Hva skjedde?

Beste bildekvaliteten på mobilkameraet!

Helga fikk ikke startet før den plutselig var over på et blunk! Men tiden går fort når man har det gøy og har noe å gjøre hele dagene.

Både fredag, lørdag og søndag var vi ute på noe. Fredagen slappet vi av litt først, før vi tok oss en tur ut til stranden. Der tar der selvfølgelig en god stund før vi kommer oss avgårde igjen med den hunden vi har som aldri vil stoppe å grave, sliten ble han ihvertfall!  Lørdag var vi en liten tur på kjøpesenteret og slikt, måtte få kjøpt gave til tantungen som fyller 2år på torsdag<3 Ellers så koset vi oss med grilling, tur med Zorro, spilling og litt drikke i paviljongen og avsluttet med en film.

Solnedgang på stranden<3

Hele søndagen var vi sammen med søsteren min, samboeren og tantungen. Først fikk vi besøk av dem hvor Oliver (tantungen) koset seg sammen med Zorro, før vi så reiset bort til søsteren min etterpå. Her ble det mer lek med Oliver, jeg, søss og Oliver laget lapper mens mannfolka jobbet ute før vi avsluttet med grilling. Nok en koselig helg, som alltid<3

Fornøyd tantunge, sliten hund, full jobbing og gode lapper!

Ha en fin uke videre<3

Smaksrik bakt havregrøt med bær og valnøtter

Lei av den vanlige frokosten, eller en kjedelig skål med havregryn? Da bør du prøve denne fantastiske havregryns-formen, bakt i ovn. Så smaksrik, frisk og metter. Det ble en god frokost her i hus med denne ihvertfall!

Oppskrift

  • 2 egg
  • 4,5dl melk
  • 1,5dl lønnesirup
  • 1 banan
  • 250g havregryn
  • 60g smør
  • 2ts bakepulver
  • 3ts vaniljesukker
  • 1ts kanel
  • 3ts kardemomme
  • 3-4dl bær (jeg tok bare oppi uten å måle, sånn passe)
  • 1dl valnøtter

Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem en bolle, mos banen og ta den oppi. Smelt smør og ha oppi alt i bollen sammen med banan. Du kan bruke både frosne og ferske bær, jeg brukte frosne bringebær og blåbær. 

Finn frem en passelig ildfast form og smør den. Hell oppi røren og jevn det ut, så er det rett inn i ovnen. Stekes i 35 minutter.

Kjøl den av litt, men fortsatt varm og server den gjerne sammen med litt yoghurt eller kesam! Kan også varmes opp igjen.

Må testes ut!!

Det er ALTFOR lenge siden!!

Snille gode farmor som alltid stiller opp<3

Coronaviruset har hindret flere i å besøke familien sin. Selv har vi besøket familiene våre, men unngått å besøket farmoren min i denne tiden, da hun alltid får slike ting så kraftig. Nå har heldigvis viruset roet seg litt.. kanskje folk også roer seg da?

Nettopp åpnet hele den nye tunellene som går over til andre siden av fjorden til barndomshjemmet mitt. Det er fortsatt gratis grunnet viruset, og måtte derfor selvfølgelig ta en tur gjennom dem. Dette fant vi ut på kvelden. Og da tok vi oss en liten tur bort til farmor for å hilse på henne, hundene og kattene.. som egentlig er mine. Det ble ikke lange stunden, heller ingen klemmer eller slikt for å ta hensyn til henne og helsen hennes, men koselig var det!<3 Det ble en sen kveld og vi som skulle opp på jobb idag igjen. Kjente vi ikke fikk like mange timer søvn der ja. Sist vi besøket hun var for FLERE uker siden, og nå hadde det gått altfor lenge. Men godt hun kan litt teknologi, slik vi snakker ofte sammen over videosamtale! 

Flotteste utsikten hos farmor/barndomshjemmet mitt!

 

På jobb har vi fått lagt plenen vi skulle legge. Dette var da midt inni et byggefelt, mellom noen blokker. Så ille bare en person kom ut å skulle skryte å se på arbeidet vårt, nei.. flere stykk kom ut, og mer enn en gang for å se hvordan det ble underveis som vi arbeidet. Men det er jo alltid koselig å få litt skryt fof jobben du gjør. Sånn som hagen jeg fikset idag og fikset nytt gress og slikt for den gamle mannen, han ble så takknemlig, bare for den lille jobbe. Da vet du at folk setter pris på den jobben du gjør<3

 

God helg<3

Hektiske dager på jobb

Jobbing på fortau og trange gater

Det er ekstra hardt å jobbe i slik jobb når gradene stiger så høyt. Ikke bare blir du varm, men også slakk. Skulle ikke tro det var april, men med kulden på morningene så kjenner du det ennå ikke er helt vår.

Bare disse dagene har vi vært på 3 forskjellige plasser, og der vi er nå er det en god del som skal gjøres. Vi har fortsatt en god del igjen der som vi skal få gjort i morgen. Det innebærer å legge ferdigplen, plante hekk, så i plen, pluss klargjøring til dette. Dette er over flere områder, så du kan si vi har litt å gjøre.

Lettere ble det heller ikke når noen av hagene vi skulle ha inn mer jord i, har høye trevegger overalt. Slik at eneste veien vi hadde inn, var å først klatre opp en stige, for så å klatre ned en stige på andre siden. Heller ikke maskinføreren i gravemaskinen så noe, så en måtte derfor sitte på treveggen å dirigere, mens jeg stod å dirigerte og stoppet trafikken når det måtte til.

Men det værste av alt.. SÅÅ varmt!! Tok ikke lange tiden før jumperen ble kastet av og på med shortsen, men likevell var det like varmt. I bilen var det heller ikke så mye bedre som stod i solen å stekte hele dagen. Men uansett glad for et slikt vær!

Salater og sunnere matpakketips til jobb

Å ha med en tørr, kjedelig skive med et lite pålegg på, på jobb, det finnes ikke værre enn det. Så derfor lager jeg alltid noe mye bedre å tar med meg til matpausen på jobb! Og jeg er sikkert ikke alene om det. Her får du noen tips!

Pastasalat

  • Pastaskruer
  • Salathode/brokoli (ukokt)
  • Paprika
  • Mais
  • Kylling/skinke
  • Creme fraiche med litt sweet chili som dressing. Eller rømme og majones blandet sammen.

 

Baguett med karbonade

  • Baguett/frokostbrød
  • Smør
  • Salatblad
  • Litt majones
  • Rødbeter
  • Varm karbonade, skjært i 2 eller 4
  • Gjerne litt alfalfa på toppen

 

Riskaker

  • Tynt lag med sunt sjokoladepålegg, uten sukker. (Kan kjøpes på nett eller hos xxl)
  • Så litt oppskjært jordbær fordelt rundt på riskaken. Kjempegodt og litt friskt i tillegg!

 

Wraps

Her kan du velge blant mye forskjelligt hva du vil ha på. Jeg pleier å ha:

  • Grove tortillalefser
  • Kremost med gressløk (light)
  • Salatblad
  • Røkt pålegg av svin/kyllingbiter
  • Paprika
  • Alfalfa

 

Omelett

Med grønnsaker og skinke, en klassiker!

 

Grove rundstykker

Lag eller kjøp noen grove rundstykker, ha på f.eks. eggerøre, pålegg og paprika/agurk eller andre varianter du liker!

 

Grove bananlapper og matmuffins

Lager ofte en av disse, som både metter og er veldig gode på smak! Jeg har lagt ut oppskriftene på disse tidligere. Men om du vil ha de, og ikke orker skrolle gjennom innleggene, er det bare å spør så sender jeg<3

 

Yoghurt og frukt

Det er alltid godt og friskt og ha med litt frukt og bær ved siden av lunsjen, eller kanskje en yoghurt.

 

Det var det jeg hadde for nå. Kommer nok med flere forslag senere, om jeg har prøvd ut forskjellige ting!

En innholdsrik helg!

Denne helgen har vi fått gjort noe hele tiden! Vi har vært på både strandtur, litt innkjøp av nye ting og grillet med familien<3

Vi måtte en liten tur på ikea på lørdag, for å få oss litt nye ting, blant annet glass, mer bestikk og slikt. På kvelden ble det grilling hos oss med familien til samboeren. Eneste var at det var ikke like lett å finne den grillmaten vi ville ha i dette været, når alle hamstrer med seg for å grille. Så det ble til at vi måtte innom flere butikker før vi fant alt. Når vi da var ferdig med å grille og hadde skrudd den av, kom det plutselig noen høye flammer opp fra grillen, som da var alt fettet som hadde tatt fyr tydeligvis. Selvom vi renser den hver gang, så var det nok noe som hang igjen. Men det gikk nå fint og vi fikk bort flammene, og grillen var like hel!

 

Selskap og strandtur

Dagen i går startet med å få laget kaken vi skulle ha med bort til søsteren min og samboeren hennes, for å feire han. Kaken ble bra som alltid, gaven ble pakket inn, så var det bare å få med oss alt bort. Der ble det grilling igjen, litt lek med tantungen også var det kake!

Etter vi var ferdig der, reiset vi hjem og tok med oss Zorro ut på stranden. Ingenting er gøyere for han enn å springe rundt i sanddynene og grave store hull! Ville nesten ikke hjem derifra, og var rett før vi måtte bære han med oss. Og om ikke så veldig lenge blir det ut i vannet slik han får svømet rundt, skulle tro han var blandet med fisk så glaf han er i vann, HAHA!! Men uansett så var det en VELDIG koselig helg<3

Grave grave grave…!!

 

Ha en fin uke og nyt været<3

Jobb-uken og bolig

Dagene på jobb har som i det siste, gått i planting og arbeidet rundt det. På hele uken har vi vært på to plasser. Først en plass der vi skulle plante både noen trær, busker og slikt, andre plassen var kjøpesenteret vi var med før ferien, der det var noe arbeid igjen som måtte gjøres. Her måtte det først renskes opp av både ugress og mye annet, legge ned en drens også var det bare å plante i vei med noen 100 planter. Både i går og på torsdag var det noen skikkelige vårdager, kun vinden som alltid skal ødelegge.. men ellers veldig greie dager på jobb etter ferien!! Etter vi var ferdig å plante i går, hadde vi en GOD del kasser fra alle plantene som vi måtte få levert tilbake. Når hengeren han andre hadde, ikke hadde rammer på så var det ikle mulig å kunne ha elle kassene oppå der. Så heldigvis var det bra jeg hadde caddy, slik at vi kunne ha mesteparten inni der, og resten i trekassen på hengeren. Vet ikke hva vi skulle gjort ellers.

Fikk ikke plass til så mye mer kan du si!

 

Ny bolig

På torsdag var vi å henter en bolig.. til Zorro. Han fikk seg nemlig et hundehus. Søsteren min fikk det egentlig til sin hund som har hatt det en stund, hjemmesnekkra og kjempeflott!! Men når de ikke hadde plass så tok vi det. Ikke det at vi hadde så mye større plass da, men kunne ikke si nei til det. Så nå står det foreløpig inne da det ikke er lagt for å være ute, men selvfølgelig går ann å fikse. Men synts nesten det er for fint til og ha ute, men nå har Zorro ihvertfall sin egen plass og være der han kan slappe av. Foreløpig har han ikke ligget så mye inni det, det er heller mye viktigere å snuse rundt på det når hans bestevenn har brukt det, haha!

Fornøyd hund<3

 

God helg til alle dere!!!

Voff og nuss fra Zorro<3

Bedøvelse, røgntegn og smertestillende

Noe slakk etter neddopingen, stakkar

I går fikk vi en akuttime hos dyrlegen til Zorro, for å sjekke opp i hva som var galt. 

Vi oppdaget på mandag at han gikk å hadde veldig vondt i halen, klarte ikke å bevege den, ble veldig redusert og slakk hele dagen. Vi tenkte vi skulle se det litt ann, om det muligens ble bedre av seg selv. Men når han ikke hadde kommet seg til neste dag, måtte vi bare få en time hos dyrlegen. Vil jo selvfølgelig ikke at han skal gå rundt og ha det vondt! Vi prøvde også å kjenne rundt på halen og bevege på den, noe som tydeligvis var veldig vondt og han begynte å pipe.

Fikk en telefon i matpausen i går om jeg kunne komme på en time, og jeg måtte selvfølgelig bare ta den. Men så hadde jeg bare 45min på meg til jeg skulle være der, så da var det full fart hjemover fra jobb, som egentlig tar ca 40min, hente hunden også var det full fart avgårde til dyrlegen. Ble heldigvis ikke mer enn 5min forsinka da! 

Dyrlegen startet med å kjenne rundt på halen, men kunne ikke kjenne noe. Derfor tok vi røgntegn for å lettere se om det var noe der. Da doppet (bedøvelse) dyrlegen ned Zorro, slik at det skulle være enklere å ta bildene. Synts like synd på han denne gangen også når du ser han begynner å falle sammen, sikler og sovner. Men likevell klarte han og gå selv første gangen vi tok bilde. Men andre gangen de tok, måtte han bæres, men våknet heldigvis når vi skulle gå. Halen var heldigvis ikke brukket, men de fant heller ikke ut noe. Han fikk smertestillende, så skulle vi se det ann til helgen og eventuelt komme og ta blodprøver. Men idag ser det ut som alt begynner å bli normalt igjen!

Tilbake til hverdagen

Ferien er over og det er tilbake til jobb og hverdag igjen. Synts det gikk altfor fort! Kjente det var tungt å starte opp igjen på jobb etter over 1 ukes ferie. Men kjente det var godt med litt fri, men kunne gjerne hatt 1 uke til! Etter en litt unormal døgnrytme de siste dagene, sovnet jeg ikke med det første i går og fikk bare 1-2 timer søvn. Det kjente jeg når jeg stod opp og skulle jobbe, trøtt hele dagen og slakk. Satser på det blir bedre idag!

 

Besøk

På mandag fikk vi besøk av søsteren min og Oliver (tantunge), som er like koselig som alltid<3 I tillegg klarte Oliver å få slitt ut Zorro med all lekingen og springingen, greit for både oss og hunden. Ellers ble dagen avsluttet med tv og kinamat! Så har det vært en veldig gøy og koselig påske med besøk av familie og venner, turer, grilling, spilling og fått paviljong! Så for oss, så har vi ikke merket så mye av at viruset har hindret oss i å ha det gøy i ferien, heldigvis! BARE KOS!

Verdens sjønneste tantunge!<3

 

Håper der også har hatt en fin påske og ferie, og er klar for hverdagen igjen!

Ha en fin uke videre<33

10 Sunnere snacks!!

Du har nok ofte lyst på noe godt, men i tillegg skal prøve å bli sunnere. Det er ikke alltid like enkelt, men det er mange sunnere snacks varianter du heller kan velge.

 

1. Frukt og bær: Oppskjæret frukt, gjerne med kesam du kan duppe dem i. Det kan være eple, pære, banan, blåbær, jordbær eller hva du måtte like!

 

2. Grønnsaker: På samme måte som med frukt. Skjær opp forskjellige grønnsaker, dypp dem for eksempel i kesam eller annen dip.

 

3. Popcorn: Popcorn er MYE sunnere enne chips. Men om den inneholder mye salt og smør så blir den selvfølgelig usunn igjen. Men litt salt og smør går fint, må jo ha litt smak på det!

 

4. Nøtter og tørkede bær: Putt forskjellige typer nøtter i en skål, gjerne noen tørkede bær også, så har du et topp utvalg med sunn snacks!

 

5. Fruktsalat: Skjær opp forskjellige frukt og bær og ha på litt vaniljesaus uten sukker.

 

6. Finn oppskrifter: Det finnes en hel haug med oppskrifter på sunne snacks som du finne på nettet, blant annet kjeks, konfekt og slike ting. Så søk i vei og prøv deg frem slik som jeg gjør!

 

7. Smoothie: Bland deg opp en smoothie, du både noe godt, pluss du får i deg mange vitaminer samtidig!

 

8. Melon og druer: Begge disse er jo gode å spise sånn som de er, men de kan også fryses. Da bruker du lengre tid på hver bit, og passer ypperlig om sommeren eller om du er varm en dag. Skjær melonen opp i passe biter, og putt de og druene i fryseren! Kan også gjøres med annen frukt eller bær selvfølgelig.

 

9. Hjemmelaget gele:

Gele er ikke det sunneste du finner, men du kan fint lage det selv å bruke hva du vil oppi. Du kan bruke for eksempel fun light saft eller andre sukker reduserte produkter, og selvfølgelig må du da ha gelatinplater.

 

10. Banankjeks

Saftig og gode banansnacks!

Trenger du et sunnere alternativ til kjeks så finne du det her, også så enkelt!

Alt du trenger er:

  • Banan
  • Havregryn
  • Mørk sjokolade
  • Kardemomme/kanel for smak (kan sløyfes)

Jeg har ikke noe spesiell oppskrift på dem, da jeg bare blander sammen til en “deig”det går ann å jobbe med. Kan også mikse alt sammen med en stavmikser, ta da oppi sjokoladen etterpå.

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Mos bananene med gaffel eller stavmikser
  3. Bland det sammen med havregryn til den er mulig å ta i uten alt henger fast
  4. Hakk litt sjokolade og ha oppi
  5. Dryss oppi litt kardemomme og kanel
  6. Rull små passelige biter og legg dem på et stekebrett, trykk dem litt flate
  7. Stek dem i ca. 12min
  8. Så er det bare å nyte dem!

 

Håper du fant en snacks du likte!