Aktivisering av hund

Voff og nuss fra Zorro<3

Mange er i karantene eller velger å holde seg hjemme nå i virustiden. Kanskje har du en hund som ikke får like mange turer nå som før, og da mye energi igjen. Da passer det med litt aktivisering innendørs, og det er mange forskjellige måter å gjøre det på! Jeg har båd prøvd selv, men også sett noen andre tips som jeg gjerne vil dele videre med dere.

 

Flaske

Ta en vanlig plastikkflaske og ta av korken. Legg godbiter oppi og sett den på gulvet, så skal hunden tenke ut selv hvordan den skal få ut godbitene. Dette kan også gjøres med en sokk, som du da legger godbiter inni og hunden skal prøve å få disse ut på et vis.

 

Bolle/skål

Bruk en plastikkskål eller liknende, sett den opp ned og legg favorittgodbiten til hunden under. Gjerne pølse eller karbonade, så skal hunden klare selv å få snudd skålen.

 

Søk etter godbiter

Denne bruker jeg veldig ofte på Zorro! Gjemmer bare godbiter rundt omkring i huset, både høyt og lavt, under ting og hvor enn det måtte være. Da får hunden noe å fokusere på.

 

Hjernetrim

Mange dyrebutikker selger også hjernetrim for hund i forskjellige vanskelighetsgrader etter hvor god hunden blir etterhvert som den får øvet seg. Vi har selv 2 forskjellige og Zorro klarte dem med en gang etter bare få ganger. Det selges også silikonmatte der du kan for eksempel fryse yoghurt, leverpostei eller andre ting på, så bruker hunden litt tid på å slikke det av. Legger også med link til noen av produktene vi har nederst på innlegget.

 

Trene på hverdagsting

Det er jo heller ikke feil å bruke litt tid på vanlige ting hunden gjør i hverdagen, spesielt om du har et problem med hunden din, slik som vi har. Det kan enten være å lære den å legge seg på puten/sengen sin, på plass, gå fot osv. Eller om du har en valp så er det jo ypperlig til å trene på både sitt, ligg, gi labb og det som hører med.

 

Lær nye triks

Prøv deg på en utfordring å lær hunden din et nytt triks! Det er jo alltid gøy, selvom noen ting tar lengre tid enn annet. Det kan være å lære den å rydde lekene sine, bjeffe på kommando, hente ting, rulle rundt, spille dø og mye mye mer. Jeg synts også selv det er gøy å lære Zorro noen nye triks og mange av dem har han tatt veldig fort! Det er rett og slett opp til hver enkelt hund hbor fort de lærer ting, noen lærer fortere enn andre. Men husk ihvertfall å belønne hunden og rose den når den gjør riktig! Gjør den feil, må du bare gjøre det om igjen.

 

Tyggeleke og bein

Om du selv ikke orker å trene hunden en dag, blir den også veldig fornøyd med å bare få et skikkelig tyggebein eller en tyggeleke å holde på med. Om hunden er stresset, hjelper dette faktisk på å roe ned hunden så den blir mer avslappet.

 

Linker til hjernetrim produkter

Det finnes en rekke andre slike produkter i tillegg. Da anbefaler jeg å enten gå på Petxl eller Nettdyret.no, de har stort utvalg av disse! Håper disse tipsene kan bli kvitt litt energi hos hunden din.

 

Ha en fin uke videre! 

 

Grilling, søndagstur og et godt kjøp!

Søndagstur til Sokndal

Idag tok vi turen ned til jøssingfjorden i Sokndal, bare for å ha noe annet å gjøre en å sitte hjemme eller gå tur. Så da ble det en tur ned dit og kikket på de to husene som aldri har fått regn på seg, og utsikten utover jøssingfjorden. Vi tok også med oss svigermor, så verken hun eller samboer hadde vært her før, så da var det litt ekstra gøy å reise ned dit. Zorro fikk litt oppmerksomhet kan du si, når han ikke klarte å lye skikkelig idag og måtte bjeffe eller sprelle til hver person som gikk forbi. Etterpå gikk turen hjemover igjen, da det også tok litt tid å kjøre fram og tilbake. Men veldig gøy å reise litt rundt på slike plasser å gå tur, kikke eller ta bilder!

 

Årets første grilling!

I går tok vi å grillet siden været var så fint, selvom det ikke var mye varme og litt vind. Det ble til at vi spiste inne, men godt var det ihvertfall. Ellers så fikk samboer vasket alle 3 bilene mens jeg var inne og tok husarbeidet og slikt, en innholdsrik dag!

 

Et godt kjøp

Jeg har en stund vurdert om jeg skulle kjøpe en slik spraymopp som flere butikker selger nå for tiden, men vært usikker på om den er bedre enn vanlig mopp eller ikke. Men i går tok jeg til å kjøpte en slik på Clas Ohlson og prøvde den med en gang vi kom hjem. Den var jo så genial og det gikk jo så mye fortere enn hva det gjorde før, både enkelt og raskt. Bare full på vann i beholderen også tok jeg oppi litt grønnsåpe, så var hele leiligheten vasket på under 10 minutter! Så den var VIRKELIG verdt pengene og anbefaler den til de som er lei vanlig mopp og bøtte. KUN 229kr

Link til spraymopp

https://www.clasohlson.com/no/Smart-Microfiber-spraymopp/p/44-1305

Uka som gikk

Det har vært en nokså normal uke med jobb, tur og hjemmetid.

Uka startet med eu-kontroll på en av bilene vår. Ingen feil og godkjent på dagen. Det var en gladmelding du ikke alltid får, for som vanlig finner de alltid noen feil selvom du ikke vet om noen. Så da var den utav verden. 

Jobb

På jobb har det vært det samme arbeidet med planting, pluss legge singel rundt alle plantene. Nå er vi endelig ferdig med det arbeidet og skal videre en annen plass neste uke. Ikke helt greit å arbeide uten å bli sulten når du jobber ovenfor butikken som både baker og lager mat. Går da hele dagene å kjenner på den duften, der mesteparten springer ned og kjøper seg noe når det er matpause. Det er nesten uimotståelig å ikke gjøre det. Nå er det også bare en uke igjen på jobb før vi får påskeferie, det skal bli digg!

Heising av sekker med singel, plantekasser og utsikten fra jobben

Litt skryt skader heller ikke å få høre. Når en gammel mann kom to av dagene for å se på det flotte arbeidet vi hadde gjort, og gledet seg til alt skulle åpnes tilslutt. Da vet du at jobben du gjør blir satt pris på, både fra kontorfolkene rundt plassen, forbipasserende, kundene på kjøpesenteret de som bor i området. De gir lyser opp dagenenda mer<3

 

Nå er det helg!

Nå er det en velfortjent helg etter gårsdagen harde arbeidet. Rett før helgen kjøpte vi endelig en høytrykkspyler, så da blir det å vaske alle 3 bilene så vi slipper å kjøre alle bort på bensinstasjonene for en vask. Det er jo sol og fint vær denne helga også, så da blir det selvfølgelig noen turer. Hvor turene går, det vet vi ikke enda, men det blir nok både fjelltur og tur på stier/skog. Og ellers litt tid hjemme med spill og tv.

 

Håper du får en fin helg<3

Og takk for akkurat DU tar deg tid til å lese bloggen min!

 

Sosiale medier

Legg meg til på snap for “varsel” om nytt innlegg her på bloggen (legger ut story hver gang jeg har lagt ut et nytt innlegg). Følg meg på instagram eller facebook for bilder og hverdagsting!

  • Snapchat: San99ma
  • Instagram: Sandra_kleven
  • Facebook: Sandra Marie Kleven

 

 

Avviste planer-Coronaviruset

Det er ikke bare hverdagen til folk dette viruset ødelegger med at mange må være inne, eller i karantene. Det ødelegger også for både påske, ferie og kanskje 17 mai. Men det jeg ikke forstår er at folk er redde for å gå i folkemengder, og holder seg gjerne hjemme. Men på tur, der kan folk gå i klynger uten å verken bry seg eller være redde som de ellers er. Det opplevde ihvertfall vi i helgen når vi skulle på tur, der det var stappfullt med folk OVERALT!

Helg etter helg, dag etter dag er mye stengt, folk må holde seg hjemme og det er redusert med ting du kan finne på. Også ekstra trist for eldre/besteforeldre som ikke får eller kan ha besøk i denne tiden. Kan ikke si det er så veldig mye å finne på både i hverdagene etter jobb, eller i helgene. Det blir bare tur, chille hjemme og kanskje besøke noen i familien, men ikke mer enn det. Vi var også innom kjøpesenteret idag for vi skulle ha noe, men denne gangen var nok over halvparten av butikkene stengte, og i tillegg stenger dem senteret klokken 18:00, så vi får ikke lange tiden på oss etter jobb før de stenger. Heller ikke lett å få tak i det du skal ha når så og si alt har stengt.

For min del tror jeg viruset er over om en liten stund, men det er min mening da, har absolut ingen tro på at det varer til høsten men heller ferdig før sommeren. Men uansett er det allerede mange som ikke har fått reist dit de skulle grunnet stengte flyplasse eller stengte grenser og er veldig kjipt. Og må si det blir en veldig rar og slakk 17 mai om viruset fortsatt er her og alt skal være så strengt. Blir ikke mye til feiring da nei. Men det er jo egentlig ikke noe annet å gjøre enn å vente å se. 

Satser på det er ferdig før sommeren slik at det blir ferie i år også! Kjedelig å bare sitte hjemme en hel sommer da, men kan heller ikke reise når det er forbudt å reise både hit og dit. I påskeferien ser det ikke ut som det blir store planer foreløpig med sånn som det er nå.

Ha en fin uke videre alle dere!

Ny uke

Det har vært litt lite tid til å blogge ofte i det siste, rett og slett fordi jeg har prioritert andre ting foran bloggen. Men selvfølgelig får alltid noen minutt til å få skrevet litt, enten det blir korte eller lange innlegg med en hel fortelling.

På søndag var i igjen på tur. Det ble en liten fjelltur midt på dagen, og måtte nok en gang hjem å vaske Zorro etter leking i litt sorpe her og der. Men når deler av stiene er sorpete og smale, er det lite lett å unngå der overalt. Videre så skjedde det egentlig ingenting enn at vi slappet av.

 

Ny uke, nye muligheter 

Nå er det allerede en ny uke igjen, så får vi se hva planene blir da, utenom jobb. Ofte jeg rett og slett ikke gidder å gjøre noe spesielt etter jobb fordi jeg blir så slakk av og til. Men er vell lov det også iblant?

På jobb går det fortsatt i planting rundt om senteret, og føler tiden flyr avgårde når vi står og planlegger plantefeltet, skal finne plantene og plante dem. Har ikke før satt ned en del planter så er dagen over føles det. Men det går nå framover og det nærmer seg finnish. Etterpå skal vi også ta på singel på noen av plantefeltene. Så jobben er ikke ferdig enda for å si det slik.

 

Ha en fin uke!

En skikkelig vårdag idag

Det har virkelig vært en skikkelig fin vårdag idag! Det var jo ikke så veldig mange gradene da, men varmt for det om og sol hele dagen idag også. Dagen ble brukt til å være litt ute i det fine vårværet. Deilig å kjenne varmen fra sola.

Det ble en tur i en park med Zorro. Vi hadde egentlig planer om å gå i en av hundeparkene, men da det var så flott vær, så var det flere som var ute med hundene sine. Ikke det at Zorro ikke kan være løs sammen med andre hunder, men værre med den bjeffingen hans som skremmer andre, og der forstår jeg. Derfor ble det heller en tur i bånd, men like gøy det og en trøtt hund når vi kom hjem.

Måtte jo også ta noen bilder i solen, spesielt i parken. Jeg har alltid likt å tatt bilder av alt og ingenting, og blir ofte mange bilder når vi er på tur, og ihvertfall om vi er på reise eller ferie en plass. Kan si jeg har noen tusen bilder på både mobil, pc og harddisk. Synts jo også det er veldig gøy å kunne dele dem med andre, sånn som her, og derfor bruker jeg en del bilder i innleggene mine.

Ellers ble det litt rydding og fiksing i hagen når vi kom hjem. Resten av dagen ble det avslapning hjemme med god middag, tv, spilling og en hund som det ble mye soving på etter en hard dag. I morgen blir det nok en tur igjen om vøret er slik da også, satser på det! Ekstra gøy å gå på tur om det er slik vær.

Fra dagens tur, til en trøtt hund etter hjemkomst.

 

Jobb i sol

I går var en veldig grei dag på jobb. Grei temperatur å jobbe i og sol HELE dagen. Ganske grei og avslappende arbeid var det også når vi fortsatt skulle plante videre på en av plantefeltet, og hadde fin utsikt utover byen (Stavanger).

Utsikten fra jobb, utover Stavanger by.

 

Goood helg videre folkens<3

 

Interessene mine opp igjennom årene

 

Om du kjeder deg nå i disse coronatider hvor det ikke er så mye å finne på, så kan du lese om mine “interesser” opp igjenom tiden fra jeg var barn, og litt av det vi har funnet på.

Helt siden jeg var liten av, har jeg alltid hatt interesse for litt mer “gutteting” en kun “jenteting” som for eksempel barbiedukker når du var liten osv. Når jeg var liten å skulle ha leker, gikk jeg heller for traktorer, biler, og dyr da, enn å få dukker og slike ting. Tror jeg ikke hadde mer enn en eller to dukker kun. Men traktorer og biler derimot, har jeg ikke telling på hvor mange jeg hadde. Både jeg og min søster lekte alltid med slike ting, sammen.

Det er mye morsomt vi har gjort opp igjennom årene. Vi stylet til og med opp traktor plenklipperen vi hadde før, med både lakkering, klister, lys og eksosrør. Så du kan si den skilte seg veldig ut og folk kikket når vi brukte den, spesielt når den hørtes ut som noe mye større, med den eksospotten vi satt på, HAHA!

 

Pappa og den nye traktoren

Enda mer stas var det når pappa skulle kjøpe seg en splitter nye traktor da jeg var liten. En Mccormick, og en av de største modellene de hadde. Det var selvfølgelig jeg og pappa som var ute å kikket på traktoren og testet den litt før han bestemte seg for å kjøpe den. De forhandlerene som jobbet der, synts det var så spesielt og stas og se en jente være så interessert og opptatt av traktorer at de viste heller meg mye mer i og rundt traktoren og forklarte de forskjellige tingene, enn hva de gjorde med pappa. I tillegg så fikk jeg to traktormodeller av dem.

Ikke nok med det så kom forhandlerene med den nye traktoren med henger på en trailer og leverte den på bursdagen min, 1 februar! Og selvfølgelig fikk jeg enda en til traktormodell av dem, siden jeg hadde bursdag.

Måtte låne et bilde, da jeg ikke hadde bilde av den vi hadde for øyeblikket

 

Jobb, venner og biler

Jeg var ofte med på jobbene til pappa, og om han fikk noen småjobber med traktoren vi hadde. Siden han hadde veldig forskjellige jobber, fikk jeg både være med i alt fra traktor, hjullaster, gravemaskin, trailere og mye mer. Og fikk selvfølgelig prøve meg på forskjellig. Det førte jo til jeg ville jobbe med det jeg jobber med idag. Alltid likt det å jobbe ute, med store maskiner. Og det beste av alt, kjøre traktor!

Når det kommer til venner, så har jeg flere guttevenner enn jentevenner og har alltid vært den som har vært med i “guttegjengen” ofte. Synts det er like så greit, så slipper du alt det dramaet med andre jenter, og baksnakking.

Biler er noe jeg også alltid har vært interessert i, da ikke gamle biler, men heller nye, sportsbiler og amerikanske! Og har vært på maange amerikanske biltreff opp igjennom årene, og like stiligt hver eneste gang. Fikse å skru på biler er derimot ikke så gøy, og ikke noe jeg har interessert meg for. Selvom jeg har vært med søsteren min flere ganger på jobben hennes å fikset biler, har jeg likevell ikke fått noe særlig interesse for det. synts det er heller gøyere å kjøre dem, og se på dem.

 

Gården

Savner selvfølgelig gården, eller fjøset vi hadde før. Å kunne gå ut når du ville å kose med kyrne og den ene sauen vi hadde. Det var ikke en vanlig sau, det var en skikkelig kosesau som var med på turer rundt på gården og som vi lekte med. Ikke alle som får ta seg en ridetur på en ku heller, noe som var gøy, men værre når kalvene stakk av og du måtte springe rundt i evigheter å jakte på dem å prøve å få dem inn. Vi gav også navn på alle kyrne vi hadde, og sauen, som het Ulli!<3

Det som var ekstra greit var at vi slapp å gå i barnehage som liten, da vi heller var med i fjøset og stelte. Det var mange ganger pappa lurte på hvor jeg hadde blitt av, og fant meg etterpå i fjøset hvor jeg alt hadde startet med dagens arbeid.

Det som ikke var så gøy, var en stor flokk med sauer vi passet for en annen og foret og stellet. Jeg var veldig liten og var med og skulle fore dem. Pappa tok oppi foret i forkassene, det hørte selvfølgelig sauene og kom springende og skulle inn i hallen. Der jeg stod i åpningen, og ble sprunged ned av hele den store saueflokken. Det var bare flaks jeg ikke ble skadet, men jeg lå nedgravd i sorpen og så ikke ut. Men men.. det gikk ihvertfall godt tilslutt!

Jeg har mange andre fortellinger, men det får jeg heller ta i et annet innlegg aå det ikke blir så ALT for langt.

 

Sosiale medier

  • Snapchat: San99ma
  • Instagram: Sandra_kleven
  • Facebook: Sandra Marie Kleven

Jobb jobb jobb..

Planting utfor kjøpesenter

Det er greit å kunne jobbe utendørs i disse tider, da får du ihvertfall frisk luft og ikke like stor smittefare som du skulle være inne på et kontor for eksempel.

Uansett er jeg glad vi fortsatt får jobbe og at bedriften ikke har stengt, foreløpig. Vet jo ikke om det blir værre og bedriften velger å stenge eller ikke, men satser på det ikke skjer. 

Gjort litt forskjellig arbeid både hele sist uke, og idag. Og heller ikke vært samme plass hver dag, og det er jo alltid litt gøy og kunne forflytte seg litt rundt om og gjøre variert arbeid. Sist uke gikk det fort det meste i stein og alt arbeidet som følger med det, mens idag har det vært planting hele dagen utfor et kjøpesenter i Stavanger. I morgen blir det også planting på samme plass, da det er et stort område som det skal plantes på. Videre arbeid utover uken, vet jeg faktisk ikke foreløpig hva det kommer til å blir. Men for å si det sånn, så blir det sjeldent det samme arbeidet hver dag i en uke.

Litt bilder fra denne og sist ukes arbeid

Alltid gøy å vise litt fram bilder fra arbeidet du gjør på jobb, spesielt når det blir et bra resultat og der viser godt!

Været har heller ikke vært gale de siste ukene, siden jeg begynte å jobbe igjen, så det er jo veldig greit for oss som jobber ute. Kan ikke si det var så veldig bra på sist ukes fredag. Det var sol og fint vær, men det blåste veeldig og det er ikke bare og bare å fuge belegget med fugesand da. Jeg er sikker på halve sekken med sand lå i øynene mine etterpå, haha! Men men, fikk nå litt sand nedi mellom steinene før resten blåste bort.

 

Sosiale medier

  • Snapchat: San99ma
  • Instagram: Sandra_kleven
  • Facebook: Sandra Marie Kleven

Mindre mobiltid, mer helg!

Det er ikke mye å finne på når alt stenges av både utsteder, kino, flere butikker og mere. Så det føles nesten som du er i karantene, selvom du ikke er det så lenge du ikke kan ut å finne på ting.

Derfor fant jeg og samboeren ut vi skulle ut å kjøpe noen brettspill, så vi ihvertfall hadde noe annet å gjøre enn å kun se på tv, sitte på mobilen og den vanlige turen med hunden. Det passet jo også veldig greit da det var 3 for 2 på alle brettspill på butikken, så da ble det selvfølgelig monopol (som tar en god stund å spille) og 2 andre spill. Og det er jo alltid koselig å spille litt spill, og ikke bare på Xbox og slikt.

Det var jo ikke bare det vi gjorde da. Det ble litt kjøreturer her og der, og da vi også skulle ha noen på butikk både den ene og den andre plassen. Så ble det jo tur med hunden, lek og kos med han for å få han litt sliten før vi skulle spille og selvfølgelig litt husarbeid og besøke familie. Men skal si det var ikke mange folk på kjøpesenterene, vi var på 3 stykk og det har aldri vært så lite folk på en lørdag, helt sykt og se. Jaja vi lever ihvertfall livet selvom andre stenger seg inne.

Det ble spilling, familie og slike ting hele helgen, og derfor ingen innlegg i går. Men men.. kan ikke sitte på mobilen hele tiden heller da, mye andre ting som er viktigere enn det. Men må selvfølgelig oppdatere dere også<3

Viktig info til mine lesere! <3

Et lite bilde for oppmerksomhet

Først og fremst vil jeg bare si jeg er glad og takknemlig for å ha lesere på bloggen min, så gøy å se at så mange hopper innom og leser den!!

Jeg har merka det har vært litt negativ “tilbakemelding” etter det siste innlegget der jeg skrev om alt det med coronaviruset. Dette var da ment som min mening om hele oppstyret med viruset, og hvordan jeg selv reagerte. Men jeg burde ikke måtte skrive “dette er min mening om coronaviruset” for at folk skal forstå det. Det er jo tross alt bloggen min, så da burde folk forstå. Det var heller ikke ment som noe info til andre folk eller om den var farlig eller ikke.. kun min mening og ikke noe mer enn det.

Det er selvfølgelig gøy å kunne få kommentarer, spørsmål eller diskusjoner angående innleggene mine, og er helt lov. Og også om noe skulle ha noe de vil jeg skal skrive/blogge om, så er det også helt topp! Men litt kjipt når folk skal komme med hva jeg ikke skal skrive og hvordan, spesielt når jeg selv skriver om meg i dette innlegget med viruset. Men men.. uansett, ikke la deg irritere over alt og bli hengt opp i ting, hvis du ikke liker det jeg blogger om, så går det også ann å gå ut igjen å slutte å lese. Men for all del, diskuter gjerne om du skulle være uenig i noe eller har din mening! Det er bare gøy å høre hva andre folk har å si.

Dette innlegget er heller ikke ment spydig eller rettet mot noen, kun for å gjøre folk oppmerksom på hvordan bloggen min fungere. Og som sakt så handler min blogg om alt og ingenting, både hverdagsting, tips, ferie, jobb, meninger å mye mer! Så fortsett gjerne å les bloggen min, og spør eller kommenter om det skulle være noe! 🙂

Skulle jeg være i f.eks. selskap, dåp eller andre passer der jeg skal legge ut bilder ifra, om jeg i det heletatt gjør det. Så spør jeg selvfølgelig først de det gjelder, om det er greit jeg legger ut, for de som lurte på det. Jeg legger ikke ut bilder av noen uten å spør først, heller ikke nor personlig om andre.

Takk for akkurat DU leser bloggen!

Og takk for du tok deg tid til å lese denne informasjonen<3

 

Sosiale medier

  • Snap: San99ma
  • Instagram: Sandra_kleven
  • Facebook: Sandra Marie Kleven

For de som skulle lure på noe, kommentere eller følge meg<3