Ferdig på 1..2..3

Håper alle får en fin dag! Siste dagen i november, allerede!

Nå blir det mindre og mindre arbeid på jobb også, nå når det går mot jul. Men fremdeles er det noen som vil fikse og gjøre det litt ekstra fint før jul. I går var jeg og en annen på en egentlig veldig enkel og kjapp jobb som tok 1 og en halv dag. Kunden ville ha dansk elvesingel i gårdsrommet sitt, samt litt fiksing av kantstein og slik. Før var det bare sand i gårdsrommet, noe kunden sa de irriterte seg over, da det alltid havnet så mye sand inn i huset når de gikk ut og inn. Derfor vill de ha på dansk elvesingel istedenfor. Det var fort gjort! På med litt singel/grus, komprimerte og og gjorde klart første dagen, og i går var det bare å sette noen kantstein og legge ut singelen.. rydde og vaske litt, så var den jobben ferdig! Og kunden ble jo så fornøyd. Det er rart hvor fint det kan bli med litt singel!

Idag er det fortsetting på en trapp vi holder på med. Dette er en jobb vi har holdt på med siden i vår, på grunn av det har vært litt fram og tilbake. I tillegg fikser noen på huset deres, så da står også stillaset i veien noen ganger. Men nå er vi på siste del av arbeidet er, det er å lime på skifer på trappen, og så fuge disse etterpå. Så vi satser på vi blir ferdig i morgen! 

På flaten går det fort å fuge, og det er lett.. det er værre i trappen hvor det er fuger både oppe og nede på inntrinnene, så skal du få skiferlimen til å sitte der, mens du også skal vaske. Så det tar litt lengre tid!

Ikke bare og bare

Da var det mandag nok en gang.

I går var det jo første advent, så da måtte julepynten opp, endelig! Er ikke alle som har pyntet enda da, eller noen har kanskje bare fått opp litt av pynten. Men jeg må ha opp alt med en gang, det er jo så fint og koselig når du får opp julepynten. Treet ble også så fint når vi hadde fått pyntet det! Vi følte treet ble så mye større hjemme hos oss enn hva det var i butikken. Måtte jo ha stol for å kunne henge på pynten øverst på treet. Juletre-fotskjuler ville vi også ha, siden vi ikke hadde det fra før av til det andre treet vi hadde. Så da var det ut på jakt etter både det og en nye stjerne til å ha i toppen. Men vi fant tilslutt! Værre var det når vi skulle få på denne fotskjuleren på treet, da vi egentlig skulle tatt på den før vi satt opp hele treet. Så da prøvde samboeren min å løfte det opp mens jeg prøvde å få alle 4 bena gjennom fotskjuleren. Da satt de seg selvfølgelig fast og treet var jo veldig tungt i tillegg. Men etter mye om og men så fikk vi den på!

På lørdag ble det jo litt juleshopping. Hentet farmoren min for å ta hun med på litt juleshopping slik hun fikk bli ferdig med gavene. Jeg og samboeren min fikk ihvertfall begynt litt å kjøpt noen gaver, så nå gjenstår bare resten av gavene og pakke de inn.. det tar alltid litt tid.

Det måtte til

God lørdag!

Juletre fra Jernia

Det var nok flere som var ute på butikker i går for å gjøre noen kupp siden det var black friday. Det har jo egentlig vært tilbud hele uken, men de beste tilbudene er jo på fredagen. 

Vi var ihvertfall det. Jeg hadde så lyst på et nytt juletre, ett som var litt større og mer fyldig. Så først søkte jeg opp på nettet for å finne noen som var fine. Deretter kjørte vi til de to butikkene jeg hadde funnet i. Men de var ikke helt sånn så på bildet og vi likte de ikke noe særlig, og noen trær hadde de ikke inne i butikken en gang. Så vi reiste videre til neste butikk for å sjekke der, der var de heller ikke så fine og vi ville ha et som så mer ekte ut enne det de gjorde der. Så da var det videre til neste butikk, da ble det Jernia. Hadde sett på siden deres at de hadde flere trær som så veldig fine ut, men de var litt dyrere. Så vi tok turen der og så på de, og de var jo mye finere enn hva de var på de andre butikkene. Så da ble det et at trærne der, det var så fint, stort, fyldig og med lys selvfølgelig! Tre er jo ikke noe du kjøper hvert år uansett, så må du jo kjøpe et du virkelig liker!

Tenkte ikke at esken med treet var så veldig stor, men det var litt størrelsen på den og vi fikk den akkurat inni bilen, og tungt var det også. Ikke hadde vi fått spist noe etter jobb heller, vi hadde planer om å lage biff men klokken gikk jo og ble åtte, så vi fant ut vi bare måtte kjøpe noe utemat fordi vi var så sultne da når vi ikke hadde spist siden klokken var elleve på morningen! Etterpå var det rett hjem å sette opp treet..og selvfølgelig pynte det! Det ble så fint! Nå er det bare resten av julepynten som gjenstår.

Hadde ikke tatt sjansen!

Det er fredag!

Det var en fæl start på dagen idag på jobb, for et vær! Både regn og vind, og ikke lite heller. Så jeg tok først på meg den ene regnjakken, og deretter oppå med regnfrakken, da den ikke er så veldig vanntett nede på armene.. så jeg var ihvertfall beskyttet mot regnet. Men likevell så er det ikke mye gøy å være ute i slikt vær! Ser heldigvis ut som det blir litt bedre nå. Ser bare fram til helg, komme hjem til varmen og slippe regn!

I går ble det litt travelt, da det var først hjem fra jobb (som tar litt tid) også var det bare å skyndte seg å dusje og avgårde igjen til dyrlegen. Siden Zorro sliter med at kjertlene hans bak fyller seg og ikke klarer å tømme de selv alltid så må vi til dyrlegen en gang iblant. Men det er heldigvis ikke ofte vi må det, for sist vi var der var før sommerferien. Og den lukten som kommer, off.. den er intens! Men synts så synd på han også fordi han blir helt ifra seg når det kommer noe ut, men heldigvis så ser det ikke ut til at det plager han noe særlig da han verken klør eller drar seg langs gulvet. Det værste var sist gang når han klarte å tømme de selv, oppi sofaen selvfølgelig..det ble vasking på vasking. Ikke har jeg mye lyst til å operere de bort heller. En dyrlege sa han anbefalte det, mens dyrlegen Zorro har, sa at vi helst ikke burde gjøre det da hunden må få så mye narkose at det er ikke sikkert han våkner igjen. Det tørr jeg ikke ta sjansen på, da lever vi heller med den lukten som kommer.. det er jo heldigvis ikke så ofte! Hos dyrlegen får han alltid så myr skryt også, både for utseendet sitt og hvor flink han er. Dyrlegen synts han er så flott og har så fine farger. Så blir han like overrasket hver gang over hvor rolig og flink han er mens han holder på med han. Jeg løfter han oppå bordet og der står han i ro og ikke gjør noen ting mens dyrlegen holder på. Jeg er så glad for at han er så rolig der!

Ikke lenge igjen

God tirsdag!

Nå er det ikke lenge igjen av novemer, allerede neste uke er det desember! Denne måneden har gått veldig fort, den startet jo nettopp.. Så til helgen på det pyntes med både julepynt og julelys ute, da blir det koselig! Denne uken tenkte vi å starte med å kjøpe noen julegaver, så vi ihvertfall får begynt litt. For det blir alltid litt stress i desember med alle vi skal besøke, farmoren min kjører vi på julehandel osv. Det skal vi faktisk denne helgen som kommer. Da skal vi hente farmor å ta hun med på kjøpesenteret så hun får kjøpt julegaver hun også. Det pleier vi å gjøre hvert år. Først litt julegaveshopping, også spiser vi og enten reiser hjem til oss, ellers så reiser vi tilbake til farmor rett etterpå og er der litt også.

Men så var det de julegavene da, det er ikke alltid like lett å vite hva man skal kjøpe. Ikke vet vi helt selv hva vi ønsker oss. Kanskje finner vi noen kupp også denne uken nå når det er black friday tilbud på de fleste butikkene!

Vi rakk det! Men det var rett før

God mandag folkens!

I går ble det jo en fjelltur på oss. Vi var litt sene med å reise bort til fjellet da vi skulle gjøre noen andre ting dør vi skulle der, også tok det jo litt tid å kjøre dit også. I tillegg blir det jo fortere mørkt nå, så vi så når vi skulle begynne å gå opp til fjellet at det allerede begynte å bli litt mørkt. Så vi måtte bare skynte oss, fordi jeg ville rekke å ta bilde på toppen, før solen gikk helt ned. For det hadde ikke vært så farlig om det ble mørkt mens vi var oppå fjellet eller på vei ned, fordi stien opp til fjellet er en stor grusvei som de har brukt når de har kjørt opp og ned med maskiner for å sette opp mastene og slikt. Så det var ihvertfall lett å se veien. Veldig grei vei å gå når du slipper sorpe og alt slikt, men den er bratt.. veeldig bratt den veien der! Så du kjenner det nede i leggene når du går opp dit. Men når du kommer opp på toppen av grusveien hvor de har hatt et slags anleggsområde, da skifter det over til vanlig sti med jord, steiner og fjell, fram til du er helt oppe på toppen av fjellet. Zorro han bare koste seg, da vi hadde selen på han slik han fikk dratt litt når han er så glad i å trekke.

Vi gikk veldig raskt oppover også, det gikk fortere denne gangen enn sist gang vi var på dette fjellet i vår, ikke hadde vi mye pause heller. Det var liksom to små stopp der vi bare drakk litt vann og gikk videre. Så vi rakk å komme opp til toppen før solen forsvant! Så da ble det litt bilder selvfølgelig! Vi var jo også de eneste som var der oppe, ikke rart det når det begynte å bli mørkt. Vi traff bare to stykk når vi var på vei opp, det var det eneste. Vi var ikke lenge oppe på toppen før vi gikk nedover igjen. Der var så kaldt der oppe, så jeg tok bare noen bilde, hadde litt vann og ga Zorro vann før vi skyndte oss ned igjen til bilen. Da var det hjem for å gi litt hundekake og leke til Zorro. Den leken varte ikke lenge før det ble hull i den.. selvfølgelig.

Veldig fin utsikt på toppen!

5år med galskap og glede!

Idag blir Zorro hele 5 år! Tiden har gått så fort fra vi fikk han da han var 4 måneder. En liten rampete gutt, som fortsatt er litt rampete og gal.. han er noe for seg selv, spesielt med alle de lydene han lager av og til. Litt sånn som en husky lager, bare litt mer..haha! Vi har hatt noen små utfordringer med han opp igjennom tiden, men det er jo ikke bare og bare å trene en hund heller som har så mange raser i seg.. du vet jo egentlig ikke hva slags hund du har da med så mange raser, han har litt av hvert i seg. Han både gjeter, jakter, drar og vokter. Men han er jo bare så snill og aldri gjort noen noe vondt! 

Så idag blir det en fjelltur, etterfulgt av godbiter, bein/hundekake og selvfølgelig en gave.. en bamse. Og myye kos! Han må jo selvfølgelig få noe ekstra når han fyller året! 

Den var litt for høy

God fredag alle sammen♥


Da var endelig snart helg! Litt usikker på hvilke planer vi har for helgen enda, men vi finner alltid på noe etterhvert. Det blir ihvertfall tur da det er meldt fint vær her, som det har vært hele uken, men det er veldig kaldt da! Mend det er ikke værst at det har vært så varmt fram til nå, i midten av november. Så jeg håper ikke vinteren heller blir så veldig kald. Denne uken har det ikke skjedd så mye egentlig. Det har vært jobb og gått tur med hunden, ikke så mye mer enn det.

Jeg har vært så heldig med arbeidet denne uken også, som bare har vært greit arbeid og det jeg liker best, som å beskjære hekk og busker. Den ene dagen det var storm, da var noen av oss inne en god del av dagen der vi skiftet hjul på bilene våre, ryddet på lageret vårt og fikk det fint der. Og både i går og idag så er det bare beskjæring av hekk. Idag ser du ihvertfall resultatet etter hekken jeg klipper. Den har vært rundt 4 meter høy, og nå ha jeg klippet den ned slik at folk kan se over. Da de som bor rundt der, spurte om jeg kunne gjøre det da den hadde vokst seg altfor høy. Det ble mye å rydde opp etterpå, så jeg satser på jeg får plass til alt i hengeren og slipper å kjøre en runde til.

Håper alle får en fin helg!

Løv på vift

God onsdag, halvveis til helg! Er det ikke regn så er det storm. Godt at vi har sikret alt hjemme så vi slepper å tenke på at noe kan blåse bort i denne vinden. Men på jobb er det litt værre derimot. Arbeidet er å få blåst og ryddet opp en god del blader rundt noen bygg. Men det er ikke bare og bare. Enten så blåser det bort når jeg prøver å få tatt det oppi sekker, eller så kommer det like mye blader igjen etter jeg er ferdig med å hente oppi alt. Så det er egentlig litt feil tidspunkt å gjøre det på, men jeg slipper ihvertfall å blåse så mye blader da vinden gjør det for meg! Så da er det bare å prøve å få alt oppi sekker før det tar av. På lageret vårt er det mye grus og sand som ligger rundt forbi, så da jeg skulle tømme sekkene på morgenen idag, så kjente jeg bare all sanden blåste på meg, og i øynene.. ikke mye godt det nei!

Måtte jo også få gått en tur i går med Zorro. Det ble litt sånn vinglete gåing på han iblant da det blåste så mye, også ble han selvfølgelig litt redd innimellom når det kom så mange lyder fra alle retninger. Men vi fikk nå gått en tur ihvertfall, får prøve igjen idag også. Også det er koselig å sitte inne da, og bare høre på vinden!

Å i går fikk vi endelig fikset tørketrommelen! Jeg ha savnet den noe veldig etter harde håndklær og hundehår som fortsatt henger igjen på klærne etter vask. Og det værste.. å henge opp klær, så nå slipper jeg det etter en stund! Først måtte de bestille inn delen og det tok jo en uke. De sa det pleide ikke ta så lang tid men nå var det på grunn av krigen i Ukraina, så da måtte vi vente litt lenger. Helt til de kom i går og byttet delene, så nå fungerer den fint igjen! Jeg er så glad for det.

Alt var bra

Da var det mandag igjen og håper alle har hatt en fin helg! Jobb igjen, og idag er siste dagen jeg er på dette prosjektet jeg har vært på en stund. Ser virkelig fram til å komme videre til neste jobb! Nå er det bare siste finish igjen på denne jobben hvor det må etterfuges litt og rydde resten av det vi ikke fikk ryddet før helgen. Også fint vær i tillegg! Men det var veldig kaldt idag da, kjenner det på mine kalde hender som ikke tåler så mye kulde. Her er det på med tykke vinterhansker.. selvom det fremdeles er kald da, men heldigvis blir det litt varmere utover dagen! 

Det var så veldig god mat! Jeg hadde ikke testet den retten før som var baconsurred indrefilet med søtpotetpuré og tilbehør. Det smakte såå godt! Og samboeren min hadde en veeldig god burger de har!
Alltid så fint når lysene kommer opp!
En stykk fornøyd hund som fikk være med på tur rundt i Stavanger

Vi hadde en fin kveld både ute og hjemme på lørdag når vi feiret! Etter vi hadde spist på restauranten, så hentet vi Zorro (som lå godt og varmt i bilen og sov) og tok han med på en tur rundt om i Stavanger. Det var bare koselig å gå litt rundt, og når det i tillegg har kommet opp litt julelys og andre lys, det er så fint! Også fikk Zorro utforsket litt andre plasser. Etterpå gikk turen hjemover igjen hvor vi spiste litt kake og drakk litt vin og slikt i de graverte glassene jeg hadde kjøpt, og bare koset oss resten av kvelden!

I går måtte vi til med litt julemiddag, det slår aldri feil, ihvertfall når du venter så lenge mellom hver gang. Det ble først en fin tur i en av parkene med Zorro. Det var jo også fint vær hele helgen her, så både på lørdag og søndag så var det så mange folk som var ute å gikk tur. Alle skal benytte sjansen å gå tur mens det ikke regner. Etterpå var det hjem og sette på kjøttet, det tar jo så lang tid. Du lager liksom mat så lenge bare for å spise i noen minutter etterpå.. haha! Men det er verd det, det smaker jo veldig godt!