Deluxe jordbær-ostekake med oreobunn!

Skal du i en spesiell anledning og trenger en litt mer “spesiell” kake, må du prøve denne! Jordbær-ostekaken med oreobunn. Helt nydelig kake med en søt og frisk smak! Favoritt blant både store og små<3

 

Oppskrift

Orebunn

  • 300g oreokjeks (original)
  • 75g smør

Ostefromasj

  • 1pk jordbærgelépulver
  • 2,5dl kokende vann
  • 3dl lettrømme
  • 200g kremost
  • 2-3ts vaniljesukker (jeg brukte noen dråper vaniljedråper i tillegg for ekstra smak!)
  • 3dl kremfløte

Jordbærlokk

  • 500g frosne jordbær
  • 280g rørte jordbær (finner du i frysedisken på butikken)
  • 2pk jordbærgelépulver

 

 

Fremgangsmåte

Oreobunn:

Knus Oreokjeksen (inklusive det hvite fyllet) i en food processor med hakkekniv til en smulete masse. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

 

 

Ostefromasj:

Løs opp jordbærgelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

 

Jordbærlokk:

Ha frosne jordbær i en kjele sammen med jordbærsyltetøyet. Varm opp på middels sterk varme under omrøring til jordbærene er helt tinte. Tilsett jordbærgelépulveret og rør til det har løst seg opp.

Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Ha jordbærene deretter over ostekaken og sett formen tilbake i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til jordbærlokket har stivnet.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg