10 sunne tips til frokost/lunsj/kvelds!

10 sunne tips til deg som vil ha en “ny” frokost, lunsj eller kveldsmat!

 

1. Sunne og proteinrike havreskiver

Havreskiver (5 stk)
100 g havregryn
2 egg
2-3 ss vann
1 ts salt

Rør alt sammen og la det svelle i 10 minutter. Form 5 skiver på et bakepapir og stek i ovnen på 175 grader i ca 10 min.

Pynt med tomat, mozzarella, cashewnøtter, basilikum, salt og pepper. Passer veldig godt som tilbehør til en gryte, grateng eller lignende middag.

 

2. Vaffeltoast

Vaffeltoast: (1-2 porsjoner)
1 egg
1,5 dl melk
50 g havremel
1 ss havregryn
1 ss gressløk
en klype salt

Fyll:
3 skiver skinke
6 skiver gulost

Pisk sammen ingrediensene og hell litt røre i et smurt vaffeljern, legg på skinke og ost, deretter litt mer røre. Stek ferdig til osten smelter.

 

3. Havrelapper

Oppskrift: (4 stk)
2 egg
3 dl havregryn
1 dl speltmel eller grovt mel
ca 1,2 dl melk
1-2 ts kardemomme
en klype salt

Pisk alt sammen, la røra svelle i 5 minutter før du steker i en smurt panne.

 

4. Sunn og crunchy topping

Oppskrift: (4 porsjoner)
60 g havregryn
40 g valnøtter
40 g hasselnøtter
25 g gresskarfrø
25 g solsikkekjerner
25 g chiafrø
25 g sesamfrø
1 ss smør
2 ss fibersirup gold
1/2 ts kanel
en klype salt

Hakk valnøtter og hasselnøtter i mindre biter og bland sammen med de andre tørrvarene. Ha i en stekepanne sammen med smør og fibersirup, stek på middels varme til alt er vendt inn i smør og sirup og har fått en gyllen farge. Dette tar cirka 3–4 minutter. Avkjøl på et bakepapir, og oppbevar i en krukke.

 

5. Havrevaffel

Ingredienser: (3 stk)
1 egg
70-80 g havremel
ca 2-3 dl melk
1-2 ts kardemomme
en klype salt
1 ss smør til steking

Visp alle ingrediensene sammen og stek i et smurt vaffeljern. Serveres med ønsket pålegg.

 

6. Sunne rundstykker med cottage cheese!

Oppskrift: (3 stk)
1 egg
100 g cottage cheese
50 g grovt mel (jeg har brukt en blanding av hvete og rug)
½ ts bakepulver
en klype salt
1-2 ss solsikkekjerner (som topping)

Rør alt sammen til en klissete deig og legg 3 klatter på et bakepapir. Strø solsikkekjerner over og bak i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

 

7. Lompelunsj på 3 ulike måter!

 

?Lomper med pålegg (1 porsjon)
2 lomper
2 ts philadelphiaost til å smøre på lompene
2 kokte egg
2 skiver kalkunskinke
salt & pepper
Spinatblader og paprika

Smør philadelphiaosten på lompene, så er det bare å legge på alt av pålegg og strø over med litt salt og pepper.

 

?Lompetoast (1 porsjon)

2 lomper
1 ts ketchup
1 ts philadelphiaost
2 skiver kalkunskinke
4 osteskiver
paprikapulver og oregano

Smør ketchup på én lompe og philadelphiaost på den andre. Legg skinke og ost på en lompe, krydre godt og legg den andre oppå. Inn i toastjern (eventuelt vaffeljern) et par minutter og vips så er det klart.

 

?Lompecrêpes

Banan
Lomper
Sukkerfritt sjokoladepålegg (eller smeltet mørk sjokolade) 

Smør to lomper med sjokoladepålegg (eller smeltet mørk sjokolade), skjær banan og legg over den ene, legg på den andre som et lokk. Stek i en tørr panne på middels varme til du ser at underste lompe krymper og blir litt stekt, snu forsiktig og stek på andre siden. Strø sukrinmelis over til slutt.

 

8. Proteinrike skiver

Oppskrift: (4 store skiver)
1 egg
100 g havregryn
70 g vann
en klype salt

Rør godt sammen og bre utover et bakepapir. Bak i ovnen på 180 grader i ca 12 min.

 

9. Havrelapper med sjokoladebiter

Oppskrift: (3 stk)
1 egg
3 ss speltmel
3 ss havregryn
ca 2 dl melk
en klype salt, kanel og kardemomme
3 biter sukkerfri sjokolade

 

10. Gulrotrundstykker

Oppskrift: (6 stk)
2 egg
1 dl vann (eller melk)
100 g havremel
60 g havregryn
1 ts bakepulver
1 gulrot
en klype salt
gresskarkjerner som topping

Pisk egg og vann sammen, ha oppi det tørre og la stå i et par minutter. Skrell og riv en gulrot, ha oppi røra og legg klatter på et bakepapir. Strø gresskarkjerner over og stek i ovnen på 200 grader i ca 10 min.

 

Håper det smaker<3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg