Hjemmelaget stekt ris

Det er nok flere enn meg som er spesielt glad i kinamat! Når det er sakt, så er stekt ris den retten som er lettest å lage, og derfor prøvde vi å lage det selv!

Det du trenger til 4 porsjoner er:

  • Ca. 500g kokt ris
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket (etter hvor mye smak du vil ha fra den)
  • 2 stykk vårløk
  • En halv pakke med amerikansk grønnsaksblanding
  • Kylling enten 2 stykk salatkyllingpakker eller en hel kylling fra varmedisken i butikken.
  • Et stort spann med reker
  • 2 egg
  • Olje til steking
  • 3 ss lys soyasaus, smak til (viktig du bruker den lyse varianten for å få den rette smaken!)

Fremgangsmåte:

  • Varm opp pannen, hell i litt olje og begynn med å steke grønnsaksblandingen.
  • Tilsett så vårløk, hvitløk og kylling (om du bruker rå kylling, så start med den).
  • Tøm oppi risen og bland det inn, deretter soyasausen, smak til.
  • Ta de 2 eggene i en skål og visp dem litt sammen slik eggeplommen får blandet seg. Lag et “rede” i midten av pannen og hell oppi eggene og bland alt sammen.
  • Tilslutt heller du oppi rekene og smaker igjen til med litt soyasaus om det trengs mer!
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg