Sunne matmuffins og scones

Oppskrift til 12stk muffins

  • 4 egg
  • 60g romtemperert smør
  • 1 1/2 dl melk
  • 200g sammalt hvete grovt
  • 100g havregryn
  • 3dl yoghurt (bruk den du selv vil)
  • 2ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 bananer
  • Blåbær, eller annet du vil bruke inni. F.eks. gulrot, andre bær, nøtter og mørk sjokolade

Visp alt sammen i en kjøkkenmaskin (eller for hånd), blir den for tørr, så blander du inn litt mer yoghurt eller melk.

Stekes på 185 grader midt i ovnen, i ca. 25min.

 

Scones 8stk (jeg dobbler alltid oppskriften)

  • 2 1/2dl sammalt hvete grovt
  • 1dl havregryn
  • 1dl hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 3ss smør
  • 2dl melk
  1. Sett ovnen på 220 grader.
  2. Smelt smøret.
  3. Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk til en smidig deig.
  4. Rull deigen i en pølseform, trykk den flat til 2cm tykkelse og skjær den opp i biter.
  5. Stekes midt i ovnen i 12-15min. Til de er godt hevet og gjennomstekt.

Bruk det pålegget du vil

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg