Ferieplaner for sommeren

Fra turen til Gran Canaria!

Vi har tenkt lenge på hvor vi skal i sommer, om det blir syden eller ikke. Vi har sett mye på sydenreiser men ikke bestemt oss enda, i og med at jeg mistet jobben i 4 måneder så kunne vi ikke bare bestille en sydentur uten å vite om jeg fikk jobben tilbake eller ikke. Vi tenker heller å bare se litt etterhvert om vi kanskje tar oss en sydentur, eller om det for eksempel blir en tur til Danmark slik som ifjor i 2 uker. Så har vi jo turen til Gran Canaria vi var i 2 uker for 2 år siden, det var deilig! Men samme hvilken ferie det blir og hvor vi reiser, så er der alltid like gøy uansett.

Hatt lenge lyst å reise til Thailand eller USA, men når du ser hvor mange timer flyreisen tar, så frister det ikke liiike mye, men en gang må det bli! Ellers er det jo mye annet vi finner på, som å bade, grille, sole oss, turer osv. Så sommeren er aldri kjedelig, men det er værre med været. Håper på det blir sol og mye varme, og ikke bare regn. Blir det ikke det, så er det mye bedre å ta en ferie i syden med skikkelig sommervær. 

Senere mot høsten blir det også en tur til Málaga i Spania med hele jobben, som vi ser virkelig frem til! Det blir ganske greit og kunne få en feire da også, en liten avslappning fra jobb.

 

Hund og ferie

Det værste er jo å finne en plass Zorro kan være imens vi er på ferie, det er ikke alltid lett. Første året vi var på ferie mens vi hadde han, var det noen venner som passet han. Det var veldig greit for da visste vi han hadde det godt, fikk mye kos og turer, og kunne få se han når vi ville. Ellers har vi hatt han på kennel, men der blir det fort fullbooket og vanskelig å funne noen som har ledig, spesielt den vi pleier å bruke. Det er jo heller ikke det samme der på kennelen, som om noen vi kjente skulle passe han. For på kennelen får vi jo ikke sett han, han må være i en garde og får ikke noen skikkelige turer eller like mye kos. Men en ting er sikkert, han koser seg hvertfall når han får være med andre hunder, som passer bra på en kennelen.

Da vi var i Danmark ifjor hadde vi i tankene å ta med oss Zorro på ferien hvis vi ga han de vaksinene han nåtte ha. Men vi droppet det da vi tenkte det var mer avslappet og ikke så stressende for han og få være på kennel enn å være med oss rundt om i landet. Da hadde det blitt mye venting i bilen isåfall, så kunne vi ikke gått på kjøpesentere og liknende i over en stund, og selvfølgelig varmen. Da der var veldig varmt de første dagene da vi reiset ned. Men kanskje vi tar han med oss en annen gang, for det er virkelig ikke lett å forlate han, enten det er timer eller dager det er snakk om.

 

Fra en travel jobbdag, til en velfortjent helg

Det har vært en travel dag på jobb idag, spesielt når vi kun er 2stk på den jobben og mye skal gjøres. Litt snø var det også i begynnelsen av dagen, men den forsvant fort. Det var kjølig i starten, men det endret seg fort når du skulle bære rundt 70 steinheller til andre siden av huset vi jobber med. Og ikke bare det, vi kom heller ikke til med gravemaskinen opp til der vi skulle legge hellene, fordi det var for smalt. Så da måtte vi gjøre alt det tunge arbeidet for hånd, der vi egentlig kunne brukt gravemaskinen. Ellers så klargjøret vi til asfalten som skal legges, og til belegningstein. Så er det jo alltid koselig når folk kommer og skal snakke og se på arbeidet. Spesielt i de større byene, da får du mye oppmerksomhet! Jeg prøver også å få skrevet innlegg i matpausen vi har, men den er litt kort til å få skrevet et helt innlegg og må derfor fortsette etter jobb. Men alltid gøy å ta noen bilder å ha med for å vise hvilket arbeid vi gjør i jobben.

Endelig helg igjen da, så da var det hjem og spise, slappe av og rydde før vi måtte ut å kjøre igjen. Da vi kjøpte en vifteovn til en litt høyere pris som vi fant ut hadde blitt brukt før, og kontrollen manglet. Så da var det avgårde til butikken idag og få byttet den. Det var jo ganske greit da, for i tillegg til og få en ny ovn, så fikk vi også litt av pengene igjen på grunn av dette. God service var det ihvertfall. Så nå satser vi på at denne virker, da de 3 andre ovnene har vært i kun noen måneder, maks 1 år før de har sluttet å virke skikkelig, eller ikke funket i det heletatt.

Jeg anbefaler virkelig denne vifteovnen fra Point, med luftfukter! Kjøpt på Power

https://www.power.no/hjem-og-fritid/varmeprodukter/vifteovn/point-pro-pohf0550-vifteovn-mluftfukter/p-255449/

Videre blir det nok bare en chill kveld med samboeren og hunden, med tv og litt brettspill. Så får vi se hva vi finner på i helgen, rett og slett ingen planer foreløpig. Kjenner meg sliten etter denne dagen på jobb. Må si det var litt tungt og begynne igjen på jobb etter en så lang stund uten og holde på med slikt tungr arbeid. Men det kommer seg etterhvert. Det er det som er ganske greit med en sånn jobb, at du får både jobbet og trent litt på samme tid, og kan kjenne deg sliten etter en arbeidsdag!

 

Husk å følge meg på snap for å få beskjed når nytt innlegg er ute, men også andre ting jeg legger ut fra hverdagen min. Og gjerne på Facebook eller Instagram der jeg også legger ut en gang i blant. Eller om du skulle lure på noe!

Snapchat: san99ma

Instagram: sandra_kleven

Facebook: Sandra Marie Kleven

Påsken nærmer seg!

Det er ikke lenge til påske nå! Hva skal du ut på da? Det er ganske greit at jeg og samboeren får en hel uke fri fra jobb når det er påske.

De fleste reiser enten på hytta eller går på ski, men vi har ikke noen spesielle planer enda. Det bler nok noen lange turer med hunden om det er fint vært, og ellers blir det vel å være litt med familien, som alltid er like koselig. Men kanskje det også blir en liten tur opp i snøen å stå på ski.

Jeg har ikke stått noe særlig på slalomski. Det var ikke før jeg ble sammen med samboeren jeg prøvde ut slalom, fordi jeg var nøtt. Det var veldig uvant og vanskelig å holde balansen, men det har kommet seg litt etter litt. Farten og svingingen er værre, spesielt i de bratteste bakkene. Det er ikke alltid det er like lett å bremse, eller i det heletatt svinge unna folk. Så den ene gangen endte det med at jeg krasjet rett inn i en gammel mann, stakkars. Det var på grunn av jeg verken fikk bremset eller fikk til å svinge med skia. Det gikk heldigvis bra, bare litt blåmerker her og der og vi begge trillet nedover bakken mens skia og stavene lå i alle rettninger.

En annen gang fikk jeg beskjed fra samboeren at en annen vei enn den de tok, sikker var litt lettere for meg. Det stemmet jo ikke, for rett etter kom det et stort stup og der trynet selvfølgelig jeg og bare ble liggende med hode ned i snøen. Kjente det veldig i nasen og kjeven etterpå.

Det blir jo heller ikke lettere når du komme litt utfor veien og setter deg fast nedi snøen og strever med å komme deg opp. Så er det jo og prøve å få på seg skoa og skiene, det er jo heller ikke like enkelt. Og skiheisen, off…. jeg har ikke tellinga på hvor mange ganger jeg har fallt når jeg har prøvd å sett meg på skiheisen, men jeg har nå kommet med oppå tilslutt da. Så det er ikke mine beste opplevelser, men det er alikevell litt gøy, når jeg får det til da.

En travel hverdag

Dagens arbeid.

Det har ikke blitt så veeldig mye blogging de siste dagene. Etter jeg begynte på jobb igjen, ble det mindre tid til blogg. Når du først skal komme hjem fra jobben, spise middag og så gi litt oppmerksomhet til hunden, pluss tur, da går tiden plutselig også får du rett og slett ikke tid til å stikke innom her. Du får heller ikle mer tid når du kommer hjem til en hund som har hatt vondt mage og gjort fra seg på hele gulvet, det var den kvelden. Men men, det er sånt som skjer når du har hund. 

Jeg skal prøve så godt jeg kan og legge ut nye innlegg så ofte som mulig, både tips, oppskrifter, hverdagen og andre ting.

Sånn som idag hadde jeg en lang vei både til og fra jobb. Du kjenner forskjellen på å vente på å få jobbe igjen, til at du må stå opp 04:45 for å rekke jobb. Skal si deg det ble ikke mye søvn nei. Men sånn er det å jobbe i en slik bransje, der du aldri vet hvor du skal, om du har en kort eller lang vei til jobb. Idag foregikk arbeidet i Egersund, der vi fikk en liten jobb med å legge noen brostein for resten av kollegaene som var der. Der ble det klargjøring, legging av stein, fuging og litt annet arbeid. Så er det ekstra gøy å jobbe når det er sol og fint vær, selvom det er litt kjølig. Ellers ble det en rolig kveld etter jobb idag.

Nå ser jeg bare fram til vår og sommer, sol og varme, hvis vi i det heletatt får det da og ikke bare regn. Uansett er det alltid digg med sommer!

Følg meg gjerne på snap, så legger jeg ut når jeg har et nytt innlegg! San99ma

Tilbake på jobb!

Det var veldig greit å komme tilbake på jobb igjen, og få kjenne på at du blir litt sliten.

Etter 4 lange måneder med en sak om læreplassen min, fikk jeg den endelig tilbake når jeg vant saken. Det er ikke helt ferdig enda, men jeg har ihvertfall fått startet i jobben igjen. Det har vært noen lange måneder når du ikke vet nå du får jobbe igjen og må sitte å bare vente. Men jeg har ihvertfall hatt hunden å dullet med og trent, og trent selv en del.

 

Anleggsgartner

Jeg er lærling som anleggsgartner i Stangeland Maskin, der planen er og bli grunnarbeider/håndmann etterhvert. Her er det mye forskjellig arbeid, alt fra håndarbeid til maskinkjøring. Og hver dag foregår utendørs, samme hvilket vær det er. Veldig gøy og kunne jobbe i samme firma som samboeren, og alle godene vi får i firmaet! Både turer, fester og gaver.

Jeg startet på vgs på restaurant- og matfag, deretter hoppet jeg over til hestefag og trivdes veldig der. Etter dette året tok jeg et friår der jeg jobbet litt i butikk, og på en gård der jeg var med å bygget ut fjøset. Så bestemte jeg for å prøve ut anleggsgartnerfaget. Dette var på grunn av jeg alltid har likt å jobbet ute, og holde på med litt tyngre ting. Det som var, var at jeg egentlig ville gå på linje som grunnarbeider, men når jeg ikke fant ut hvilken linje det var, så ble det anleggsgartner. Da var jeg utplassert alle 6 uke hos Stangeland Maskin, og fikk tilslutt tilbudt læreplass hos dem når den tiden kom, og takket ja til det. 

Men uansett er det veldig greit å kunne være ute og gjøre forskjelligt, enn å ha en jobb der du sitter i ro hele dagen og ikke har noe å slite deg ut på. Du har både en variert arbeidsdag, og en variert arbeidsplass da du alltid kommer på en ny plass. Noe arbeid er tyngre enn annet.

Noen bilder fra dagens arbeid!

En avslappet helg med familien

Fredagen skjedde det ikke så mye. Jeg var på møte med jobben, på kvelden kjørte jeg og samboeren en tur og ellers bare slappet av hjemme å så på tv. Og selvfølgelig litt spilling, da jeg lever med en fotballfreak som ofte skal spille fifa, se kamper, mens jeg må finne på andre ting.

Lørdag gikk turen ned til Kvinesdal til svigerfar, der var vi hele dagen og kom hjem på natten. Vi gjorde ikke så mye, men koste oss med familien. Spiste god mat og koset med alle kattene, og hundene som de har. Vi hadde selvfølgelig med oss Zorro på turen. Han fikk ligge å sove i bilen mens vi var på besøk og fikk seg mange turer innimellom der han fikk springe rundt, lufte seg og få litt mat og drikke.

Idag har vi vært en tur borte hos søsteren min og tantungen min Oliver<3 Han er en sjønn liten gutt på snart 2 år. Han har et stort smil, elsker å leke og alltid glad for å få besøk. Det var en fin gave vår pappa fikk før vi mistet han, og han ble så glad i han. Hos dem ble det en del lek og kos med Oliver, så fikk vi noen gode boller (siden det er bollesøndag). Senere var det hjem, der middagen idag ble kinamat! Og ellers bare kose oss videre ikveld med tv, spill og tur med Zorro.

Det er ikke hver helg du trenger ut på byen for å trykke i tryne med drinker etter drinker å komme hjem blakk, ikke huske noe og neste dag går bort på å komme seg i form igjen. Det er selvfølgelig gøy å gå ut av og til, men det er alltid koselig å besøke familien og bare være med samboeren, kose oss sammen, og finne på andre ting enn å bare drikke. De beste helgene er sammen med familie. Og alltid like glad for å kunne tilbringe hver eneste helg og dag sammen med samboeren!

Skulle ønske vi kunne feiret bursdagen din PAPPA<3

En veldig tung dag idag 22 februar, når du tenker på det er bursdagen til pappa.

Sommeren 2018 gikk pappa bort veldig brått fra oss, bare 47 år gammel, og jeg klarer ikke tenke på annet. I lang tid hadde han gått med smerter der legene fant ut i mai at han hadde fått kreft, og det utviklet seg veldig raskt. Bare 2 måneder etterpå, 26 juli 2018 mistet vi han. Det var så vondt og se deg ha det vondt å ikke kunne gjør noe for å hjelpe deg, å ikke miste deg.

Det er veldig vanskelig å bare skrive dette innlegget uten å tenke over alt og at tårene vil ut. Hver eneste dag er en kamp og leve uten deg, og tenke på alt som har skjedd. Det er helt ubeskrivelig, og prøver hver dag å holde igjen tårene selvom det ikke alltid går. Ver ikke hva jeg skal gjøre uten deg, og hadde gjort alt for å fått deg tilbake igjen. SAVNER DEG UTROLIG MYE PAPPA<33

Sunne matmuffins og scones

Oppskrift til 12stk muffins

  • 4 egg
  • 60g romtemperert smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 200g sammalt hvete grovt
  • 100g havregryn
  • 3dl yoghurt (bruk den du selv vil)
  • 2ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 bananer
  • Blåbær, eller annet du vil bruke inni. F.eks. gulrot, andre bær, nøtter og mørk sjokolade

Visp alt sammen i en kjøkkenmaskin (eller for hånd), blir den for tørr, så blander du inn litt mer yoghurt eller melk.

Stekes på 185 grader midt i ovnen, i ca. 25min.

 

Scones 8stk (jeg dobbler alltid oppskriften)

  • 2 1/2dl sammalt hvete grovt
  • 1dl havregryn
  • 1dl hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 3ss smør
  • 2dl melk
  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Smelt smøret.
  3. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig.
  4. Rull deigen i en pølseform, trykk den flat til 2cm tykkelse og skjær den opp i biter.
  5. Stekes midt i ovnen i 12-15min. Til de er godt hevet og gjennomstekt.

Bruk det pålegget du vil

Allergivennlig kaketips

En nøttefri nøttebunn

Suksesskake

Har det noen gang fristet med en suksesskake, eller kanskje en annen kake med nøttebunn, men du er allergik mot nøtter? 

Som jeg sa tidligere i et innlegg, så har jeg alltid likt å bake både kaker å andre ting. Men det var ikke alt jeg kunne lage om min farmor skulle spise det, da hun er hyperallergisk mot alle slags nøtter. Da flesteparten i familien min likte suksesskake, så laget jeg der. Men det jeg da fant ut, var at jeg skulle prøve å lage nøttebunnen me ritzkjeks istedefor mandler. Ritzkjeksen ble brukt for den har salt i seg og har mye smak. 

Da kaken var ferdig, både så den lik ut og smakte helt likt som om det var en nøttebunn. Så likt at min farmor nesten ikke tok sjangsen på å spise den. Jeg brukte da en hel pakke ritzkjeks til en vanlig suksesskake-bunn, der du knuser kjeksen helt til små biter, deretter følger du oppskriften som vanlig. Denne erstatningen kan også brukes i andre kaker, der du ville bytte ut nøtter/mandler.

 

Prøv ut ritzkjeksen neste gang du skal lage en nøttebunn!

 

Oppskrift på suksesskake 

Kakebunn

  • 1pk ritzkjeks
  • 4 eggehviter
  • 150g melis
  • 1/2 ts bakepulver

Gul krem

  • 6 eggeplommer
  • 150g sukker
  • 1,5dl kremfløte
  • 1,5ts vaniljesukker
  • 200g smør

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Knus kjeksen og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen før du tar den ut.

Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet. Pynt gjerne med litt raspet sjokolade på toppen!

Bruker du mange tusen på hundekurs?

Under trening av Zorro

Er du en av dem som bruker mange tusen på hundekurs og tror det er verdt det? Det er altså ikke verdt det og er bare bortkastet penger. For det første setter de høye priser på enten en privattime eller et helt kurs kun for de skal ha penger, men får du egentlig den hjelpen du trenger? Jeg anbefaler deg å ikke gå på kurs samme hvor store problemer du har med hunden din. Du finner alltid en løsning selv. Jeg trodde det ikke selv, men tilslutt fant jeg ut hvordan.

 

Valpekurs

Å gå på valpekurs er bare tull. Jeg har ikke vært på det selv, men vet hva det går i. Du lærer ingenting på et slikt kurs. Det er en valp du skal trene, og den klarer du fint å lære de vanlige tingene selv, som å ikke gå på do inne, hva den trenger osv. Klarer du ikke det, bør du egentlig skaffe deg en valp da? Da burde du heller annnskaffe deg en voksen og utlært hund om du ikke har hatt hund før. Men skal du ha valp og er litt usikker på noen ting, så har du sikker noen i familien eller noen du kjenner som kan gi deg litt tips.

 

Lydighetskurs

Som sakt har vi noen problemer med vår hund, og vi tenkte jo at kanskje et kurs kunne hjelpe da jeg aldri i livet hadde vært på hundekurs før, og kommer aldri til å gå på det igjen! Jeg fant en hundeskole på nettet og snakket med instruktøren. Vi fikk en privattime for at hun skulle se hva problemene var og planlegge hva hun skulle gjøre for å bli kvitt dem. Så vi meldte oss selvfølgelig på lydighetskurset, som kostet en del. Dette varte over 8 uker, altså en dag i uken. Når vi kom første dagen så ble vi litt kjent med dem andre og snakket om problemene til hundene. Etterhvert begynte vi og trene. Men det vi synts var rart var at vi bare trente på helt vanlige ting som både meg og hunden kunne, som sitt, bli osv. Det var jo ikke det vi skulle ha hjelp til. Men vi tenkte at det kanskje endret seg etterhvert og fortsette kurset. Og vi fikk beskjed hver gang at neste gang skulle hun hjelpe oss og gi oss tips, men det skjedde aldri. 

Kurset foregikk på en parkeringplass der vi trente hundene blant bilene vår. Det som da skjedde gang på gang var at vi fikk beskjed om å gå bort med hunden vår og stå mellom bilene litt lengre borte. Grunnen var at Zorro bjeffer jo på alle hunder, men var det ikke derfor vi var med på kurset da? I tillegg kom det andre deltagere fra kurset og klaget over Zorro som bjeffet og hoppet hund. Da tenkte jeg bare med meg selv, hvis du ikke takler at andre hunder på kurset også har problemer og ikke bare din egen, da bør du ikke være med i det heletatt. Så gjennom hele kurset stod vi for det meste for oss selv og trente Zorro uten noe framgang. Så resultatet fra kurset var egentlig bare at Zorro hadde blitt værre enn det han var før vi kom på kurset.

 

En ny sjangse til kurs

Noen måneder etter forrige kurs bestemte vi oss for å prøve å finne et annet kurs, eller noen andre som kunne hjelpe. Vi fant en annen hundeskole som hørtes veldig bra ut, trodde vi. Her var det kun privattime vi skulle på, som kostet 1000kr for kun 1 time. 

Før jeg bestilte privattimen, beskrev jeg problemene på mail, og fikk til at dette skulle de fikse og hvor flinke å erfarne de var. Når vi kom til kursplassen sa de igjen om hvor mange års erfaring de hadde og hvor mange andre slike problemhunder de hadde hjulpet. Det så ikke slik ut ihvertfall. Men igjen som på forrige kurs, lærte vi ingenting heller og fant fort ut at vi hadde kastet penger ut av vindu. 

 

Mitt tips

Så opplevelsene vi har fått fra kurset, har fått meg ril å vite at det er bare bortkastet penger på å gå på kurs. Du lærer bare det du allerede kan, intstruktørene skryter om hvor mye de kan og hvor mye de skal hjelpe deg å bli kvitt alle problemene, men nei, det er ikke slik dessverre. Mitt beste tips er og heller sette deg ned og tenke over hvilke metoder du selv kan bruke på hunden for å f.eks. få oppmerksomheten til hunden, og andre ting den sliter med. For jeg fant ut selv etter flere turer, hva som var rette metoden for å få trent han, hvordan jeg skulle føre han bort fra det han reagerer på, på best mulig måte osv. Og ikke minst, ha med den godbiten hunden ELSKER, og gjerne en favorittleke. Du får så mye mer utav treningen da, enn å gå på et kurs å se de viser deg det du allerede kan, og rett og slett dride i deg og heller fokuserer på de hundene som har lettere problemer som er enkle å trene bort.

Treningstips og metoder fra meg, kommer i et eget innlegg kun om trening av hund. Men som sakt, spør meg gjerne, og gjerne følg meg!

Sanpchat: san99ma

Instagram: sandra_kleven

Facebook: Sandra Marie Kleven