Det er nok flere enn meg som er spesielt glad i kinamat! Når det er sakt, så er stekt ris den retten som er lettest å lage, og derfor prøvde vi å lage det selv!
Det du trenger til 4 porsjoner er:
- Ca. 500g kokt ris
- 1-2 fedd hvitløk, finhakket (etter hvor mye smak du vil ha fra den)
- 2 stykk vårløk
- En halv pakke med amerikansk grønnsaksblanding
- Kylling enten 2 stykk salatkyllingpakker eller en hel kylling fra varmedisken i butikken.
- Et stort spann med reker
- 2 egg
- Olje til steking
- 3 ss lys soyasaus, smak til (viktig du bruker den lyse varianten for å få den rette smaken!)
Fremgangsmåte:
- Varm opp pannen, hell i litt olje og begynn med å steke grønnsaksblandingen.
- Tilsett så vårløk, hvitløk og kylling (om du bruker rå kylling, så start med den).
- Tøm oppi risen og bland det inn, deretter soyasausen, smak til.
- Ta de 2 eggene i en skål og visp dem litt sammen slik eggeplommen får blandet seg. Lag et “rede” i midten av pannen og hell oppi eggene og bland alt sammen.
- Tilslutt heller du oppi rekene og smaker igjen til med litt soyasaus om det trengs mer!
0 kommentarer