Trenger du middagstips? Sjekk her!

Pulled pork er jo alltid godt og ha til middag iblant. Vi har pleid og hatt tacolefser, men nå tenkte vi, vi skulle prøve noe nytt.. steam buns!

Alt du trenger er:

  • Pulled pork (eske fra butikk, står hvordan den skal tilberedes)
  • Barbecue saus
  • Steam buns (kjøpes på blant annet coop extra)
  • Grønnsaker (som coleslaw eller rødkål, hodekål eller hva du måtte ønske)

Dagene som er igjen!!

Det går så fort! Idag er det bare 4 dager igjen til ferie i 3 uker!

Føler det nettopp var vinter og påske, og nå er det plutselig sommerferie. Vi har fortsatt ingen anelse om hva vi skal gjøre i ferien. Er nok flere som sliter med det i år. Jeg selv har mest lyst til å reise til Danmark, da det er mer og finne på og gjøre der enn i Norge. Men mest sannsynlig blir vi nok her i Norge.

Det meste av hytter/leiligheter her er jo utsolgt, så den eneste muligheten vi har er å telte. Vi har heller ingen som kan passe hunden vår, så den må bli med. Selvom jeg liker bedre han er med..alltid trist å forlate kjæledyret<3 Det som er litt værre, er hvordan det skal gå å ha med han i telt, grunnet han skal bjeffe på alle lyder han hører, men også med tanke på varmen som har vært! 

Bfo

Satser ihvertfall på det blir like fint vær som det har vært nå i juni, og litt god temperatur! Så vi kan bade, kose oss på stranden og slikt. I tillegg skal vi også i gullbryllup i ferien, ut på byen og drikke og være med venner og familie. Uansett så er det ihvertfall greit med ferie og bare kunne slappe av med samboeren<3

Helgens “aktiviteter”

Denne helga ble like innholdsrik som forrige helg, men samme regnværet uheldigvis.

Fredag gikk dagen veeldig fort etter jobb. Fikk slappet litt av i varmen, før vi reiset og badet på kvelden med mamma og gjengen. Det ble en sen kveld, der vi ikke var hjemme før 2 tiden.

Lørdagen hadde vi egentlig ingen planer, men det ble etterhvert. Først av alt måtte vi ut for å få kjøpt en vifte til å ha på om natten.. holder på å dø av den varmen!! Senere fant vi plutselig ut at vi skulle ha en liten “fest” hos oss, oss 2 og 3 andre. Da var planen å først sitte på terrassen å grille med litt drikke, før vi skulle gå ned å bade i sjøen.. det skjedde altså ikke. For en liten stund etter vi hadde fått satt oss på terassen, begynte det selvfølgelig å pøsregne og tordne å lyne i tillegg. Da ble det ikke mye bading, men vi rakk ihvertfall å grille først da! Og greit vi hadde paviljongen å sitte inni, men det ble til vi trakk oss inn litt senere på kvelden. Gøy var det uansett!

I går startet det først med en sen “morgen”, da vi ikke stod opp før nesten to HAHA! la oss jo ikke før 3-4 tiden da. Så var det på god middag hos svigermor. Senere tok hele gjengen seg en tur på stranda. Ikke den beste idéen da det pøsregnet innimellom og var mye vind… men men, det var koselig da, og fikk oss en softis på hjemveien!

 

Ha en fin uke<3

Saken er ferdig! Og det ble på min side!

Som jeg skrev om tidligere i bloggen, har jeg hatt problemer med jobben/læreplassen min (går ikke helt inn på detaljer grunnet firmaet jeg er i).

Det startet med at de trakk kontrakten min i oktober ifjor. Jeg gikk rundt å tenkte at nå hadde jeg mistet jobben, ringet rundt til alle andre slike firma, uten hell. Det hadde nemlig gått rykte fra firmaet jeg er i der de hadde fortalt andre firmaer at de ikke måtte ansette meg. Det har også vært en rekke andre problemer og påstander som ikke har vært riktige. Det jeg ikke visste, var at jeg allerede fikk hjelp, fra fylkeskommunen. Det oppdaget jeg med st jeg plutselig fikk en telefon en stund etter jeg mistet kontrakten, der de sier det har blitt opprettet en sak og at kontrakten min egentlig ikke var trukket enda, men “satt på vent” til saken var ferdig.

Saken tok VELDIG lang tid og mye frem og tilbake. Ikke før i mars fikk jeg svaret med at jeg hadde vunnet saken, men hadde jeg egentlig det? Rett etter både jeg og firmaet fikk svaret om at jeg hadde vunnet, kontaktet de advokat de skulle ha mot meg. Da ble saken enda lengre og måtte tas til vurdering igjen. Da mente fylkeskommunen at jeg måtte få jobbe hos dem imens til saken var ferdig, fordi det tok så lang tid, men også fordi de egentlig visste at de ikke kom noen vei med advokat.

Jeg fikk begynne på jobb igjen etter en stund, stemmninga var både opp og ked i begynnelsen og må si der var ikke så VELDIG gøy i begynnelsen før jeg havnet med noen som faktisk tok meg imot på jobb. Underveis ble jeg også fortslt fra fylkeskommunen at om det skulle være noen problemer (uansett hva) så skulle jeg kontakte dem og skulle få hjelp samme hva det hjalp. 

 

Kunne ikke blitt mer glad!

Den siste vurdeingen av saken var 18 juni. Og i går fikk jeg mailen jeg ventet på, SVARET! kjente jeg gruet meg til å lese det og satr med tårene i øynene. Men det viste seg altså at jeg igjen vant saken! Grunnet det ikke var noe grunnlag for å heve kontrakten. Altså, jeg ble så glad av å få det svaret, og kunne vite at jeg kan fortsette i jobben, beholde læreplassen min, at tårene trillet så glad jeg ble!! Heldigvis bestemmer fylkeskommunen og yrkesopplæringnemda over dem og hva som skjer, ellers hadde jeg nok ikke sittet med læreplass nå. Så nå håper jeg, jeg slipper flere problemer med dem. Men at hun som tok advokat mot meg er sur på meg og ikke liker meg, det er jeg ganske så sikker på HAHA!!

Jeg har fått høre flere ganger at jeg er tøff som går imot dem, da heg var den eneste som gikk imot dem av de som mistet læreplassen, da jeg ikke var den eneste de trakk kontrakten fra. Folk har også spurt hvorfor jeg i det heletatt gidder å gå tilbake til dem og jobbe der når dette har skjedd og alt bare er drid og falske rykter. Men som jeg har sakt, jeg tar ikke noe til meg, så om noen ikke liker meg, ja det blir egentlig deres problem, ikke mitt. Jeg ville bare ha jobben tilbake og kunne bli ferdig med læreriden! Så om noen skulle havne i samme situasjon, så er det bare stå på! Gå imot dem, ta med alt som har skjedd og blitt sakt og ikke gi deg!

En helg borte

I helgen ble det tur ned til kvinesdal, der svigerfar og kona bor. Selvfølgelig skulle det regne på lørdagen, så det ble for det meste at vi satt inne. Litt spilling, laget god mat klokken 12 på natten HAHA! Og koset oss hele dagen<3 Var litt bedre vær på søndagen så vi fikk vært litt ute før vi reiset hjem. Hjalp til i hagen litt, ute med hundene og grillet, før vi så tok turen hjem.

Det er ikke så lange veien hjem igjen til oss, men vi bestemte oss for å ligge over, alltid koselig det<3 Svigerfar har nettopp kjøpt seg ei hobby-campingvogn, så det ble til at vi overnattet i den. Grunnen var også Zorro. De driver oppdrett med katterog har i tillegg 2 hunder, så der blir litt mye om vi også skal ta med vår hund inn og sove der. Like greit og sove i vogna, eller om vi neste gang tar med teltet vi ikke har fått prøvd enda, haha! Værre var det på morningen da hanen deres begynte å hyle, Zorro lilte ikke helt det så det ble litt knurring der. Men gikk heldigvis bra ellers.

Vi hadde selv ei stor campingvogn da jeg var mindre som vi alltid fartet rundt i, og nå var det flere år si jeg hadde ligget i både campingvogn og bobil.

Filminnspilling- hele veien fra Finnland

I forrige uke på jobb, la vi noe jeg aldri hadde hørt om før, heller ikke ofte du ser rundt ihvertfall her i Norge. Nemlig lyngmatter. Det vil da si det er noen jord/gressmatter med lyng på, slik som i skogene bare dette er “delt” opp i matter.

Tilsammen skulle vi ha 3 hele trailere som skulle komme på samme dag. Det skjedde altså ikke. Den første traileren kom for 2 uker siden, mens de 2 siste kom samme dagen, sist mandag. Ikke bare kom de på ulike tider, det var også mye frem og tilbake med når de skulle komme og mye styr. De kom da tilslutt, og nå er vi endelig ferdige!

Vi var en stor gjeng som la mattene, da det var hundrevis av dem og vi måtte jo få dem lagt ned og vannet før de tørket ut. Noen av mattene var tyngre enn andre og var veldig tunge å bære et stykke. Ikke bare det, det var flere av mattene det var tuer med maur og fullt av andre insekter. Flere av dem revnet også mens vi skulle bære dem, så der var altså ikke bare og bare å få flyttet på dem. Men selvom det var mye styr med mattene, gikk det egentlig veeldig fort å legge dem! Dette skal da være en gravplass, og ble egentlig veldig fint med disse mattene.

 

Filminnspilling

Det er ikke hver dag jeg får være med i en film, eller såkalt reklamefilm. Et fiema som driver med blant annet ferdigplen og slikt, skulle da spille inn en reklamefilm av oss i Stangeland Maskin, der vi legger disse lyngmattene, både med kamera og drone. Det var litt spesielt og få være med på dette da, litt gøy faktisk! Så da får jeg bare vente til filmen kommer ut og se den!

Funnet tilbake til “mor”

Her ser dere Zorro og moren Tinka (om jeg husket rett navn)

I det siste har vi funnet ut litt mer om kullet hunden vår kom fra, og fått kontakt med noen av de som eier søskene. Denne gangen var det moren til Zorro.

Det var rart å se at det så ut som moren husket han. Sprang rundt han, diltet etter og passet på han<3 I begynnelsen var det litt mer “krangel”. Da Zorro og moren skulle treffes, var Zorro nokså usikker som førte til konstant bjeffing uten stopp, ikke ville han bort til henne heller. Men da vi slapp dem løs, gikk det bedre. Da lekte de sammen og Zorro var ikke mye redd lengre heldigvis. 

Her er alle 3 med<3

Søsteren til Zorro var også med, så det ble et lite familietreff. Alle 3 koset seg på stranden og badet! Synts det er litt gøy å finne litt ut om hunden din, resten av kullet og se hvordan foreldrene ser ut. Moren var ikke mye lik Zorro på fargen, men liknet litt på stilen og litt på oppførsel. Ellers var hun mer lik på søsteren til Zorro, svart og brun.

Bursdag og kosekveld med venner<3

I går gikk turen til Egersund. Ikke bare jobber jeg der iblant, sånn som idag, men også der i bursdag av alle plasser! 

Det har seg nemlig sånn at onkel har funnet seg dame her nede, med barn. Så da ble vi invitert i bursdag til disse 2 jentene. Her ble det grilling og kaker, og fornøyde med gavene de fikk heldigvis! Greit det var så fint vær så det gikk ann å sitte ute, nesten litt for varmt. Turen ned var litt værre, med en bil som vi må fylle på mer gass på aircondition, så det ble en VELDIG varm tur både ned og opp. Først måtte vi også kjøre til farmor for å plukke og hun, for så og møte søsteren min og de for å kjøre sammen ned til Egersund.

Vi kunne selvfølgelig ikke ha med Zorro, så da ble det å fylle opp basdenget hans når vi kom hjem. Farmor var på besøk en liten stund, før vi kjørte hun også hjem, pluss hun spanderte mat på veien<3 Alltid så snill og god, farmor<3

 

Måtte selvfølgelig ha litt vin, med litt gullflak!

Lørdagskvelden ble tilbrakt med litt drikke, sammen med ro venner av oss. Først joppet vi uti vannet litt og badet der på kvelden, før vi gikk hjem til dem og rett oppi jacuzzien! Men må si det var vell litt varmt å sitte i jacuzzien i denne varmen, haha!

Tilbake til broder’n

Vi visste først ikke hvordan det ville gå, om det ville gå bra eller ikke. I går møtte nemlig Zorro den ene broren sin, Falco!

Det var så rart å se en hund som er helt lik Zorro, og veldig lik på oppførselen også, HAHA! Vi ble fortalt av eieren til Falco, at han ikke var spesielt glad i andre hannhunder og ville helst “angripe”, derfor var vi usikkre på om det virkelig ble noe av det, eller om de kunne leke sammen. Men da de møttes var det stikk motsatt, var nesten Zorro som var mer hissig enn han andre. Ble litt knurring og bjeffing i startet før de godtok hverandre.

Vi møttes på stranden så vi slapp de slik de fikk springe, leke og kose seg sammen. Tungen på siden og full pesing, men de ble aldri leie. Tilslutt gikk vi ned til sjøen slik de fikk badet seg. Da var det rett ut å hente pinnen som ble kastet, og ble litt “konkurranse” om den. Falco hadde litt lengre ben enn Zorro, så han kom seg raskest ut mesteparten av gangene, HAHA! Vi rakk heldigvis å komme oss opp til bilene igjen før det begynte å pøsregne. Våte og skitne hunder som måtte hjem og bades. En SÅÅ koselig dag, og så gøy at de gikk fint sammen<3 Det skal gjenntas, men også med den ene sæsteren og moren deres da!

25 Steder å besøke i NORGE!

Skal du på roadtrip i Norge i sommer? Da bør du sjekke disse stedene!

Jeg skrev i et tidligere innlegg, tips om hvilke parker i Norge som bør oppleves. Det samme gjør jeg her, bare med forskjellige steder! 

 

1. Fredrikstad

  • Gamlebyen
  • Fredriksten festning

2. Halden

3. Geiranger

4. Trollstigen

5. Jæren

6. Senja i Troms

7. Kjeragbolten, Lysefjorden, Preikestolen

8. Lofoten-øyene

9. Odda, Hordaland

10. Engeløya, Steigen, Nordland

11. Ålesund

12. Trollheimen, Dovrefjell

13. Hardangervidda

14. Sognefjorden

15. Skudeneshavn

16. Røros

17. Telemarkskanalen

18. Loen, Nordfjord

19. Atlanterhavsveien

20. Gudvangen

21. Jostedalsbreen

22. Trolltunga

23. Torghatten

24. Briksdalsbreen

25. Lista