Problemer oppstod, men ellers en fin helg<3

Heei dere<33 

En VELDIG god stund siden sist jeg var her inne, men endelig fått litt tid til å få ut et innlegg! Føler dagene har gått så fort at jeg ikke har fått tid, og ellers har vi gjort litt mye forskjellig den siste stunden.

 

Hva vi har gjort

Helga startet med å først få unnagjort litt husarbeid og en liten tur innom dyrebutikken! Resten av kvelden skulle vi bare slappe av, og skulle ned på butikken for å kjøpe noe snacks. Da vi såvidt hadde kjørt ut av gata vår, klikket selvfølgelig bilen. Å det rare er at det samme problemet skjedde med bilen til søsteren min, sist uke, som er samme bil. 

Farmor som ville ta et lite familiebilde<3

Lørdagen skulle både vi og søsteren min og familien hennes, på besøk hos farmor. Hun kommer seg ikke til butikkene selv for å handle å slikt, så derfor kjørte søsteren min henne for å gjøre det. Når vi da kom, hadde de allerede kjørt og vi hadde ikke nøkkel til huset.

Vi bestemte oss for å bare kjøre litt rundt imens i håp om at det ikke var så lenge til de kom, da jeg ikke hadde snakket med de enda. Vi kjørte litt rundt, viste damboeren litt flere plasser rundt der jeg bodde og kommer fra. Så fant vi ut tilslutt at vi kunne kjøre en tur bort til en gård jeg jobbet på tidligere. Han som driver den gården er ikke bare en “hvem som helst”, han er faktisk fadderen min. Og i tillegg var han og far min gode venner i maange år, da vi hjalp han med gården og han hjalp oss.

For omtrent 3år siden var også jeg og far min med og bygget på en del på fjøset hans, og hadde ikke sitt han siden da. Så det var litt koeslig å få snakket litt med han igjen, se dyrene og se hvordan påbygget hadde blitt når det var ferdig! Det kjedelige er at han har bestemt seg for å selge gården da helsa bare blir værre. Litt trist å tenke på, med tanke på hvor mye både jeg, søsteren min og far min har vært på den gården og hvor mye vi hjalp hverandre.

Ble en fotoshoot av bilen når det var så flott utsikt!

Søsteren min og de, kjørte til farmor i veteranbilen samboeren hennes har bygget selv, Chevrolet Nova. Så det ble en tur i den også, og fikk spinnet av litt gummi på dekka.. HAHA! Handleturen til farmor ble også med denne, så tror nok hun synts det var litt ekstra stas å bli kjørt i den.

På lørdagskvelden ble det hjemmefest hos oss. En god stund siden vi hadde det sist, så var gøy å kunne få litt folk bort her. Ble en bratt og lang kveld, og var ikke i seng før rundt 5 på morningen. Men gøy var det! 

Ellers er det ikke så mye å fortelle om hva som skjedde i går, da vi egentlig ikke gjorde så mye. Dagen startet med vasking og rydding etter festen også fikk vi bilen opp til verkstedet for å feilsøkes og fikses!

 

Ha en fin uke<3

Deluxe jordbær-ostekake med oreobunn!

Skal du i en spesiell anledning og trenger en litt mer “spesiell” kake, må du prøve denne! Jordbær-ostekaken med oreobunn. Helt nydelig kake med en søt og frisk smak! Favoritt blant både store og små<3

 

Oppskrift

Orebunn

  • 300g oreokjeks (original)
  • 75g smør

Ostefromasj

  • 1pk jordbærgelépulver
  • 2,5dl kokende vann
  • 3dl lettrømme
  • 200g kremost
  • 2-3ts vaniljesukker (jeg brukte noen dråper vaniljedråper i tillegg for ekstra smak!)
  • 3dl kremfløte

Jordbærlokk

  • 500g frosne jordbær
  • 280g rørte jordbær (finner du i frysedisken på butikken)
  • 2pk jordbærgelépulver

 

 

Fremgangsmåte

Oreobunn:

Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor med hakkekniv til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

 

 

Ostefromasj:

Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

 

Jordbærlokk:

Ha frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. Varm opp på middels sterk varme under omrøring til jordbærene er helt tinte. Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp.

Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til jordbærlokket har stivnet.