Lei av den vanlige frokosten, eller en kjedelig skål med havregryn? Da bør du prøve denne fantastiske havregryns-formen, bakt i ovn. Så smaksrik, frisk og metter. Det ble en god frokost her i hus med denne ihvertfall!
Oppskrift
- 2 egg
- 4,5dl melk
- 1,5dl lønnesirup
- 1 banan
- 250g havregryn
- 60g smør
- 2ts bakepulver
- 3ts vaniljesukker
- 1ts kanel
- 3ts kardemomme
- 3-4dl bær (jeg tok bare oppi uten å måle, sånn passe)
- 1dl valnøtter
Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem en bolle, mos banen og ta den oppi. Smelt smør og ha oppi alt i bollen sammen med banan. Du kan bruke både frosne og ferske bær, jeg brukte frosne bringebær og blåbær.
Finn frem en passelig ildfast form og smør den. Hell oppi røren og jevn det ut, så er det rett inn i ovnen. Stekes i 35 minutter.
Kjøl den av litt, men fortsatt varm og server den gjerne sammen med litt yoghurt eller kesam! Kan også varmes opp igjen.
Må testes ut!!
0 kommentarer