har det<3

Ellers, ha en fin fridag i morgen!

Helgas feiringer, med en liten vri

På lørdag var vi i et selskap for farmoren min som ble 69år i uken som var. Her ble det hjemmelaget smørbrød eller koldtbord, som bare var helt fantastisk! Mye bedre hjemmelaget, spesielt når farmor lager det! Etterpå ble det selvfølgelig noen gode kaker også var avslapping og litt “leking” med både tantungen og med alle tre hundene.

På kvelden var vi hos noen kompiser å drakk. Startet inne, så ble det en tur ut i jacuzzien som var heelt greit! Der ble vi sittende en god stund før vi så tok turen inn igjen og fortsettet, når vannet begynt å bli kaldt.

 

En annerledes 17 mai feiringen

Som alle vet, ble det jo ikke noe tog og slikt denne 17mai’en, og det merket vi godt. Helt dødt, ingen musikk nesten (hørte litt fra korps som gikk), lite folk som var ute og gikk og ja.. alt var bare helt annerledes og rett og slett litt kjedelig.

Vi koset oss uansett da! Dagen startet med en skikkelig god frokost borte hos søsteren min, som inviterte oss på morgenen. Her ble det hjemmelaget rundstykker, spekeskinke, eggerøre og mye mer! Tantungen var spesielt fornøyd når tante og onkel kom bort og skulle bare ha meg med på ting. Kunne ikke gå en plass uten han ropte på meg, haha så søtt<3 Vi skulle egentlig også være med å criuse med veteranbilen deres etterpå, meeen det var ikke plass til alle, så da får vi ta det en annen gang.

Litt senere på dagen ble det grilling borte hos familien til samboeren. Selvom været heller ikke var bra denne gangen, ble det heldigvis opphold når vi skulle grille, men ble spising inne i varmen. Resten av dagen slappet vi bare av egentlig. En fin 17 mai selvom det ikke skjedde like mye.